Tillsyns- och kontrollbesök av Skatteverket

Om Skatteverket kommer och besöker ditt företag för ett tillsyns- eller kontrollbesök, kan de be dig om olika uppgifter. Alla de uppgifter de kan vilja ta del av gällande kassaregistret hittar du i appen.

Skaffa kassaregister

Journalminne
Om du behöver komma åt ditt journalminne gör du så här:

- Öppna appen, gå till ”Kassaregister” i menyn och välj ”Mina kassor”.
- Tryck på den kassa du vill ha ut journalminnet och välj ”Skicka journalminne”. Journalminnet skickas då till din e-postadress.

Z-dagrapport
Alla Z-dagrapporter sparas på ditt iZettle-konto i appen och listas i kronologisk ordning. Rapporterna är enbart tillgängliga för kontoägaren. Så här gör du för att komma åt dem:

- Öppna appen, gå till ”Kassaregister” i menyn och välj ”Z-dagrapporter”.
- Tryck på den Z-dagrapporten du vill ta fram. Du kan välja att antingen skicka den via e-post eller skriva ut den.

Kassaregistrets- och kontrollenhetens modellbeteckning och tillverkningsnummer
Alla uppgifter om kassaregistret och kontrollenheten hittar du längst ner i kassaregistervyn i appen, när du har kassan öppen.

Här kan du läsa av kassaregistrets modellnummer, versionsnummer, tillverkningsnummer samt kontrollenhetens nummer.

Uppgifter på kvittot
På alla kvitton visas kassabeteckningen och kontrollenhetens nummer. Dessa uppgifter är obligatoriska och visar att kvittot är ett kassaregisterkvitto.

Klistermärken från Skatteverket
När du blivit registrerad hos Skatteverket kommer de inom några veckor att skicka ut klistermärken till dig. Klistermärkena ska sitta synliga på den platsen där kassaregistret används. För frågor gällande klistermärkena, vänligen kontakta Skatteverket