Oversette tema med språkverktøyet

Med språkverktøyet kan du oversette tekst i nettbutikken din fra engelsk til språket du ønsker. Dette kan være alt fra produktetiketter til feilmeldinger. Mange tekstelementer vises på flere sider på nettstedet ditt (f.eks. gjelder dette menyer). Når du oppdaterer tekst i språkverktøyet, vil endringene bli tatt i bruk uavhengig av hvor tekstelementet vises på nettstedet ditt.

Språkverktøyet er ikke bare ment for å oversette i – du kan også tilpasse tekst (uavhengig av språk), og f.eks. skrive om “Salg” til “Rabatt”.

Kom i gang

1. Fra E-commerce-kontrollpanelet klikker du på Din nettbutikk > Installerte temaer.
  2. Pass på at temaet du har publisert, er oppdatert. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, klikker du på Oppdater før du går videre til neste trinn.
  3. Klikk på rullegardinpilen til det aktive temaet ditt og velg Rediger språk.

Tilpass oversettelsene

I språkverktøyet kan du nå gjøre endringer til etiketter og tekst som brukes i nettbutikken din. Merk at alle endringer du gjør, kun vil bli tatt i bruk for temaet du har publisert.

Du kan endre aktivt språk her eller legge til et nytt språk ved å klikke på Legg til språk, men du kan bare ha ett aktivt språk i butikken din om gangen.

Hvert tema kommer med fire oversatte språk:

• engelsk
  • engelsk (britisk)
  • svensk
  • dansk

Du er imidlertid ikke begrenset av oversettelsene overfor og kan velge aktivt språk etter ønske fra listen vår ved å klikke på “Legg til språk”. Når du har lagt til et språk, kan du begynne å oversette kopien. Vi gir deg standardoversettelsen på engelsk like under hvert tekstfelt.

For å se endringene dine, klikk på Lagre og gå til nettbutikken din.

Språket du har angitt som aktivt i språkverktøyet, vil også påvirke hvilken valutaenhet som vises til kjøperne dine.

Merk at noen av disse etikettene vil bli brukt i dra-og-slipp-verktøyet til å bygge nettbutikk med, og ikke være tilgjengelige for kundene dine. Du vil heller ikke kunne endre etiketter spesifikke for merkevarer, som for eksempel “Tvitre” for Twitter eller “Pin it” for Pinterest.