Kvitton

När du tagit emot en betalning i appen får du välja mellan att skicka kvittot till kunden via e-post, sms, eller att skriva ut det. Självklart kan du också välja att skriva kvittot för hand.

Här kan du läsa om hur iZettle behandlar dina kunders kontaktuppgifter.

Kvitto via e-post

För att skicka kvittot via e-post ber du helt enkelt kunden att skriva in sin e-postadress, och trycker sedan på “Klar”. Kvittot skickas då till kundens inbox.

Kvitto via sms

Sms-kvittot fungerar på samma sätt: du ber kunden skriva in sitt mobilnummer, och trycker sedan på “Klar”. Kvittot skickas då som ett sms till kundens mobiltelefon. Du betalar ingenting för sms:et.

Skriva ut kvitto

För att skriva ut ett kvitto behöver du ha en kompatibel skrivare ansluten till appen. Under Inställningar kan du välja vilken skrivare du vill använda. Läs mer om vilka skrivare som stöds i appen här.

Du kan välja att antingen skriva ut kvittot manuellt varje gång, eller automatiskt efter varje betalning. Du kan aktivera automatisk utskrift av kvitton under inställningarna i appen.

Skaffa skrivare

Så här hanterar iZettle dina kunders kontaktuppgifter

iZettle använder bara dina kunders kontaktuppgifterna för att skicka kvitton. Vi delar inte dina kunders kontaktuppgifterna med någon. På varje kvitto finns en länk som kunderna kan använda om de vill att vi tar bort deras kontaktuppgifter.