Slik konfigurerer du sanntidspriser for frakt

Slik fungerer det

Kundene dine kan se hvor mye forsendelsen vil koste, i sanntid når de kommer til betalingssiden din. iZettle E-commerce kobler deg opp mot alle store internasjonale fraktleverandører som FedEx, DHL, og Parcelforce.
Under betalingsprosessen kontakter vi fraktleverandørene du er koblet opp mot, for å generere sanntidspriser for forsendelsen av ordren. Som del av denne prosessen overfører vi følgende informasjon:

• avsender- og mottakeradresse

• bestillingens vekt

• standard mål på pakken

Du vil deretter få returnert priser og tilgjengelige tjenester fra leverandørene du er koblet opp mot. Når kunden skal betale, velger de bare tjenesten de ønsker, og valgte fraktpris vil bli lagt til totalsummen for ordren.
*Hvis vi ikke kan generere sanntidspriser, bruker vi prisene som er konfigurert manuelt for det aktuelle landet.

Komme i gang

For å kunne tilby sanntidspriser trenger du følgende:

• en konto hos en leverandør som er virksom i ditt land – for enkelte land og leverandører kan du bruke standardkontoen vår for å få opp prisene fra leverandøren

• produktets vekt lagt til alle produktene dine

• en standard pakkestørrelse

Fra E-commerce kontrollpanel Innstillinger > Frakt > Sanntidspriser for frakt

Adresse

Først må du sjekke at du har lagt inn din egen adresse korrekt. Vi trenger adressen din for å kunne vise korrekte priser fra leverandørene du er koblet opp mot. For enkelte land vil vi også verifisere adressen din hos leverandøren for å sikre at den er korrekt.

Standard pakkestørrelse

Som del av sanntidsberegningen må vi opplyse en standard pakkestørrelse til leverandøren, så de kan få beregnet riktig pris.
De fleste fraktleverandører bruker en målbasert vekt beregnet etter forsendelsens høyde, bredde og dybde. Hvis den målbaserte vekten av ordren er større enn vekten av ordren, vil kunden måtte betale for den målbaserte vekten av ordren. Beregningen av pakkens målbaserte vekt varierer med leverandøren.

Koble opp leverandører

For å få generert sanntidspriser ved betaling må du koble deg opp mot en fraktleverandør. Alternativene varierer etter land. Finn innstillinger for levering på E-commerce kontrollpanel ved å navigere til Innstillinger > Frakt > Sanntidspriser for frakt.

Konto hos leverandør

Det er to måter du kan koble deg opp mot leverandører og få opp priser fra leverandørene på (hvilke alternativer du har tilgjengelig, varierer med land og leverandør):

• Standard konto – bruker iZettles standardkonto til å beregne forhandlerpriser fra leverandører

• Egen konto – bruker kontoopplysningene som er oppgitt, til å beregne priser for kontoen fra leverandører

Standard konto (forhandlerpriser)

For enkelte leverandører kan vi beregne fraktprisene med bruk av standardkontoene vi har. Disse kontoene returnerer forhandlerpriser, altså det du ville betalt hvis du handlet hos leverandøren. Velger du dette alternativet, kontakter vi leverandøren for å få generert deres priser når kunden skal betale.

Egen konto

Hvis du vil bruke egne priser, må du første opprette konto hos en leverandør som er virksom i landet ditt. Når kontoen din hos leverandøren er godkjent, må du koble den opp mot iZettle.

Når du har lagt inn informasjonen som er nødvendig, klikker du på «Lagre». Hvis å bruke din egen konto hos leverandøren er tilgjengelig som alternativ, kan du legge inn kontoopplysningene dine for å få opp prisene du selv har fremforhandlet med leverandøren. Påkrevd informasjon varierer med leverandøren.

Mottakerland

På siden for fraktinnstillingene dine må du konfigurere hvordan prisene for hvert land du sender til, skal beregnes.

Sanntid: Vi kontakter fraktleverandørene du er koblet opp mot, for å vise prisene deres. Hvis ingen priser er tilgjengelig, vil ikke ordren bli behandlet.

Sanntid og manuelle priser: Vi kontakter fraktleverandørene du er koblet opp mot, for å vise prisene deres. Hvis ingen priser er tilgjengelig fra leverandøren, bruker vi prisene som er konfigurert manuelt for landet.

Manuelle priser: Vi bruker prisene du har oppgitt manuelt for ordrer som skal sendes til landet.

Les mer om Manuelle satser her.

Betaling

Når kunden skal betale, kontakter vi leverandørene du er koblet opp mot, for å vise sanntidspriser på betalingssiden. Er du koblet opp mot flere leverandører, viser vi priser fra hver leverandør.

Hvis vi ikke får kontakt med leverandøren og kan vise sanntidspriser og du har valgt alternativet «Sanntid og manuelle priser» for landet, bruker vi de manuelle prisene du har opplyst, til å beregne fraktprisen for ordren.

Ser du etter ytterligere transportselskaper?

Avhengig av hvor du befinner deg, kan det være at du kan synkronisere med ytterligere transportselskaper ved å koble deg til Unifaun eller Shippo