Om kortläsarna

Innehåll:
iZettle Reader
Kortläsare Lite
Kortläsare Pro
Låna en kompis kortläsare
Viktig notis gällande bruk
Underhåll och hantering

iZettle Reader

• Ansluts via Bluetooth.
  • Transaktionerna godkänns av kundens PIN eller signatur.
  • Snygg design – både på in- och utsidan.
  • Snabb, stabil och enkel att använda.
  • iZettle kortterminal uppfyller stränga säkerhetskrav, inklusive PCI PTS.
  • Laddas via USB-sladd eller med iZettle Dock (köps separat). Laddningstid: 1–2 timmar.
  • Batteriet håller i upp till 8 timmar eller 100 transaktioner.
Skaffa iZettle Reader

Kortläsare Lite

- Ansluts via kabel till ljuduttaget på din smartphone eller tablet, och i kortläsaren.
- Transaktionen bekräftas av kundens PIN-kod.
- Du kan ta emot betalningar från både chipkort och kort med magnetremsa.
- Kortläsaren stängs av automatiskt för att spara batteri.
- Laddas via USB-kabel. Laddningstid: cirka 30 minuter.
- Batteriet räcker för cirka 200 transaktioner.
- Om du använder en annan audiokabel än den som kom med kortläsaren: se till att det är en 4-polig kabel och ej längre än 0,5 m.

Kortläsare Pro

- Ansluts till din enhet via Bluetooth.
- Transaktionen bekräftas av kundens PIN-kod.
- Du kan ta emot betalningar från både chipkort och kort med magnetremsa.
- Tryck på den lilla, svarta AV/PÅ-knappen på kortläsarens vänstra sida för att starta och stänga av kortläsaren.
- Om kortläsaren inte används på en stund går den automatiskt in i viloläge för att spara batteri.
- Laddas via USB-kabel. Laddningstid: cirka 1,5 timme.
- Batteriet räcker för cirka 300 transaktioner i sekvens, eller 2 timmar av kontinuerligt användande.
- Avståndet mellan kortläsare och smartphone/tablet kan max. vara 10 meter utan att anslutningen bryts.

Låna en kompis kortläsare

Kortläsare Pro kan också användas på olika iOS- och Android-enheter, men tänk på att du behöver koppla ihop din enhet och kortläsaren via Bluetooth först.

Kortläsare Lite är inte kopplad till ett särskilt konto och kan användas till olika iPhones, iPad och Android-enheter så länge som iZettle-appen är installerad på den (och så länge enheten är kompatibel).

Viktig notis gällande bruk

iZettle tillhandahåller kortläsaren för att brukas av dig eller ditt företag efter behov och du ger ditt samtycke till att du inte kommer använda produkten för någon verksamhet som innefattar vidareförsäljning. Du får inte använda produkten för något annat ändamål än att genomföra betalningstransaktioner genom din installerade version av iZettles mobila mjukvaruapplikation. Du får inte på något sätt modifiera mjukvaran eller hårdvaran, med undantag för den mängd som tillåts under tvingande lag.

Underhåll och hantering

Förvara kortläsaren i ett svalt, torrt utrymme (22° C är idealiskt). Använd en fuktig och mjuk trasa för att rengöra enhetens utsida. Spreja inte någon typ av vätska direkt på enheten och undvik att få in fukt i någon av öppningarna.  Använd inte några lösningsmedel. Försäkra dig om att inget tar sig in i din enhet genom någon öppning, till exempel kortöppningarna. Utsätt inte för stötar eller vårdslös hantering.