Felsökning kortläsare

Innehåll:
iZettle Reader
Kortläsare Lite
Kortläsare Pro
Fabriksåterställning av din Kortläsare Pro

iZettle Reader

1. Kortläsaren startar inte.
    1. Sätt i laddaren i kortläsaren och anslut den till ett eluttag.
  2. Jag har iZettle-appen öppen men kortläsaren visar inte ”Insert/swipe card” eller ”Insert/tap card”
    1. Gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet och se till att kortläsaren är ansluten. Om inte, trycker du på den för att ansluta. Öppna sedan appen och vänta upp till 15 sekunder för enheterna att kopplas samman.
    2. Testa och också på nytt koppla ihop kortläsaren med din enhet. Gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet, tryck på “iZettle ###” och ta bort kortläsaren från ihågkomna enheter. När kortläsaren har tagits bort, kan du prova att koppla ihop den igen med din enhet. Läs mer här.
  3. Kortläsaren förlorar anslutningen till min smartphone/tablet
    1. Se till att du har den senaste versionen av appen från App Store eller Google Play nerladdad på din enhet. Du kan söka efter uppdateringar under “inställningar - kortläsare” i appen. Om det finns en uppdatering tillgänglig, vänligen installera den.
  4. Kortläsarens display har frusit
    1. Starta om kortläsaren.
  5. Kortläsaren visar “Reader damaged”
    1. Kortläsaren måste hanteras varsamt. Utsätts den för extrema variationer i temperatur, fukt, riskabel hantering, försök att modifiera läsaren eller liknande, så kommer kortläsaren att visa meddelandet "Reader damaged". Om din kortläsare visar det här meddelandet, kan den inte längre användas. Om din garanti fortfarande gäller, vänligen kontakta vår support.

Kortläsare Pro

·      Börja med att se till att batteriet är fulladdat, du laddar kortläsaren med micro USB-kabeln som medföljer kortläsaren, kortläsaren är fulladdad efter 3 timmar. Batterisymbolen på kortläsarens skärm indikerar när batteriet är fulladdat. Kortläsaren kan användas medan den laddas.

·      Kortläsaren går inte att ladda. Detta kan hända när kortläsaren har väldigt lite batteri kvar, även om den är ansluten till ett eluttag. Följ de här stegen:

1. Sätt i laddaren i kortläsaren och anslut den till ett eluttag.
  2. Stäng av kortläsaren genom att trycka på den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren i några sekunder. Batteriet laddas när laddningsindikatorn visar ett fast rött sken. Om laddningsindikatorn blinkar rött, vänligen kontakta vår support

·      Starta om din smartphone eller tablet. Starta även om appen.

·      Se till att du har den senaste versionen av appen från App Store eller Google Play nerladdad på din enhet.

·      Testa och också på nytt koppla ihop kortläsaren med din enhet. Gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet och ta bort kortläsaren från ihågkomna enheter. När kortläsaren har tagits bort, kan du prova att koppla ihop den igen med din enhet. Läs mer här.

·      Kortläsaren måste hanteras varsamt.  Utsätts den för extrema variationer i temperatur, fukt, riskabel hantering, försök att modifiera läsaren eller liknande, så kommer kortläsaren att visa meddelandet "System tampered". Om din kortläsare visar det här meddelandet, kan den inte längre användas. Om din garanti fortfarande gäller, vänligen kontakta vår support

Om inget av ovanstående hjälper, vänligen kontakta vår support.

Fabriksåterställning av din Kortläsare Pro

En fabriksåterställning ska bara genomföras när kortläsaren inte svarar eller går att få kontakt med (fast den är fulladdad).

Innan du fabriksåterställer din kortläsare, se till att du redan testat följande:

1. Kontrollerat att din kortläsare är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Läs mer här.
  2. Startat om kortläsaren.

Om du fortfarande har problem med din Kortläsare Pro, genomför då en fabriksåterställning. Observera att du kommer att behöva uppdatera mjukvaran på din kortläsare efter att du fabriksåterställt din kortläsare.

1. Först, se till att din kortläsare är fulladdad.
  2. Tryck på knappen inuti det lilla hålet bredvid Av/På-knappen, med en pin eller gem eller liknande. Du kommer då att få följande tre alternativ:
    1. ”Power up as normal”,
    2. ”System restore”, eller
    3. ”Total factory reset”
  3. Välj alternativ 3 och tryck på ”Yes”. (Även om du inte kan se alla alternativen, kan du fortfarande välja nummer 3.) Kortläsaren kommer nu att fabriksåterställas.
  4. Anslut din kortläsare på nytt till din smartphone/tablet.
  5. När din kortläsare är ansluten till din smartphone/tablet, uppdatera då mjukvaran på din kortläsare.