E-Commerce: Importer og eksporter produktene

Importer produkter
Eksporter og rediger produkter
Verdt å vite

Ønsker du å legge til eller redigere mange produkter i produktbiblioteket ditt, kan du bruke import- og eksportfunksjonen vår. Opprett eller oppdater butikken på et blunk ved å legge til produktinformasjon i en Excel-fil og importer informasjonen til produktbiblioteket ditt.

Importer produkter

1. Last ned Excel-malen

Logg på my.izettle.com og gå til Produkter. Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned en Excel-fil.
Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket, kan du åpne malfilen ved å klikke på “Importer Excel”. I Importer-overlegget finner du lenken til eksempelfilen nederst til venstre.

2. Hvordan importere produkter

a.) For iZettle Go app-brukere (gjelder ikke for iZettle E-Commerce)
Følg disse instruksjonene hvordan en skal legge til produkter hvis bedriften din kun selger gjennom iZettle kassasystem-appen, og hvis du også bruker iZettle E-Commerce, fortsett nedenfor.

b.) For både iZettle Go appen og iZettle E-commerce-brukere
Følg disse instruksjonene nedenfor om hvordan du legger til produkter hvis bedriften selger både via kassasystem-appen og med iZettle E-commerce:

Excel-malen har følgende kolonner, hvor du kan legge til informasjon om produktene dine. For å legge til et nytt produkt legger du bare til informasjon i neste tilgjengelige rad i regnearket.

• Navn: Produktnavnet. (Obligatorisk)
  • Beskrivelse: Dette er en beskrivelse av produktet som vil vises i nettbutikken din.
  • Tilpasset enhet: Hvis produktet selges per stykk, kan du la dette feltet stå tomt. Hvis ikke kan du legge inn enheter som g (gram), m (meter) eller t (timer). Enhetsnavn kan ikke være lengre enn fire tegn.
  • Mva. i %: Legg inn mva.-satsen for dette produktet her (uten prosentsatsen). Du kan kun legge inn mva.-satser som brukes i landet der du driver virksomhet: 0, 5 eller 20.
  • Synlig på nett (YES/NO): Velg YES hvis du vil selge produktet på nett og fra kassasystem-appen. Velg NO hvis du kun vil selge produktet fra kassasystem-appen.
  • SEO-tittel: Her kan du legge til en tittel som beskriver produktet. Tittelen vil vises som lenke i søkemotorresultater. Vi anbefaler en tittel på 70 tegn eller mindre.
  • SEO-beskrivelse: Denne metabeskrivelsen er den korte tekstsnutten som vises under tittelen i søkemotorresultater. Pass på å gi hvert produkt en unik og tiltalende beskrivelse for å maksimere antallet klikk du får. Maks. 320 tegn.
  • Forsendelsesvekt i gram: Hvis du konfigurerer sanntidssatser eller vektbaserte forsendelsessatser via iZettle E-commerce, må du legge inn produktets vekt. Hvis ikke kan du la dette feltet stå tomt.

De neste kolonnene som skal fylles ut er for produkter som leveres med forskjellige alternativer, slik som størrelse, farge eller materiale:

• Navn for alternativ 1: Hvis produktet ditt har alternativer, legg til navnet til alternativet her. For eksempel: Størrelse.
  • Verdi for alternativ 1: Hvis produktet ditt har alternativer, legg da til verdier for alternativet her. For eksempel Liten, medium og stor.
  • Navn for alternativ 2: Hvis produktet ditt har et alternativ nummer to, legg til navnet på alternativet her. For eksempel: Farge.
  • Verdi for alternativ 2: Hvis produktet ditt har et alternativ nummer to, legg da til verdier for alternativet her. For eksempel Svart og hvit.
  • Navn for alternativ 2: Hvis produktet ditt har et tredje alternativ, legg til navnet til alternativet her. For eksempel: Materiale.
  • Verdi for alternativ 3: Hvis produktet ditt har et tredje alternativ, legg da til verdier for alternativet her. For eksempel Bomull og ull.
Hva er alternativer og alternativverdier?

