Selge via Facebook

Når du kobler iZettle-butikken din opp mot Facebook, oppretter Facebook en mobilvennlig del på bedriftssiden din der produktene dine vises. Facebook-butikken kan vises på data, mobil, nettbrett og i Facebook-appen. Når lagt til, vil iZettle automatisk synkronisere all produktinformasjonen din for å holde produktbeholdningen din oppdatert, uten at du trenger å gjøre noe! Alle bestillinger fra Facebook styrer du fortsatt fra E-commerce-kontrollpanelet.

Kom i gang med Facebook-butikk-appen

Før du kan begynne å selge produktene dine på Facebook, må du passe på følgende:

• at du har en Facebook-side til virksomheten din. Les mer her om hvordan du oppretter en;
  • at du er admin for bedriftssiden din på Facebook, og at siden er publisert;
  • at produktene du selger, også overholder Facebooks retningslinjer for handel;
  • at valutaen du bruker i butikken din, også støttes av Facebook. Les mer her.

Når du har forsikret deg om at det ovenfor er på plass, gå videre til de neste trinnene for å koble opp mot Facebook-butikken din.

Koble iZettle-butikken din opp mot Facebook

Merk: Hvis du allerede har en Butikk-del på bedriftssiden din på Facebook, vil produktene du har i delen fra før, bli slettet og erstattet av de nye produktene du har i iZettle-butikken din. Du bør dermed forsikre deg om at du ikke har noe imot at disse artiklene blir fjernet, før du går videre.

1. Gå til E-commerce-kontrollpanelet og klikk på Facebook i navigasjonsmenyen til venstre.
  2. Klikk på “Koble til” for å gå til utvidelsesmodusen for Facebook-annonser.
  3. Klikk på “Neste” for å velge bedriftssiden din på Facebook fra rullegardinlisten, eller klikk på “Opprett en siden” for å lage en helt ny bedriftsside. Siden du velger her, vil også være siden som representerer bedriften din, i tilfelle du vil bruke Facebook-annonser. Pass på at du er logget inn på Facebook-kontoen du administrerer bedriftssiden din fra.
  4. Velg Facebook-piksel på neste side. Hvis du ikke har opprettet en piksel for kontoen fra før, vil du få opp et alternativ om å godta en generert piksel i denne omgang. Klikk på “Neste” for å gå videre til de neste trinnene.
  5. Bestem deg nå for om du vil vise hele butikken din, eller om du bare vil opprette en katalog med produkter du kan vise frem i Facebook-annonser. Hvis du bestemmer deg for å slå av Butikk-siden, vil Facebook-butikken bli opprettet og alle produkter synkronisert til katalogen, men uten kolleksjoner/produktsett.
  6. Klikk på “Fullfør” for å starte importeringen av produktene dine til Facebook. Facebook går vanligvis gjennom nye butikker og produkter innen 24 timer.
  7. Merk at når produktene dine er blitt lagt til Butikk-delen på bedriftssiden din på Facebook, sendes de til Facebook for gjennomgang. Du kan alltid sjekke gjennomgangsstatusen til produktene under fanen “Avventer gjennomgang”. Det kan ta opptil 24 timer før hele gjennomgangen er fullført, men produktene dine vil begynne å vises på Facebook innen 1–2 timer etter hvert som de blir godkjent. Hvis Facebook avviser et produkt du har, kan du anke avgjørelsen.

På den siste siden av konfigureringen kan du sende testtrafikk til Facebook-pikselen din og deretter opprette en annonse når produktene dine er godkjent.
Merk: Eventuelle videoforhåndsvisninger du har av iZettle-produktene dine, vil ikke bli støttet av Facebook Butikk.

Facebook-annonser og -kataloger

Du trenger en annonsekonto på Facebook for å kunne promotere artikler fra katalogen din på Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network. Opprett en annonsekonto nå.

Hva er en katalog?
En katalog inneholder info om alle produkter du vil reklamere for i Facebook-annonsene dine. Du kan bruke en katalog med flere typer Facebook-annonser og -formater, heriblant dynamiske annonser og kolleksjonsannonseformatet

Fordeler

• Hold oversikt over produktene dine og bruk dem sømløst med annonsene dine på ett sted.
  • Opprett målrettede annonser overfor kunder som allerede har vist interesse for bedriften din, via dynamiske annonser.
  • Del produktbeholdningen din på mobile enheter via kolleksjonsannonser.

Hva er et produktsett?
Et produktsett er en gruppering av relaterte produkter i en katalog. Med produktsett har du bedre kontroll over de artiklene du har i katalogen din som vises i annonsene dine. Én katalog kan ha mange ulike produktsett. Les mer om å sette sammen produktsett.

Kom i gang med kataloger
Når du legger til produkter i iZettle-butikken din, legges de til katalogen du har på Facebook. Du vil kunne gruppere dem i produktsett for å få bedre kontroll over hvilke produkter som vises i annonsene dine, og pikselen på nettstedet ditt vil hjelpe deg med å vise de rette produktene overfor dem som vil kjøpe dem. Finn produktkatalogen din ved å klikke her, og sjekk deretter ut Facebooks artikkel for å få hjelp på veien. Siden du legger til produktene dine via Facebook-butikken, trenger du ikke å legge inn noen datafeed i tillegg eller å legge til produkter manuelt.

Oppdater Facebook-butikken din

Hvis du vil redigere innstillingene dine, oppdater tilkoblingen din eller ta bort Facebook-butikken ved å klikke på “Facebook” fra E-commerce-kontrollpanelet.

Klikk “Oppdater” for å endre innstillingene dine, eller klikk på “Koble fra” for å ta bort tilkoblingen.

Del innlegg

Du kan også selge på Facebook via et delt innlegg som vises på tidslinjen din.

Merk at du kan dele produkter automatisk på bedriftssiden din på Facebook, men ikke på din personlige Facebook-konto.
Konfigurer dette ved å gå til Innstillinger > Deling. Velg Facebook, Twitter og/eller Pinterest, og koble sammen kontoene dine.