Produktbiblioteket

Om produktbiblioteket
Lägga in priser
Lägga till produkter
Rabatter
Organisera/redigera produkter

Om produktbiblioteket

Produktbiblioteket är det snygga, smarta navet i iZettle Go-appen. Här kan du lägga in egna bilder och priser för varje produkt eller tjänst du säljer.

Du har stor nytta av att lägga lite tid på att bygga upp produktbiblioteket och utnyttja alla funktioner. Med biblioteket får du en snabb och intuitiv överblick över din försäljning, du kan göra delreturer för tidigare köp samtidigt som iZettle Go-appen får hjälp att samla in värdefull information – t.ex. försäljningsstatistik och vilka produkter som säljer bäst – som du kan använda för att se hur det går för ditt företag.

Du hanterar ditt produktbibliotek direkt i iZettle Go-appen eller på my.izettle.com.

Gör köpet snabbare med rätt hårdvara

Lägga in priser

När du skapar en ny produkt i biblioteket kan du välja att sätta antingen ett fast pris eller ett pris baserat på en egen enhet, som kilo eller timme.

Styckpris
Lägg in ett fast pris eller ett styckpris för varje produkt/tjänst du säljer. Du kan också välja att lämna prisfältet tomt. I så fall får du fylla i ett belopp varje gång du lägger till produkten i varukorgen.

Annan enhet

Du kan också lägga till ett eget pris som baseras på en annan enhet som kilo, timmar eller annan enhet som du själv väljer. Ange produktens enhet (t.ex. kg) och pris per enhet. När du sedan lägger till produkten i varukorgen anger du antal sålda enheter, t.ex. kilon. Priset räknas då ut automatiskt.

Lägga till produkter

Lägg till din första produkt

I iZettle Go-appen
Gå in i biblioteket. Klicka först på "Ändra"-knappen och därefter på det blå "+"-tecknet till höger. Välj om du vill lägga till produkt eller rabatt. Om du väljer produkt skriver du sedan in namnet på produkten. Lägg in priset, eventuella varianter och en bild*. Om du har ett företagskonto* kan du även välja rätt momssats för produkten.

På my.izettle.com

Logga in på my.izettle.com och gå till fliken "Produkter". Klicka på "Lägg till produkt" uppe i högra hörnet och lägg till namn, pris och bild. Om du har ett företagskonto kan du även välja rätt momssats för produkten.

Obs: Produktbilder måste vara i jpg- eller png-format.

Lägg till fler produkter

I iZettle Go-appen

Gå till biblioteket, tryck på ”Redigera” och sedan på ”+”-knappen nere i högra hörnet. Följ därefter samma steg som när du lade till din första produkt.

my.izettle.com
Följ samma steg som när du lade till din första produkt.

Lägg till flera produkter på samma gång
Om du har ett stort antal produkter kan du lägga till dem i ditt produktbibliotek i bulk. Det gör du genom att ladda upp en Excel-fil med uppgifterna. Du kan lägga till max 2 000 produkter åt gången – har du större mängder kan du lägga till produkterna i flera omgångar.

Lägga till produkter med flera varianter

I iZettle Go-appen:

1. Gå till biblioteket, tryck på ”Redigera” och sedan på ”+" nere i högra hörnet.
  2. Lägg till ett produktnamn. Om du anger försäljningspris och/eller inköpspris tillämpas de automatiskt för alla varianter. Du behöver inte ange streckkod, SKU eller lagersaldo. Dessa värden läggs till för varje enskild variant.
  3. Tryck på "Lägg till alternativ" längst ner på skärmen.
  4. Tryck på "Lägg till alternativ" en gång till för att lägga till ditt första alternativ. Välj mellan de förvalda alternativen i listan eller ange ett eget namn för ditt alternativ.
  5. Nu kan du lägga till värden för ditt alternativ. Tryck på plussymbolen, eller på "Klar" på tangentbordet, för att lägga till alternativvärdet. Upprepa det här steget tills du har lagt till alla värden. Tryck på "Spara".
  6. Upprepa steg 4 och 5 tills du har lagt till alla alternativ för din produkt.
  7. Tryck på "Spara". Nu visas alla produktvarianter i listan.
  8. Tryck på en variant för att ändra värden som streckkod, lagersaldo och SKU.

