Ta emot Swish-betalningar

Swish och iZettle samarbetar, vilket betyder att du kan ta emot Swish-betalningar och registrera dem som vanligt i iZettle Go-appen. Det ger dig ännu bättre koll på bokföringen. Dessutom kan du ta betalt med Swish direkt i kassan med hjälp av QR-koder.

Hur aktiverar jag Swish-betalningar i iZettle-appen?

I iZettle Go för iOS är Swish aktiverat som standard. I iZettle-Android-appen aktiverar du enkelt funktionen genom att gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar".

Hur tar jag emot Swish-betalningar?

Gör så här:

• Lägg produkterna i varukorgen eller ange ett eget belopp. Tryck på "Ta betalt" och välj Swish.
  • Ge kunden ditt Swish-nummer och be kunden att betala.
  • När kunden har betalat kontrollerar du att du har fått rätt summa i Swish-appen.
  • Gå tillbaka till iZettle-appen och tryck för att bekräfta att du har fått betalt.
  • Skriv ut eller skicka kvitto till kunden.
  • Nu är Swish-betalningen registrerad i iZettle-appen.

Kan jag använda en QR-kod för Swish för att ta betalt av kunder?

Ja, om du använder en iOS eller Android-enhet.

Hur aktiverar jag QR-koder för Swish?
Gå till "Inställningar" > "Swish" under "Betalningsinställning" i appen, välj "Använd QR-kod" och fyll i telefonnumret som är kopplat till ditt Swish-konto. När det är dags att betala räcker det att du visar din QR-kod för kunden, som då kan läsa av den med sin telefon – snabbt och smidigt!

Hur gör kunderna för att använda min QR-kod för att betala med Swish?
För att läsa av din QR-kod för Swish är allt kunden behöver göra att öppna Swish, trycka på symbolen för QR-kod och därefter läsa av koden.

Tar iZettle betalt för de Swish-betalningar jag tar emot?

Nej. Vi tar inte ut några transaktionsavgifter för Swish-betalningar. Mer info om transaktionsavgifter för Swish hittar du på deras webbplats.

Registrera alla dina betalningar i ditt kassaregister (iOS)

Med iZettle kan du registrera kontant-, kort- och Swish-betalningar i ett och samma kassaregister – perfekt om du vill vara säker på att du följer Skatteverkets regelverk. Om du inte har ett kassaregister aktiverat kan du aktivera funktionen på my.izettle.com.

Aktivera kassaregister

Kan jag se en specifikation över min försäljning, uppdelat efter betalsätt, där även Swish ingår?

Ja. Swish-betalningar visas i alla iZettle-rapporter där försäljningen är uppdelad i kort-, kontant- och Swish-betalningar – som kvitton, försäljningsrapporter, X-rapport och Z-rapport.

Kan jag stänga av Swish-betalningar?

Ja. Öppna iZettle-appen och gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar".
Välj Swish och stäng av reglaget högst upp på skärmen.