Lojalitetsprogram

Den här artikeln innehåller information om iZettle för restauranger, drivet av intelligentpos.

*Denna modul kräver en aktiv internetanslutning.

Här kan du läsa mer om lojalitetsprogrammet. Du hittar funktionen under "Inställningar" > "Lojalitetsprogram".

Aktivera lojalitetsprogrammet genom att trycka på aktiveringsknappen.

"Poäng per kr" under "Tilldela lojalitetspoäng" – aktivera det här alternativet för att tilldela lojalitetspoäng för varje kr som betalats.

Ge kunderna möjlighet att använda poäng för att lösa in pengar – aktivera detta alternativ om du vill att eventuella intjänade poäng ska kunna användas som kassarabatt mot en beställning.

När du har aktiverat lojalitetsprogrammet och konfigurerat inställningarna kommer en knapp för lojalitetsprogrammet att dyka upp under ”Funktioner”, som du hittar på startskärmen.

Klicka på "Lojalitetsprogram" för att registrera eller söka efter en kund.

Så här gör du för att registrera en ny kund:
  • Välj ”Skapa kund”
  • Fyll i kundens uppgifter och tryck på ”Bekräfta”
  • Använd iPad-kameran om du vill skanna ett nytt lojalitetskort. Välj ”Ange kortnummer manuellt” om du vill lägga in kortnumret själv. Välj "Hoppa över" för att skapa en ny kund och skriva ut ett tillfälligt lojalitetsnummer.
Du kan också registrera en kund genom att välja ”Registrera en ny kund” utan att skanna lojalitetskortet. Systemet kommer då att automatiskt tilldela följande tillgängliga kundnummer.

Du hittar kundens lojalitetsuppgifter via översikten i backoffice. Du kan exportera uppgifterna till CSV-format, vilket exempelvis kan användas för marknadsföring via mejl (under förutsättning att den registrerade kunden har valt att ta emot meddelanden).

För att lösa in poäng/produkter väljer du ”Lojalitetsprogram” när det är dags att betala. Då kan du se vilka relevanta alternativ som gäller för det antalet poäng som kunden har.