Hvis produktene leveres i forskjellige alternativer, slik som størrelse, farge og materialer, kan du legge til disse til produktet ditt i Excel-malen. Vi kaller disse “alternativer” og produktet ditt kan ha opptil tre av dem. Når du har lagt til et alternativ (for eksempel størrelse), kan du deretter legge til “alternativverdier” (for eksempel liten, medium, stor).

Når du har definert alle de forskjellige alternativverdiene for produktet ditt og lagt dem til excel-malen, vil kombinasjonen av alternativene vises som en liste over varianter.
  • SKU: SKU (Stock Keeping Unit) for varen. En SKU er den unike ID-en du tildeler et element til bruk for sporing av varebeholdning.
  • Pris: Dette er prisen på produktet. La feltet stå tomt hvis du vil legge inn prisen ved betaling.
  • Kostpris: Prisen du kjøpte varen for.
  • Strekkode: Hvis du har produkter med strekkoder, kan du legge til strekkodenummeret i denne kolonnen. Deretter kan du skanne produktet i iZettle Go-appen.
  • På lager: Dette er antall varer på lager. Hvis du fyller inn en mengde, vil lagersporingsfunksjonen for produktet bli aktivert automatisk. Når du har importert Excel-filen, vil du kunne se den nye lagerstatusen under Varebeholdning.
  • Variant-ID: La denne kolonnen stå tom når du legger til nye varianter. ID-en genereres automatisk, og det er iZettles måte å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket ditt.
  • Produkt-ID: La denne kolonnen stå tom når du legger til nye produkter. ID-en genereres automatisk, og det er iZettles måte å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket ditt.

ADVARSEL!
Vennligst ikke fjern, gi nytt navn til eller endre rekkefølge på kolonnene, og ikke endre Produkt-ID eller Variant-ID. Vi bruker alle disse detaljene til å finne ut om et produkt allerede er i produktbiblioteket, og hvis de fjernes vil ikke opplastingen fungere.

3. Importer Excel-filen din

Lagre regnearket ditt i .xls- eller .xlsx- format. eller .xlsx- format. Sørg for at navnet på regnearket stemmer overens med navnet på malfilen. På my.izettle.com/produkter klikker du på “Importer Excel”. Dra og slipp Excel-filen inn i nettleservinduet, eller velg filen fra datamaskinen din.

4. Gå igjennom importen din

Når Excel-filen er lastet opp, kan du gå igjennom importen. Eventuelle feil som oppdages, vil bli uthevet.
Gjør de nødvendige endringene til Excel-filen, og last den opp på nytt. Når du er fornøyd, klikker du på “Importer produkter”.

Eksporter og rediger produkter

Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket som du vil redigere, kan du eksportere produktene, redigere dem i Excel, og importere endringene.

1. Last ned produktene dine

Logg inn på my.izettle.com og gå til Produkter. Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned et regneark med produktene dine.

2. Rediger informasjon

Du kan redigere informasjonen om produktene dine i kolonnene som er listet opp ovenfor.

ADVARSEL!
Ikke endre navnene på kolonnene, fjern kolonner eller endre rekkefølgen på kolonnene. Du må heller ikke endre Produkt-ID eller Variant-ID. iZettle bruker disse for å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket.

3. Importer Excel-filen din og gå igjennom endringene

Lagre og importer filen på samme måte som over.

Kjekt å vite

• Alle varianter av samme produkt må ha samme mva.-sats.
  • Formater som støttes, er .xls og .xlsx.
  • Du kan ikke legge til, fjerne eller redigere mapper med denne funksjonen.
  • Ikke gi arket nytt navn eller legg til flere ark/faner i Excel-filen.
  • Excel-filen kan ikke ha mer enn 2 000 rader. Hvis du vil importere flere produkter enn dette, må du importere dem i flere omganger.