Tillsyns- och kontrollbesök av Skatteverket

Om Skatteverket gör ett tillsyns- och inspektionsbesök på ditt företag kan du bli ombedd att visa olika typer av information. Du hittar informationen i appen under Kassaregister. Alla rapporter skickas uteslutande till ägarens konto.

Skaffa ett kassaregister

Journalminne

Om du behöver få tillgång till ditt journalminne följer du följande steg:

1. Öppna appen, gå till Kassaregister i menyn och välj Mina kassaregister.
  2. Klicka på den kassa som du vill hämta journalminnet från och välj Skicka journalminne. Journalminnet skickas till företagsägarens mejladress.

Z-dagrapport

Alla Z-dagrapporter sparas i ditt Zettle-konto i appen och visas i kronologisk ordning. Rapporterna är bara tillgängliga för kontoägaren. Så här kommer du åt dem:

1. Öppna appen, gå till Kassaregister i menyn och välj Z-dagrapporter.
  2. Klicka på den Z-dagrapport som du vill producera. Du kan välja att mejla eller skriva ut den.

Modellbeteckningsnummer och produktionsnummer för kassaregister och kontrollenhet

All information om kassaregistret och kontrollenheten kan visas när kassaregistret är öppet. Klicka på informationsikonen uppe i högra hörnet – här kan du se kassaregistrets modellnummer, versionsnummer och produktionsnummer liksom kontrollenhetens nummer.

Information på kvittot

Numret på kassaregistret och kontrollenheten finns på alla kvitton. Denna information är obligatorisk och visar att kvittot kommer från ett kassaregister.

Klistermärken från Skatteverket

Efter registreringen hos Skatteverket får du inom några veckor klistermärken skickade till dig. De ska fästas väl synliga på den plats där kassaregistret används. Om du har frågor angående klistermärkena kontaktar du Skatteverket.