Returer

Att göra en retur är enkelt kan göras upp till 365 dagar efter genomfört köp. Returer på ett helt köp kan göras i iZettle Go-appen eller på my.izettle.com. Delreturer är för tillfället endast tillgängligt i iZettle-Go-appen.

Innehåll:
Så här gör du en delretur
Så här gör du en retur på ett helt köp
Viktig information om returer

Så här gör du en delretur:

1. Logga in i iZettle Go-appen.
  2. Gå till menyn genom att trycka på .
  3. Tryck sedan på "Kvitton".
  4. Välj det köp du vill göra retur på och tryck på "Retur".
  5. Välj vilka produkter du vill göra retur på och tryck på "Nästa".
  6. Ange ditt lösenord om du gör en retur på en kortbetalning, annars behöver du bara trycka på "Bekräfta".
  7. Om kunden vill ha en bekräftelse kan du nu fylla i hens mejl eller mobilnummer och skicka ett nytt kvitto. Du kan också välja att skriva ut det.

Så här gör du en retur på ett helt köp:

I appen:

1. Logga in i iZettle Go-appen.
  2. Gå till menyn genom att trycka på .
  3. Tryck sedan på "Kvitton".
  4. Välj det köp du vill göra retur på och tryck på "Retur".
  5. Om betalningen gjordes via produktbiblioteket och du vill göra en retur på alla produkter i köpet, tryck på "Välj alla" och sedan på "Nästa".
  6. Ange ditt lösenord om du gör en retur på en kortbetalning, annars behöver du bara trycka på "Bekräfta".
  7. Om kunden vill ha en bekräftelse kan du nu fylla i hens mejl eller mobilnummer och skicka ett nytt kvitto. Du kan också välja att skriva ut det.

På my.izettle.com:

1. Logga in på my.izettle.com.
  2. Gå till "Försäljning".
  3. Välj det köp du vill göra retur på (du kan behöva justera visade datum för att hitta det).
  4. Klicka på köpet och sedan på "Retur".
  5. Ange ditt lösenord om du gör retur på en kortbetalning och bekräfta att du vill genomföra returen genom att klicka på "Retur".

Viktig information om returer

• Du kan göra returer på både kort- och kontantköp.
  • Returer på kortköp syns inte alltid omedelbart på kundens bankkonto – det kan ta ett par arbetsdagar beroende på kundens bank.
  • Du kan göra returer på kortköp upp till 365 dagar efter köpet.
  • Om du gör en retur på ett kortköp förs beloppet tillbaka till det konto som är anslutet till kortet som användes vid köpet.
  • När du gör retur på en kortbetalning betalas transaktionsavgiften tillbaka till dig.
  • För att göra en retur på ett kortköp måste du ha tillräckligt med pengar på ditt iZettle-konto. Ditt saldo måste minst vara detsamma som den summa du vill betala tillbaka. Du kan ställa in minimumsaldo när du loggar in på my.izettle.com. I rullgardinsmenyn i övre högra hörnet går du till "Inställningar" och under "Kontoinställningar" klickar du "Ja" bredvid "Minimumsaldo på konto" och anger det belopp du vill alltid vill ha på kontot.

Det här kan du inte göra:

• delreturer på köp med anpassade belopp
  • betala tillbaka pengar till ett annat kort än det som användes vid köptillfället.