Utbetalningar

När du skapat ett iZettle-konto och lagt till ditt bankkonto är du redo att börja ta emot betalningar med din iZettle Reader.

Om du väljer att följa vårt standardschema för utbetalningar betalar vi automatiskt ut dina pengar inom 1–2 arbetsdagar från transaktionsdatumet. Din bank kommer sedan att hantera överföringen och sätta in pengarna på ditt konto.

Du får mejlaviseringar när utbetalningarna görs, och du kan även när du vill se dina utbetalningar samt övrig kontoinformation på my.izettle.com. Du kan läsa mer här.

De första tre arbetsdagarna som följer efter att ditt iZettle-konto har skapats är vi skyldiga att genomföra ytterligare säkerhetskontroller. Om du tar emot kortbetalningar kommer vi därför inte att betala ut dina pengar förrän efter dessa tre dagar.

Standardschema för utbetalningar

Transaktionsdatum Utbetalning överförd
Måndag Tisdag–onsdag
Tisdag Onsdag–torsdag
Onsdag Torsdag–fredag
Torsdag Fredag–måndag
Fredag till söndag Måndag–tisdag

Bra att veta om standardschemat:

• Utbetalningar görs inte på lördagar eller söndagar.
  • Helgdagar kan påverka standardschemat.
  • Bankernas behandlingstider kan variera och det kan därför ta ett par arbetsdagar innan utbetalningar syns på ditt konto. Kontakta din bank för mer information om deras behandlingstider.

Skräddarsy ditt utbetalningsschema

Du kan själva välja hur ofta du vill att utbetalningar ska göras till ditt bankkonto. Du kan välja att få dina pengar insatta:
  • varje dag
  • varje vecka (pengarna betalas ut veckans första bankdag)
  • varje månad (pengarna betalas ut månadens första bankdag).

Gör så här för att ställa in ditt utbetalningsschema:

• Logga in på my.izettle.com.
  • I rullgardinsmenyn överst till höger väljer du "Inställningar".
  • Längst ner i kontoinställningarna kan du välja hur du vill schemalägga dina utbetalningar.

​Begränsningar för utbetalningsbelopp

Beroende på betalsätt och hur kunderna bekräftat sin identitet finns vissa begränsningar för hur stora belopp som kan betalas ut per dag.

Chip + pin eller Touch ID
För dig med privatkonto* hos iZettle
Maximalt 10 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

För dig med företagskonto hos iZettle
Maximalt 5 000 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

Chip + signatur
För dig med privatkonto* hos iZettle
Maximalt 10 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

För dig med företagskonto hos iZettle
Maximalt 2 000 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

Magnetremsa + signatur
För dig med privatkonto* hos iZettle
Maximalt 1 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

För dig med företagskonto hos iZettle
Maximalt 2 000 000 kronor kan betalas ut per dag. Utestående belopp betalas ut följande arbetsdag.

*Registrering av privatkonton togs bort i mars 2017. Skapade du ett konto efter det har du alltid ett företagskonto.