Konfigurere Google Analytics

Google Analytics er et kraftfullt analyseverktøy som kan gi verdifull innsikt i hvordan du finner nye kunder, og øke konverteringsraten. Du kan bruke Google Analytics til å begynne å måle antallet besøkende til iZettle-nettbutikken din, antallet produktvisninger eller til å se hvor trafikken kommer fra.

Kom i gang

Alt du må gjøre for å begynne å bruke Google Analytics med iZettle, er å aktivere E-commerce i Google Analytics og legge til Google Analytics-ID-en din i iZettle E-commerce-innstillingene dine. Følg trinn-for-trinn-instruksene nedenfor for å se hvordan det fungerer.

Slik legger du Google Analytics til iZettle-nettbutikken din

1. Opprett en ny profilkonto i Google Analytics med URL-en til nettbutikken din. Google Analytics vil be deg om URL-en når du konfigurerer en ny profil.
    1. Du finner URL-en til nettbutikken din ved å gå til iZettle E-commerce-kontrollpanelet og klikke på Din nettbutikk > Innstillinger > Domene.
  2. Kopier Sporings-ID-en din til profilen du nettopp opprettet i Google Analytics. Du finner koden under fanen “Sporingsinfo” i Google Analytics – den skal begynne med “UA”.
  3. Gå til iZettle E-commerce-kontrollpanelet og klikk på Innstillinger > Analysefunksjoner og annonser, lim inn sporingskoden i Google Analytics-feltet og klikk på Lagre.

Du kan nå bruke Google Analytics til rapportene dine (Google trenger 24 timer på å begynne å samle inn dataene for deg).

Aktivere E-commerce-rapporter i Google Analytics

For å kunne begynne å bruke E-commerce-rapportene må du først aktivere rapportene i Google Analytics.

1. Klikk på Administrator i menyen innefra Google Analytics-kontoen din.
  2. Velg Konto, Område og Rapporteringsvisning.
  3. Klikk på  .
  4. I Innstillinger for netthandel, trykk på knappen slik at det står “PÅ” under Slå på netthandel.
  5. Klikk på “Lagre”.

Spore varer solgt via iZettle E-commerce

Når du selger et produkt i nettbutikken din, overføres følgende informasjon til Google Analytics-kontoen din:

• ordre-ID
  • samlet beløp
  • valutaenhet
  • produktnavn
  • enhetspris
  • frakt
  • antall

Konvertering / netthandelsrapporter i Google Analytics

Netthandelsrapportene dine i Google Analytics dekker flere ting:

• oversikt: fungerer som et slags poengkort som viser den samlet konverteringsrate, antall transaksjoner, solgt verdi, gjennomsnittlig ordreverdi og solgte varer
  • produktprestasjon: viser hvilke produkter som er kjøpt, antallet og verdien
  • salgsprestasjon: viser salget etter ordre eller dato
  • transaksjoner: viser informasjon om pris, frakt og antall for hver ordre
  • tid til kjøp: viser hvor mange dager og økter det har tatt kundene å kjøpe

Gjennom å bruke netthandelsrapportene i Google Analytics kan du få en bedre forståelse av hvordan du får virksomheten til å vokse, og få svar på spørsmål som:

• Hvilke av produktene dine selger godt?
  • Hvor godt konverteres produktene dine til salg?
  • Hva er det gjennomsnittlige beløpet per bestilling? Hvor mange varer per ordre kjøper kundene dine? Er verdiene lave, kan du dra nytte av å tilby mengderabatt eller gratis frakt.

Mer informasjon om bruk av netthandelsrapporter i Google Analytics.