Tillsyns- och kontrollbesök av Skatteverket

Om Skatteverket kommer och besöker ditt företag för ett tillsyns- och kontrollbesök kan de be dig om olika uppgifter. Alla de uppgifter de kan vilja ta del av gällande kassaregistret hittar du i appen.

Skaffa ett kassaregister

Journalminne

Om du behöver komma åt ditt journalminne gör du så här:
  1. Öppna appen, gå till ”Kassaregister” i menyn och välj ”Mina kassor”.
  2. Tryck på den kassa du vill ha ut journalminnet från och välj ”Skicka journalminne”. Journalminnet skickas då till din e-postadress.

Z-dagrapport

Alla Z-dagrapporter sparas på ditt iZettle-konto i appen och listas i kronologisk ordning. Rapporterna är enbart tillgängliga för kontoägaren. Så här gör du för att komma åt dem:
  1. Öppna appen, gå till ”Kassaregister” i menyn och välj ”Z-dagrapporter”.
  2. Tryck på den Z-dagrapporten du vill ta fram. Du kan välja att antingen skicka den via e-post eller skriva ut den.

Kassaregistrets- och kontrollenhetens modellbeteckning och tillverkningsnummer

Alla uppgifter om kassaregistret och kontrollenheten hittar du när du har kassan öppen, längst ner i kassaregister-vyn i appen. Här kan du läsa av kassaregistrets modellnummer, versionsnummer och tillverkningsnummer samt kontrollenhetens nummer.

Uppgifter på kvittot

På alla kvitton visas kassabeteckningen och kontrollenhetens nummer. Dessa uppgifter är obligatoriska och visar att kvittot är ett kassaregisterkvitto.

Klistermärken från Skatteverket

När du blivit registrerad hos Skatteverket kommer de inom några veckor att skicka ut klistermärken till dig. Klistermärkena ska sitta synliga på den platsen där kassaregistret används. För frågor gällande klistermärkena, vänligen kontakta Skatteverket