Integrera med BigCommerce

Genom att integrera med BigCommerce kan du:

• Synka alla produkter från iZettle till BigCommerce
  • Automatiskt synka dina ändringar i iZettle med dina produkter i BigCommerce
  • Automatiskt synka lagerstatus mellan de båda plattformarna

Innan du sätter igång

För att få ut så mycket som möjligt av integrationen rekommenderar vi att du kollar så att ditt lagersaldo i iZettle är uppdaterat.

Du behöver ett BigCommerce-konto för att ansluta integrationen. Använd ditt befintliga konto eller skapa ett nytt BigCommerce-konto på BigCommerce-webbplatsen.

Hur påbörjar jag BigCommerce-integrationen?

Ansluta konton

1. Logga in på ditt iZettle-konto på my.izettle.com
  2. Gå till sidan med appar my.izettle.com/apps
  3. Klicka på BigCommerce-knappen och sedan på ”Anslut”.
    Obs: Just nu kan vi endast ansluta en BigCommerce-butik till ett iZettle-konto.
  4. Du omdirigeras till BigCommerce där du kan välja att skapa ett nytt BigCommerce-konto eller ange inloggningsuppgifter för din befintliga butik. Klicka därefter på "Bekräfta". Du omdirigeras tillbaka till iZettle.Ditt iZettle-konto och ditt BigCommerce-konto är nu anslutna till varandra.
  5. Du får nu frågan om du vill importera priser från iZettle till BigCommerce. Detta kan du bara göra om du har samma valutainställningar i iZettle och BigCommerce.

Den här inställningen påverkar både de produkter du redan har synkat och alla produkter du synkar längre fram. Enda sättet att ändra den här inställningen är att koppla från integrationen och ansluta den igen. Så om du synkar produkter utan priser kommer alla produkter som du lägger till i iZettle efter detta också att synkas till BigCommerce utan pris.

Lägga till moms

I iZettle anges priserna alltid inklusive moms, men i BigCommerce kan du välja om du vill att priserna ska vara inklusive eller exklusive moms.

Obs: Om du väljer att priset på dina BigCommerce-produkter ska anges exklusive moms, men har priser inklusive moms i iZettle kommer det att påverka dina marginaler.

I så fall rekommenderar vi att du inte synkar priserna utan i stället lägger till priset i BigCommerce efter det att produkterna har synkats. Momsinställningarna exporteras inte från iZettle, utan dina produkter omfattas av BigCommerce momsregler.

Klicka på ”Starta synk”-knappen så går produktsynkningen igång.

Då var det klart!

Obs: Se till att alltid uppdatera produkterna i iZettle eftersom alla ändringar du gör i BigCommerce skrivs över.

Detta gäller med några få undantag: Om du vill uppdatera momssatsen i BigCommerce så skrivs den ursprungliga momssatsen inte över. Om du väljer att inte synka priserna från iZettle kan du sätta priserna i BigCommerce utan att de skrivs över.

Tänk också på att BigCommerce har mer produktinformation än iZettle, så produktinformation som är unik för BigCommerce måste uppdateras i BigCommerce. Detta gäller t.ex. produktbeskrivningar som visas i butiken eller fraktvikt

Synka produkter till BigCommerce

När du synkar produkter från iZettle till BigCommerce placeras de i en ny BigCommerce-kategori: "iZettle". När du har placerat produkterna i relevant BigCommerce-kategori, lagt till fraktvikt och ett eventuellt pris kan du visa upp dem i din BigCommerce-butik.

Så här kopplar du från integrationen

1. Logga in på ditt iZettle-konto på my.izettle.com
  2. Gå till sidan med appar my.izettle.com/apps och klicka på BigCommerce-integrationen
  3. Klicka på koppla från-knappen
  4. Ditt BigCommerce-konto kommer att kopplas från iZettle. De produkter i BigCommerce som du tidigare har importerat från iZettle raderas inte, men är inte längre i synk med iZettle.

Du kan även koppla från integrationen från BigCommerce. Då loggar du in på ditt BigCommerce.konto, går till Appar > Mina appar > iZettle och klickar att du vill avinstallera.

Vanliga frågor

Importera och synka

Jag fick en massa produktdubbletter efter importen! Hur gör jag för att bli av med dem?
Du får dubbletter om du har samma eller likartade produkter i BigCommerce och iZettle innan du anger synkningsinställningar. Men de produkter som synkas från iZettle hamnar i en ny kategori som heter ”iZettle” och enkelt kan identifieras.

Integrationen meddelar att inställningarna inte har slutförts. Vad ska jag göra?
Du kanske inte har slutfört varje steg för att importera dina produkter. Klicka på BigCommerce-integrationen och slutför inställningarna.

Kan jag exportera produkter från BigCommerce till iZettle?
Nej, vi stöder inte detta i nuläget.

Kan jag koppla flera BigCommerce-butiker till mitt iZettle-konto?
Du kan bara koppla ett iZettle-konto till en BigCommerce-butik.

