Ta kortbetalningar

Innehåll:
Ta Betalt med iZettle Reader
Ta betalt med Kortläsare Lite
Ta betalt med Kortläsare Pro
Kundens kontoutdrag

Ta betalt med iZettle Reader

Kortläsaren är ansluten när det står ”Sätt i/dra kort”.

1. Lägg till en produkt
- Starta appen på din smartphone eller tablet.
- Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp manuellt.
- Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på ”Ta betalt”
- Tryck på ”Ta betalt” i appen.
- Välj Kort som betalningssätt*.
- Sätt i eller dra kortet i kortläsaren.

3. Bekräfta transaktionen
Chip-kort
- Be kunden knappa in sin PIN-kod i kortläsaren.
- När transaktionen är godkänd kan kunden ta sitt kort från kortläsaren.

Kort med magnetremsa
- Be kunden att signera på skärmen på din smartphone eller tablet, tryck sedan på ”Fortsätt”.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en skrivare.

Klart!
Skaffa iZettle Reader här

* Om du endast tar emot kortbetalningar med iZettle kan du inaktivera kontantbetalning som alternativ, under betalningsinställningarna i appen:

- Tryck på
- Gå till Betalningsinställningar
- Inaktivera kontantbetalningar (genom att stänga av den gröna knappen)

Ta betalt med Kortläsare Lite

Sätt i anslutningskabeln i ljuduttaget på din smartphone eller tablet och i kortläsaren. Starta appen. Kortläsaren är redo att användas när laddningsindikatorn blinkar grönt.

1. Lägg till en produkt
- Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp.
- Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på "Ta betalt"
- Tryck på Ta betalt i appen.
- Välj Kontanter som betalningssätt.

3. Bekräfta transaktion
- Kunden slår in sin PIN-kod på kortläsaren, eller signerar på skärmen på din smartphone/tablet.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om en skrivare är ansluten.

Klart!

Ta betalt med Kortläsare Pro

Kortläsaren är ansluten när det står ”Sätt i/dra kort”.

1. Lägg till en produkt
- Starta appen på din smartphone eller tablet.
- Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp manuellt.
- Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på ”Ta betalt”
- Tryck på ”Ta betalt” i appen.
- Sätt i eller dra kortet i kortläsaren.

3. Bekräfta transaktionen
Chip-kort
- Be kunden knappa in sin PIN-kod i kortläsaren.
- När transaktionen är godkänd kan kunden ta sitt kort från kortläsaren.

Kort med magnetremsa
- Be kunden att signera på skärmen på din smartphone eller tablet, tryck sedan på ”Fortsätt”.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en skrivare.

Klart!

Om du vill registrera försäljningar som betalats med kontanter, måste alternativet Kontantbetalning vara aktiverat under Betalningsinställningar i appen. För att aktivera Kontantbetalningar öppnar du app-menyn, går till Betalningsinställningar och aktiverar Kontantbetalningar (genom att slå på den gröna knappen). Därefter kan du välja Kontanter som betalningssätt när du tar betalt (visas i steg 2 ovan).

​Kundens kontoutdrag

Om du har ett privatkonto* kommer kontoutdraget säga "iZettle".
Om du har ett företagskonto kommer kontoutdraget säga "iZettle*[ditt företagsnamn]".

Nekat kort

Om ett kort blir nekat:

Om kortet nekas kan inte betalningen genomföras. Vi rekommenderar i så fall att du låter köparen betala på ett annat sätt och att han eller hon sedan kontaktar sin bank för mer information.

*
Registrering för privatkonton togs bort mars 2017. Följande gäller för befintliga användare.