Produktbiblioteket

Om du säljer flera olika produkter kanske du vill skapa ett produktbibliotek. I produktbiblioteket kan du sortera och gruppera dina produkter och se dem i en smidig översikt. Du kan sköta ditt produktbibliotek direkt i appen, eller på izettle.com.

Lägga till produkter
Styckpris eller Annan enhet
När du skapar en ny produkt, kan du välja mellan styckpris och annan enhet.

Styckpris
Med styckpris lägger du in ett fast pris för produkten. Du kan också välja att lämna priset tomt. Om du lämnar det tomt får du fylla i ett belopp varje gång du lägger till produkten i varukorgen.

Annan enhet
Med annan enhet kan du sälja produkter per kilo, meter eller annan enhet som du själv väljer. Skriv in produktens enhet (ex. kg) och priset per enhet. När du lägger till produkten i varukorgen skriver du in antal kilon sålda och priset räknas då ut automatiskt.

Lägga till din första produkt

I appen
Tryck på ”+”-knappen och lägg till din första produkt. Skriv in namnet på produkten, bestäm priset och lägg till en bild om du vill. Du även välja rätt momssats för produkten.

På izettle.com
Logga in på din portal på izettle.com och gå till ”Mina produkter”. Klicka på ”Lägg till produkt”, skriv in namn och pris och lägg till en bild om du vill. Du även välja rätt momssats för produkten.

Tänk på att bilden du laddar upp bör vara kvadratisk, ca 600*600 pixlar, och i formatet .jpg eller .png.

Lägga till fler produkter

I appen
Tryck på ”Ändra” och sedan på ”+”-knappen som visas. Följ därefter samma steg som när du lade till din första produkt.

På izettle.com
Följ samma steg som när du lade till din första produkt.

En produkt med flera varianter
När du säljer en produkt som har flera olika storlekar, färger eller priser, kan du lägga till varianter av den. Varje variant kan ha ett unikt namn och pris.
Om du vill skapa en variant: Klicka på ”Ändra” och sedan på produkten du vill lägga till varianter för, och välj ”Lägg till variant”. Du kan exempelvis skapa en liten, mellan eller stor kaffe, alla med olika priser.

Moms
Om du har ett företagskonto, kan du lägga till olika momssatser för varje produkt i ditt produktbibliotek.

Organisera dina produkter i mappar

I appen
När du har lagt till några produkter, kan du gruppera dem olika mappar. Tryck först på ”Ändra”. Dra sedan en produkt och släpp den ovanpå en annan för att skapa en mapp. Du kan sedan välja ett namn för mappen.

Ändra produkter

I appen
Tryck på ”Ändra” och sedan på den produkt som du vill ändra på. När du är i den här vyn, kan du även välja att ta bort produkten helt.

På izettle.com
Klicka på ”Ändra” bredvid den produkten som du vill ändra. När du är i den här vyn, kan du även välja att ta bort produkten helt.

Rabatter
Du kan välja att ge rabatt i procent eller i ett exakt belopp. Lägg antingen till en rabatt till hela varukorgen genom att trycka på ”%”-knappen, eller till en specifik produkt i varukorgen genom att trycka direkt på själva produkten.

Du kan också lägga till rabatter som artiklar i ditt produktbibliotek för att enklare komma åt dem.

Kommentar på en produkt
Tryck på en produkt i varukorgen för att lägga till en kommentar. OBS: Bara tillgängligt på iOS-enheter.