Lager

Med iZettles lagerhantering kan du fatta bättre beslut för ditt företag och vara säker på att du alltid har tillräckligt med produkter i lager. När produkterna börjar ta slut får du en avisering så att du kan fylla på lagret i tid. Du kan hantera ditt lager både i appen och på my.izettle.com.

Lägg till i lager

I iZettle Go-appen
Redigera en produkt genom att trycka på Ändra (iOS) eller pennsymbolen (Android). För reglaget intill Lagerspårning åt höger. Ange lagersaldo (för varje variant) och klicka på Spara.

På my.izettle.com
my.izettle.com Gå till Produktbibliotek och klicka på Ändra till höger om en produkt. På redigeringssidan kryssar du i rutan intill "Lagerspårning". Ange lagersaldo (för varje variant) och klicka på Spara.

Lageröversikt

I iZettle Go-appen för iOS
Tryck på menyknappen i vänstra hörnet och tryck sen på Lager för att komma till vyn. Från den här vyn kan du snabbt hitta produkter genom att söka, sortera eller filtrera. Om du vill uppdatera lagersaldot, trycker du bara på den produkt eller variant som du vill uppdatera, anger det nya antalet och trycker på Spara.

Observera att du måste ha aktiverat lagerspårning för dina produkter för att de ska visas i lageröversikten. Det gör du genom att redigera eller lägga till en ny produkt från produktbiblioteket på webben eller i appen.

På my.izettle.com
Gå till my.izettle.com och fortsätt sedan till Produkter och Lager. Här kan du se hela ditt lager, uppdatera lagersaldot, aktivera eller avaktivera lagerspårningen, exportera kalkylark med ditt lager och se vilka produkter som börjar få lågt lagersaldo.

Få aviseringar vid lågt lagersaldo

I iZettle Go-appen
Aviseringar visas i varukorgen om du säljer en produkt som det finns högst 3 produkter kvar av. De visas som röda textaviseringar under varje produkt i varukorgen.

Bra att veta

Lagerhanteringsfunktionen hindrar dig aldrig från att sälja. Om du har produkten på hyllan kan du sälja den med iZettle, även om det står "Slut i lager" i iZettle Go-appen. I så fall visas lagerstatusen som negativ (–1).