Anslut en kortläsare via Bluetooth

Innehåll:
Anslut iZettle Reader & iZettle Reader 2 via Bluetooth
Parkoppla genom appen
Ansluta Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet
Problem med att koppla ihop Chip & PIN-läsaren

Anslut iZettle Reader & iZettle Reader 2 via Bluetooth

1. Parkoppla i appen

Så här ansluter du din iZettle Reader 2 till din smartphone eller tablet: Öppna iZettle Go-appen och gå till Inställningar > Kortläsare. Följ sedan instruktionerna på skärmen.

Parkoppla genom appen för iZettle Reader och Kortläsare Pro

Anslut kortläsaren till din smartphone eller tablet genom att öppna iZettle Go-appen och gå till Inställningar > Kortläsare > Anslut kortläsare. Sedan är det bara att följa anvisningarna på skärmen.

Ansluta Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet

Så här kopplar du ihop din enhet med Kortläsare Pro via Blueetooth:

1. Slå på kortläsaren
- Slå på kortläsare genom att trycka på den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren. Det tar upp till 45 sekunder att starta upp kortläsaren.

2. Aktivera Bluetooth på Kortläsare Pro
- Håll ner OK-knappen på kortläsaren i 5 sekunder.
- Släpp knappen när Bluetooth-symbolen börjar blinka.

3. Aktivera Bluetooth på din smartphone eller tablet
- Öppna ”Inställningar” på din smartphone eller tablet.
- Slå på Bluetooth.
- Tryck på ”iZettle ###” när den dyker upp för att ansluta kortläsaren (### är de tre sista siffrorna i serienumret [S/N] som du hittar på baksidan av kortläsaren).

4. Bekräfta anslutningen på Kortläsare Pro
- Bekräfta Bluetooth-anslutningen på din kortläsare genom att trycka på OK-knappen.

5. Bekräfta anslutningen på din smartphone/tablet
- Vänta några sekunder och tryck sedan på bekräfta på din smartphone eller tablet. Det här måste göras inom 30 sekunder.

6. Öppna appen
- Öppna iZettle Go-appen. Du kan nu börja ta betalt med din kortläsare!

Läs mer om hur du genomför en transaktion med kortläsaren.

Problem med att koppla ihop Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet

Kontrollera att du har den senaste versionen av iZettle Go-appen installerad.

Kortläsare Pro fortsätter att säga ”Välkommen!” fast jag har iZettle Go-appen öppen.

- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle Go-appen och vänta i 15 sekunder.

Min smartphone eller tablet säger ”iZettle har tappat kontakten med din kortläsare”.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle Go-appen och vänta i 15 sekunder.

Kortläsare Pro dyker inte upp bland tillgängliga enheter i Bluetooth-inställningarna på min smartphone eller tablet.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.

Bluetooth-symbolen på Chip & PIN-läsaren slutar inte att blinka.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.