Kvitton

När du tagit emot en betalning i iZettle Go-appen får du välja mellan att skicka kvittot till kunden via e-post eller sms, samt att skriva ut det. Självklart kan du också välja att skriva ett kvitto för hand.

Du kan anpassa dina kvitton som du vill och bland annat lägga till din webbplats, mejl eller annan information. Läs mer i vår artikel om att skräddarsy dina kvitton.

Kvitto via e-post

För att skicka kvittot via e-post ber du helt enkelt kunden att skriva in sin e-postadress, och trycker sedan på “Klar”. Kvittot skickas då till kundens inbox.

Kvitto via sms

Sms-kvittot fungerar på samma sätt: Be kunden skriva in sitt mobilnummer och tryck sedan på “Klar”. Kvittot skickas då som ett sms till kundens mobiltelefon. Du betalar ingenting för sms:et.

Skriv ut ditt kvitto

För att skriva ut ett kvitto behöver du ha en kompatibel skrivare ansluten till iZettle Go-appen. Välj vilken skrivare du vill använda under "Inställningar" > "Tillbehör". Läs mer om vilka skrivare som stöds iZettle Go-appen här.

Köp en skrivare

Du kan välja att antingen skriva ut kvittot manuellt varje gång, eller att göra det automatiskt efter varje betalning. Du aktiverar automatisk kvittoutskrift under inställningarna i iZettle Go-appen.

Handskrivet kvitto

Om din kund inte vill eller kan få sitt kvitto skickat via mejl eller sms, eller om du inte kan skriva ut det, kan du skriva ett för hand.

Kvittot behöver innehålla följande information:
  • Namnet på ditt företag
  • Ditt företags adress
  • Kvittonummer eller referensnummer för transaktion
  • Transaktionsbelopp och valuta
  • Transaktionsdatum
  • Sista fyra siffrorna i kundens kortnummer

Hur vi lagrar dina kunders kontaktuppgifter

Vi använder bara dina kunders kontaktuppgifterna för att skicka kvitton och de delas inte med någon annan. På varje kvitto finns en länk som du kan be dina kunder att besöka om de vill att vi tar bort deras kontaktuppgifter.