Ta emot Swish-betalningar

Zettle erbjuder även Swish, vilket betyder att du kan ta emot Swish-betalningar och registrera dem som vanligt i Zettle Go-appen. Det ger dig ännu bättre koll på bokföringen. Dessutom kan du ta betalt med Swish direkt i kassan med hjälp av QR-koder.

Hur aktiverar jag Swish-betalningar i Zettle-appen?

I Zettle Go för iOS är Swish aktiverat som standard. I Zettle-Android-appen aktiverar du enkelt funktionen genom att gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar".

Hur tar jag emot Swish-betalningar?

1. Logga in i Zettle Go-appen.
  2. Lägg produkterna i varukorgen eller ange ett eget belopp.
  3. Tryck på “Ta betalt” och välj “Swish”.
  4. Ge kunden ditt Swish-nummer och be kunden att betala.
  5. När kunden har betalat, kontrollerar du att rätt summa i din Swish-app har tagits emot.
    Bra att veta:
    Transaktionen har mottagits när du ser bekräftelsen i din Swish-app eller på din kunds mobil etc.
    Dessutom så finner du alltid de genomförda betalningarna i Swish-appen under ”Betalningar” och i kontohistoriken för ditt bankkonto.
  6. Gå tillbaka till Zettle-appen och tryck för att bekräfta att du har fått betalt.
  7. Om kunden vill ha en bekräftelse så kan du även skicka ett kvitto.
  8. Nu är Swish-betalningen registrerad i Zettle-appen och på my.zettle.com.

Så här gör du en retur på ett Swish-köp:

I appen:

1. Logga in i Zettle Go-appen.
  2. Gå till menyn genom att trycka på .
  3. Tryck sedan på "Kvitton".
  4. Välj det köp du vill göra retur på och tryck på "Retur".
  5. Välj de produkter som du vill göra en retur på och klicka sedan på “Nästa”
  6. Använd din Swish-app för att skicka tillbaka pengar till kunden.
  7. Bekräfta sedan i Zettle-appen att återbetalningen är gjord i Swish-appen
  8. Om kunden vill ha en bekräftelse så kan du även skicka ett kvitto

Hur aktiverar jag QR-koder för Swish?

Gå till "Inställningar" > "Swish" under "Betalningsinställning" i appen, välj "Använd QR-kod" och fyll i telefonnumret som är kopplat till ditt Swish-konto. När det är dags att betala räcker det att du visar din QR-kod för kunden, som då kan läsa av den med sin telefon – snabbt och smidigt!

Hur gör kunderna för att använda min QR-kod för att betala med Swish?
För att läsa av din QR-kod för Swish är allt kunden behöver göra att öppna Swish, trycka på symbolen för QR-kod och därefter läsa av koden.

Tar Zettle betalt för de Swish-betalningar jag tar emot?

Nej. Vi tar inte ut några transaktionsavgifter för Swish-betalningar. Mer info om transaktionsavgifter för Swish hittar du på deras webbplats.

Registrera alla dina betalningar i ditt kassaregister

Med Zettle kan du registrera kontant-, kort- och Swish-betalningar i ett och samma kassaregister – perfekt om du vill vara säker på att du följer Skatteverkets regelverk. Om du inte har ett kassaregister aktiverat kan du aktivera funktionen på my.zettle.com.

Aktivera kassaregister

Kan jag se en specifikation över min försäljning, uppdelat efter betalsätt, där även Swish ingår?

Ja. Swish-betalningar visas i alla Zettle-rapporter där försäljningen är uppdelad i kort-, kontant- och Swish-betalningar – som kvitton, försäljningsrapporter, X-rapport och Z-rapport.

Kan jag stänga av Swish-betalningar?

Ja. Öppna Zettle-appen och gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar".
Välj Swish och stäng av reglaget högst upp på skärmen.