Ta betalt med PayPal

Med iZettle E-commerce kan du la kundene dine betale med PayPal. Har du en PayPal bedriftskonto, kan du bruke PayPal-integrasjonen, som kobler PayPal-kontoen din opp mot nettbutikken din. Betalingen blir da sendt direkte til PayPal-kontoen din. Hvis du har aktivert PayPal i butikken din, betaler du et gebyr på 2 % per transaksjon for hver betaling som settes inn på PayPal-kontoen din. Gebyret trekkes straks betalingen er gjennomført.

Slik aktiverer du PayPal i iZettle-nettbutikken din:

1. Fra E-commerce-kontrollpanelet, klikk på Innstillinger > Betaling.
  2. Klikk på “Koble opp mot PayPal”.
  3. Skriv inn e-postadressen du har registrert hos PayPal, og PayPal-passordet ditt. Pass på at du har tillatt popup-vinduer i nettleseren.
  4. PayPal-kontoen er nå knyttet til iZettle-kontoen din, og kundene dine kan betale via PayPal.

Tips

• Pass på at listen over valutaenheter PayPal-kontoen din godtar, inkluderer valutaen du bruker i iZettle-butikken din.
  • Kjøperne dine betaler direkte til PayPal-kontoen din.
  • Når betaling er gjennomført, vil kjøpere kunne se e-postadressen du har knyttet til PayPal-kontoen din.
  • Hvis en kjøper trenger å få tilbakebetalt og kjøperen har betalt via PayPal, må tilbakebetalingen skje fra PayPal-kontoen din.

Hva er en verifisert PayPal-konto?

Ønsker du å bruke PayPal som betalingsmetode, trenger du en verifisert PayPal-konto. Det betyr at du både kan sende og motta betalinger med kontoen din, og at den er knyttet til en bankkonto og/eller et bankkort.
Alle PayPal-kontoer er ulike, så for å gi deg mer info om PayPals verifiseringsprosess og for at du skal få verifisert PayPal-kontoen din, her er noen ofte stilte spørsmål som kan veilede deg gjennom trinnene. Når PayPal-kontoen din er verifisert, kan du begynne å bruke PayPal til å ta direkte betalt fra kjøperne dine og motta betalingen umiddelbart.

Valutaenheter du kan ta betalt med i PayPal

Det kan hende enkelte valutaenheter ikke godtas av akkurat din spesifikke PayPal-konto – undersøk lovene i landet der du driver virksomhet. Med mindre annet er opplyst, kan du godta følgende valutaenheter:
  • kanadiske dollar
  • euro
  • britiske pund
  • amerikanske dollar
  • japanske yen
  • australske dollar
  • newzealandske dollar
  • sveitsiske franc
  • Hong Kong-dollar
  • singaporske dollar
  • svenske kroner
  • danske kroner
  • polske zloty
  • norske kroner
  • ungarske forinter
  • tsjekkiske koruna
  • israelske shekel
  • meksikanske pesos
  • brasilianske realer (kun brasilianske kunder)
  • malaysiske ringgiter (kun malaysiske kunder)
  • filippinske pesos
  • nye taiwanske dollar
  • thailandske bahter
  • tyrkiske lire, TRY (kun tyrkiske kunder)
  • russiske rubler

Hvis en kjøper forsøker å betale på en måte som ikke utgjør en gyldig PayPal-transaksjon, får vi en melding fra PayPal og viser deretter en melding til kjøperen om å kontakte deg. Hvis du er usikker på hvorfor en transaksjon ikke går igjennom, er det beste å kontakte PayPal for å få mer info om hvilke valutaenheter som er kompatible med kontoen din.