Felsökning av tidigare kortläsare

iZettle Reader 2

Se vår artikel om felsökning av iZettle Reader 2.

iZettle Reader

Se vår artikel om felsökning av iZettle Reader.

Kortläsare Pro Contactless

Kortläsaren startar inte.

Sätt i strömkabeln och ladda kortläsaren. Laddningsindikatorn bör lysa (inte blinka) rött för att visa att batteriet nu laddas. Läsaren kan användas samtidigt som den laddas.

Laddningsindikatorn blinkar rött.
Prova med en annan laddningskabel. Om indikatorn fortsätter att blinka medan kabeln är inkopplad, kontakta vårt supportteam.

Jag har iZettle Go-appen öppen men kortläsaren visar inte "Sätt i/dra kort" eller "Blippa/sätt i kort".
Gå till Bluetooth-inställningarna i din smartphone/surfplatta och säkerställ att kortläsaren står som ansluten. Om den inte gör det, tryck på den för att ansluta. Starta sedan iZettle-appen igen och vänta i upp till 15 sekunder på att enheterna ansluter.

Du kan även prova att återansluta kortläsaren. Gå till Bluetooth-inställningarna i din smartphone/surfplatta, tryck på "iZettle ###" och ta bort läsaren från dina ihågkomna enheter. Nu kan du parkoppla enheterna på nytt.

Kortläsarens skärm har hängt sig.
Starta om kortläsaren.

Meddelandet "System tampered" visas på skärmen.
Kortläsaren måste hanteras varsamt. Om den exponeras för hårda stötar, extrema temperaturvariationer, fukt, manipulationsförsök eller liknande visas meddelandet "System tampered". Om din läsare visar det här meddelandet går den inte längre att använda. Om din garanti fortfarande gäller är du välkommen att höra av dig till vårt supportteam.

Kortläsare Pro

Börja med att se till att batteriet är laddat. Koppla in Micro USB-sladden i läsaren för att ladda. Batterisymbolen på skärmen visar när batteriet är fulladdat. Kortläsaren kan användas samtidigt som den laddas.

Min kortläsare Pro laddar inte.
Det här kan inträffa när batterinivån är mycket låg, även om läsaren är ansluten till ett eluttag. Gör så här:

• Koppla in laddningskabeln i kortläsaren och till eluttaget.
  • Stäng av kortläsaren genom att trycka på den lilla svarta strömknappen till vänster på läsaren i några sekunder.
Laddningsindikatorn bör lysa (inte blinka) rött för att visa att batteriet nu laddas.
Obs: Om laddningsindikatorn på sidan blinkar rött, kontakta supporten.

Om ovanstående inte fungerade, prova följande:
  • Starta om din smartphone eller surfplatta. Försök även med att starta om appen.
  • Se även efter så att du har den senaste versionen av appen installerad på din enhet.
  • Du kan också återansluta din kortläsare till din enhet. Gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet och ta bort kortläsaren från dina ihågkomna enheter. När läsaren är borttagen kan du parkoppla den på nytt.
  • Kortläsaren måste hanteras varsamt. Om den exponeras för hårda stötar, extrema temperaturvariationer, fukt, manipulationsförsök eller liknande visas meddelandet "System tampered". Om din läsare visar det här meddelandet går den inte längre att använda. Om din garanti fortfarande gäller är du välkommen att höra av dig till vårt supportteam.