Vilka produkter kommer att synkas?
Alla dina produkter kommer att synkas och läggas till i BigCommerce.

Varför kan jag inte synka mina produkters priser?
Om du vill synka priserna behöver din BigCommerce-butik ha samma valuta som din iZettle-butik. I annat fall kan du välja att inte synka dina priser. Då sätts dina priser till 0 i BigCommerce när du har ställt in synkningen och då ska du ändra dem där.

Vilken produktinformation kommer att importeras och synkas, och vilken inte?

BigCommerce

Produktnamn

iZettle-kategori

x

Pris*

Variant

Variantalternativ

Produktbilder

Lagernivå**

SKU

Streckkod

Försäljning per momssats

x

iZettle-mapp

x

*Priset importeras endast om båda plattformarna har samma valuta
**Lagret synkas bara om du har lagerspårning i iZettle

Hantera produktuppgifter

Hur hanteras min moms?
BigCommerce använder momsinställningarna i din BigCommerce-butik för alla produkter som synkats från iZettle. Om du säljer produkter med olika momssatser måste du se till att uppdatera deras momssats när synkningen är slutförd. Ändringar av momssatsen i BigCommerce eller iZettle skrivs aldrig över eller synkas – detta ingår inte i integrationen.

Vilken produktinformation bör jag hantera i BigCommerce?
Vi rekommenderar att du hanterar din produktinformation i iZettle. Undantaget är produktinformation som är specifik för BigCommerce, t.ex. produktbeskrivningar och fraktvikt, som behöver hanteras i BigCommerce. Om du har valt att inte synka priser från iZettle behöver du hantera dem i BigCommerce.

Vilken produktinformation bör jag hantera i iZettle?
Vi rekommenderar att du hanterar all produktinformation som synkats med BigCommerce i iZettle. Produktinformation som synkas med BigCommerce från iZettle kommer att skriva över alla ändringar i BigCommerce när de synkas med iZettle igen.

Hur kan jag lägga till en produkt som jag inte vill sälja via BigCommerce?
Alla produkter som har lagts till i iZettle kommer att synkas med BigCommerce när integrationen är klar och ansluten. I BigCommerce visas dessa tillagda produkter i kategorin "iZettle" och döljs från butiken.

Hur kan jag lägga till en produkt som jag inte vill sälja via iZettle?
Om du har produkter som du bara vill sälja i BigCommerce och inte i iZettle kan du skapa produkten i BigCommerce, så synkas den inte med iZettle.

Vad händer om jag lägger till en ny produkt i BigCommerce?
När du lägger till en ny produkt i BigCommerce så läggs den inte till i iZettle. Vi rekommenderar att du lägger till nya produkter i iZettle när du använder den här integrationen.

Vad händer om jag uppdaterar en ny produkt i BigCommerce?
Alla produktuppdateringar som görs i BigCommerce uppdateras inte i iZettle-butiken. Det gäller alla produkter oavsett om de har synkats från iZettle eller inte. Ändringen i BigCommerce skrivs över nästa gång du uppdaterar produkten i iZettle.

Vad händer om jag uppdaterar en produkt i iZettle?
När du uppdaterar en produkt i iZettle uppdateras produkten i BigCommerce automatiskt.

Jag har uppdaterat min produkt i iZettle. När ser jag ändringarna i BigCommerce?
Ändringar som görs i iZettle uppdateras i BigCommerce nästan omedelbart. Det tar några sekunder innan lageruppdateringar i BigCommerce synkas med iZettle.

Några av mina produkter syns inte i mitt BigCommerce-bibliotek – vad ska jag göra?
Hitta produkten i iZettle och gör en liten ändring (som att ändra namnet). Klicka på "Spara" för att starta en synkning igen. Kolla sedan i BigCommerce om produkten syns.

Om produkten ändå inte syns i ditt BigCommerce-bibliotek ber vi dig att kontakta supporten.

Hantera lager och försäljning

Kan jag inaktivera synkningen av lagerspårning?
Nej. Med denna integration kommer lagret alltid att synkas mellan plattformarna.

Om jag säljer i BigCommerce kommer lagerstatus då att uppdateras i iZettle?
Ja. En beställning i BigCommerce kommer även att uppdatera lagerstatus i iZettle.

Om jag säljer i iZettle, kommer lagerstatus då att uppdateras i BigCommerce?
Ja. En försäljning eller återbetalning i iZettle kommer även att uppdatera lagerstatus i BigCommerce.

Vad händer om jag manuellt uppdaterar lagerstatus i BigCommerce/iZettle?
Oavsett var du uppdaterar din lagerstatus så visas den på den andra plattformen.

Kommer BigCommerce att ta ut en procentuell avgift för försäljning som gjorts i iZettle?
Nej. Försäljningar i iZettle kommer endast att uppdatera din lagerstatus i BigCommerce – det kommer inte att ses som en försäljning.