Konfigurer betalinger for iZettle E-commerce

For at du skal kunne ta imot betalinger på nettet ved hjelp av iZettle E-commerce-kontoen din, bruker vi to betalingsleverandører: iZettle og PayPal. Når du bruker iZettle som betalingsleverandør, kan kundene dine betale med alle vanlige kreditt- og debetkort. Hvis du også velger å bruke PayPal, kan kundene dine betale med PayPal-betalinger.

Les mer om hvordan du tar imot PayPal-betalinger her.

Slik velger du betalingsleverandør

Gå til E-commerce-dashbordet > Innstillinger > Betaling for å velge hvilken betalingsleverandør du vil bruke (iZettle, PayPal eller begge). Hvis du vil bruke en betalingsleverandør, må du kanskje først søke og bli godkjent for å ta imot betalinger. Du kan også se statusen for søknaden din her.

Hvis du tidligere har blitt godkjent for å ta imot kortbetalinger med iZettle (for eksempel hvis du allerede driver en fysisk butikk og bruker kortleseren vår), kan det hende du ikke trenger å søke på nytt.

Selg på nettet med iZettle som leverandør

Hvis du ønsker å ta imot kortbetalinger ved hjelp av iZettle, må du sende informasjon til oss som en del av bekreftelsesprosedyren vår. Disse prosedyrene har vi for å sørge for at iZettle er et trygt sted for både kjøpere og selgere.

Bekreftelsesprosedyren vår består av to trinn:

1. Identitetsbekreftelse
  2. Kontogjennomgang

1. Identitetsbekreftelse

Hvis du skal kunne ta imot kortbetalinger, må du fylle ut et skjema for identitetsbekreftelse. Dette skjemaet kan du få opp på ulike stadier av iZettle-reisen din, men som regel får du det når du først oppretter en iZettle-konto. Fyll inn opplysningene dine, og deretter leser du gjennom og godtar vilkårene våre. Hvis du får problemer med å fylle ut skjemaet for identitetsbekreftelse, kan du lese om vanlige problemer her.

Du finner mer informasjon om personvern og hvordan vi samler inn og lagrer opplysningene dine, i personvernerklæringen vår.

2. Kontogjennomgang

Vi gjennomgår selgerkontoer og kontrollerer at de samsvarer med vilkårene våre. Dette gjør vi for å sikre at iZettle er et trygt sted å handle på, og for å hindre svindel. Husk å gjøre følgende for å hjelpe oss med å gjennomgå kontoen din:

• Oppgi en nettadresse for virksomhetens nettsted hvis du har et. Dette kan du gjøre på my.izettle.com under Innstillinger > Kvitteringsinformasjon i utfyllingsfeltet “Nettsted”.
  • Kontroller at du har oppgitt detaljerte navn og beskrivelser for alle produktene dine.

Det kan hende vi sender deg en e-post for å be om mer informasjon om produktene og tjenestene dine. Hvis vi gjør det, er det fint om du svarer på e-postmeldingen vår og oppgir ytterligere opplysninger, det vil si eventuelle andre måter du markedsfører eller selger produktene dine på, for eksempel gjennom blogger, LinkedIn, Facebook, osv.

Vær oppmerksom på at du må bestå både identitetsbekreftelse og kontogjennomgang for å kunne selge på nettet med iZettle. Det kan for eksempel hende at vi har bekreftet identiteten din, men hvis vi oppdager at produktene dine bryter med vilkårene våre, vil vi ikke kunne tilby deg noen mekanisme for kredittkortbehandling. Det kan også være at vi elsker produktene dine, men hvis vi ikke klarer å bekrefte hvem du er, kan vi dessverre ikke behandle kredittkort for deg.

Hvor lang tid tar det å bli godkjent?

Så snart du har sendt inn informasjon til iZettle, går bekreftelsesteamet vårt gjennom kontoen din for godkjenning. Denne prosessen kan ta opptil 24 timer på vanlige arbeidsdager, så det er ingenting å bekymre seg for hvis ikke betalinger blir aktivert umiddelbart. Vær oppmerksom på at det kan ta litt lenger tid å godkjenne butikken din i helger.

Du kan kontrollere statusen til søknaden din på E-commerce kontrollpanelet under Innstillinger > Betaling. På skjermbildet nedenfor ser du at iZettle-betalingsalternativet har statusen “Venter”. Det betyr at vi fortsatt behandler søknaden din.

Hvis det har gått noen dager og kontoen din fremdeles ikke er godkjent, bør du dobbeltsjekke om du kan ha fått en e-post fra oss. I noen tilfeller trenger vi mer informasjon fra deg før vi kan godkjenne betaling. Svar direkte på e-postmeldingen fra bekreftelsesteamet, og oppgi informasjonen de spør etter.

Så snart søknaden din er godkjent, sender vi deg en e-post, så kan du snart begynne å ta imot betalinger på nettet.

Hvis søknaden din av en eller annen grunn ikke blir godkjent, kan du fremdeles ta imot betalinger via PayPal.

Transaksjonsgebyrer

Når du har begynt å selge, tar vi oss daglig av betalingene du får inn, vi sørger for sikre betalinger, tar et transaksjonsgebyr og setter resten av pengene inn på bankkontoen du angir.

iZettle-betalinger

Gebyret for nett-transaksjoner for hvert salg du gjør med iZettle, er 2,25 %. Så snart betalingen er behandlet, har du pengene på bankkontoen innen 1–2 dager.

Kontroller at du har oppgitt riktige bankopplysninger. Hvis du har en eksisterende iZettle-konto, har vi allerede bankopplysningene dine, og du trenger ikke legge dem til på nytt.

PayPal-betalinger

Du kan også aktivere PayPal som betalingsleverandør. Med dette alternativet sender kundene dine betalingen direkte til PayPal-kontoen din.

Hvis du har aktivert PayPal i butikken din, betaler du et gebyr på 2 % per transaksjon gjennom PayPal. Pengene settes inn på PayPal-kontoen din straks betalingen er gjennomført.