Komme i gang med Unifaun

Unifaun er et frakthåndteringssystem med over 100 fraktleverandører å velge mellom. Når du er logget inn på tjenesten, kan du bestille forsendelser, skrive ut forsendelsesdokumenter, følge med på sendingers status og analysere statistikk.

iZettle har inngått et samarbeid med Unifaun for å kunne tilbyt iZettle E-Commerce-kunder en enkel og automatisert måte å håndtere frakt og innfrielse på i Norden. Hvis du bruker iZettle E-commerce, kan du nå gjøre frakthåndteringen enklere ved å koble deg direkte opp mot PostNord med iZettle–Unifaun-integrasjonen.

Funksjoner i Unifaun

• generer, kjøp og skriv ut forsendelsesetiketter til nettbestillingene dine

• synkroniser nye bestillinger fra iZettle E-commerce-nettbutikken din mot Unifaun automatisk

• send e-postvarsler til kundene

• kjøp forsikring til pakkene du sender

• lag returetiketter

Slik kommer du i gang

1. Gå til iZettle E-commerce-kontrollpanelet og klikk på Innstillinger > Frakt og deretter på Etiketter og innfrielse.

2. Du vil nå få opp alternativet om å koble opp mot Unifaun-kontoen din. Klikk på Koble til.

3. Du vil nå bli bedt om å legge inn API-nøkkelen og Avsender-ID-en fra Unifaun-kontoen din.

Hvordan finner jeg API-nøkkelen min i Unifaun?

Logg inn på Unifaun-kontoen din og følg disse trinnene:

• klikk på Vedlikehold > API-nøkler i navigasjonspanelet til venstre

• Klikk på “Ny API-nøkkel” øverst på siden

• Se til at det er krysset av i boksen for “Nett-tjenester (REST)”, legg inn 0020016920 i “Utvikler-ID”, og klikk deretter på “Fullfør”.

• Klikk på Søk for å vise API-nøkkelen du nettopp opprettet.

• velg den lille pilen ved siden av ID-en.

• Kopier “Kombinert-ID”-en som API-nøkkelen og lim den inn på Unifaun-siden inne på iZettle E-commerce-kontoen din.

How do I find my Sender ID in Unifaun?

• klikk på Vedlikehold > Avsendere i navigasjonspanelet til venstre

• klikk på “Søk” for å finne en tilgjengelig sender-ID

• kopier “hurtig-ID-en” fra påkrevde avsender og lim den inn på Unifaun-siden inne på iZettle E-commerce-kontoen din.

Hvordan endrer jeg tjeneste-ID?

Tjeneste-ID-en er det standard tjenestenivået som synkroniseres mot Unifaun, f.eks. PostNord – vanlig. Du kan endre tjenestenivå når du skriver ut en etikett. Dette gjør du via rullegardinmenyen på Unifaun-siden når du er inne på iZettle E-commerce-kontoen din

Hvordan finner jeg frem til nye bestillinger i Unifaun?

Nye bestillinger vises i Unifaun som “Lagrede utskrifter” i navigasjonspanelet til venstre.

Hvordan fungerer det?

Når en kunde fullfører et kjøp i iZettle-nettbutikken din, synkroniseres bestillingsinformasjonen mot Unifaun-kontoen din. iZettle sender automatisk informasjon om produktnavn, pris, forsendelseskostnad og forsendelsesmetode til Unifaun. Deretter kan du som er forhandler, logge deg inn i Unifaun og skrive ut etiketter og spore bestillinger – alt på ett sted!

Du vil fortsatt bli varslet om nye bestillinger som sendes inn på nettstedet ditt, via iZettle E-commerce-kontrollpanelet og på e-post, avhengig av innstillingene dine for varsler. Sporings-/forsendelsesvarsler kan sendes til kjøperne dine fra Unifaun-kontoen din eller via iZettle. iZettle vil ikke oppdatere bestillingsstatusen automatisk før du merker bestillingen som fullført innefra kontoen din.