Kom igång med iZettles kassaregister

Med vårt digitala kassaregister slipper du stora kassalådor och dyr hårdvara. All din försäljning sparas i appen och i molnet, redo för Skatteverkets kontroller.

För att börja använda kassaregisterfunktionen behöver du:

• ett företagskonto* hos oss
  • den senaste versionen av iZettle-appen installerad på din iPhone eller iPad
  • vår prisplan Go PLUS.
Obs! I nuläget har vi bara stöd för kassaregister på iOS-enheter.

Läs vidare och följ stegen nedan för att komma igång!

Så här gör du för att komma igång:

1. Ladda ner den senaste versionen av iZettle-appen till din iPhone eller iPad (läs mer om kompatibla enheter).
  2. Logga in på my.izettle.com, klicka på rullgardinsmenyn högst upp till höger och välj "Kassaregister". Du kan härifrån skicka in en begäran om att aktivera kassaregisterfunktionen. Vi mejlar dig en bekräftelse inom en arbetsdag – sedan är du redo att köra igång!
Adress till försäljningsstället
Enligt Skatteverket måste kassaregistret finnas på denna adress. Det bör alltså vara din verksamhets besöksadress (boxadresser accepteras inte). Om du inte har en fast försäljningsplats ska du ange din registrerade företagsadress. Ditt iZettle-konto har endast stöd för 1 adress.​

Personalkonton

För dig med företagskonto* finns möjligheten att lägga till din personal som användare på ditt iZettle-konto. Personalens namn syns då på kvittot och du kan se din försäljning uppdelad per anställd. Anställda har begränsade rättigheter. Logga in på ditt iZettle-konto på my.izettle.com för att skapa personalkonton. Läs mer om personalkonton här.

Behöver jag ha ett kassaregister?

Regelverket om kassaregister omfattar de företag som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning (inklusive betalkort) för mer än fyra basbelopp per år (ca 180 000 kr). Läs mer på Skatteverkets hemsida. Till dig som bedriver torg- och marknadshandel har Skatteverket sammanställt ett informationsblad.

*Registrering av privatkonton togs bort i mars 2017. Konton skapade efter det är alltid företagskonton.