Anslut en kortläsare via Bluetooth

Innehåll:
Parkoppla genom appen
Ansluta Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet
Problem med att koppla ihop Chip & PIN-läsaren

Parkoppla genom appen för iZettle Reader och Kortläsare Pro

Anslut kortläsaren till din smartphone eller tablet genom att öppna iZettle-appen och gå till Inställningar > Kortläsare > Anslut kortläsare. Sedan är det bara att följa anvisningarna på skärmen.

Ansluta Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet

- Du behöver ha den senaste versionen av iZettle-appen installerad.
- Om du använder en iOS-enhet, behöver du ha iOS 7.1 eller senare installerat.
- När du har anslutit kortläsaren, öppna då iZettle-appen och vänta i 15 sekunder. När kortläsare är ansluten ska den säga: ”Sätt i/dra kort”. Du behöver ha appen igång för att kortläsaren och din smartphone/tablet ska vara anslutna.

Så här kopplar du ihop din enhet med Kortläsare Pro via Blueetooth:

1. Slå på kortläsaren
- Slå på kortläsare genom att trycka på den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren. Det tar upp till 45 sekunder att starta upp kortläsaren.

2. Aktivera Bluetooth på Kortläsare Pro
- Håll ner OK-knappen på kortläsaren i 5 sekunder.
- Släpp knappen när Bluetooth-symbolen börjar blinka.

3. Aktivera Bluetooth på din smartphone eller tablet
- Öppna ”Inställningar” på din smartphone eller tablet.
- Slå på Bluetooth.
- Tryck på ”iZettle ###” när den dyker upp för att ansluta kortläsaren (### är de tre sista siffrorna i serienumret [S/N] som du hittar på baksidan av kortläsaren).

4. Bekräfta anslutningen på Kortläsare Pro
- Bekräfta Bluetooth-anslutningen på din kortläsare genom att trycka på OK-knappen.

5. Bekräfta anslutningen på din smartphone/tablet
- Vänta några sekunder och tryck sedan på bekräfta på din smartphone eller tablet. Det här måste göras inom 30 sekunder.

6. Öppna appen
- Öppna appen. Du kan nu börja ta betalt med din kortläsare!

Läs mer om hur du genomför en transaktion med kortläsaren.

Problem med att koppla ihop Kortläsare Pro till din smartphone eller tablet

Kontrollera att du har den senaste versionen av iZettle-appen installerad.

Kortläsare Pro fortsätter att säga ”Välkommen!” fast jag har iZettle-appen öppen.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle-appen och vänta i 15 sekunder.

Min smartphone eller tablet säger ”iZettle har tappat kontakten med din kortläsare”.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle-appen och vänta i 15 sekunder.

Kortläsare Pro dyker inte upp bland tillgängliga enheter i Bluetooth-inställningarna på min smartphone eller tablet.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.

Bluetooth-symbolen på Chip & PIN-läsaren slutar inte att blinka.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.