my.izettle.com
När du säljer en produkt som kommer i olika storlekar, färger eller stilar, kan du lägga till flera varianter av den. Du kan ha upp till tre alternativ per produkt. Varje kombination av alternativ skapar en variant. En produkt kan totalt ha upp till 100 varianter.

Obs: Om du vill lägga till flera varianter till en produkt som redan har gamla variantalternativ måste du skapa en ny produkt.

Exempel: Du säljer en T-shirt som kommer i tre olika storlekar och två olika färger. Alternativet "Storlek" har tre värden: "Small", "Medium" och "Large". Alternativet "Färg" har två värden: "Svart" och "Vit". En variant för den här produkten är då "T-shirt, Small, Svart".

1. Under "Varianter" på produktsidan klickar du på "Lägg till alternativ".

2. Ange ett namn för det första alternativet. Obs! Alternativen kommer att visas i ditt kassasystem och din webbshop i den ordning du lägger till dem.

3. Fyll i värden för alternativet. Separera värdena med ett kommatecken eller genom att trycka på enter.

4. För att lägga till fler alternativ klickar du på "Lägg till fler alternativ." igen Du kan kan lägga till upp till tre alternativ per produkt.

5. Dina varianter kommer visas nu i en lista nedanför där du kan fylla i pris och streckkod. Om du har fyllt i de här attributen under produktdetaljer fylls de i automatiskt här.

För produkter som saknar varianter visas priser, lagerstatus och frakt under produktdetaljerna. När du väl har lagt till varianter kommer du inte längre att kunna redigera de här attributen på produktnivå.

Om du gör ändringar i variantalternativen kommer alla påverkade variantattribut att återställas.

Moms

Om du har ett företagskonto kan du välja momssats för varje produkt som du lägger till i ditt produktbibliotek.

Rabatter

Lägg till en rabatt
I iZettle Go-appen
Du kan lägga till rabatter i ditt produktbibliotek för att snabb komma åt dem. Gå till ditt produktbibliotek, klicka på "Redigera" och sedan på "+"-knappen i hörnet till höger. Välj "Rabatt" och ange antingen en procentsats eller ett fast belopp. Ge sedan rabatten ett namn.

Hur du använder rabatter
I iZettle Go-appen
Du kan applicera en rabatt för specifika produkter i en varukorg eller för hela varukorgen. Gå till varukorgen, tryck på "Rabatt" och välj antingen en procentsats eller ett fast belopp. Du kan också lägga till en rabatt för specifika produkter i varukorgen genom att trycka på produkten och fylla i önskat värde under "Rabatt".

Organisera/redigera produkter

Organisera dina produkter i mappar
I iZettle Go-appen
Du kan gruppera liknande produkter i mappar. Tryck först på ”Redigera”. Dra sedan en produkt och släpp den ovanpå en annan för att skapa en mapp. Välj ett namn för mappen och fortsätt lägga till så många produkter du vill.

Edit products
I iZettle Go-appen
Tryck på "Redigera" och välj sedan vilken produkt du vill redigera. I redigeringsvyn kan du även välja att ta bort produkten helt.

På my.izettle.com
Klicka på "Ändra" i kolumnen till höger om produkten du vill redigera. Från redigeringssidan kan du även radera produkten

Lägga till kommentar om en produkt
Tryck på en produkt i varukorgen för att lägga till en kommentar.

OBS: Kommentarsfunktion är bara tillgänglig på iOS-enheter.

*Sedan mars 2017 är alla nya iZettle-konton som registreras företagskonton.