Ta emot Swish-betalningar

Med den här funktionen kan du registrera Swish-betalningar i iZettle-appen.

Hur aktiverar jag Swish-betalningar i iZettle-appen?

I iZettle-iOS-appen, är Swish redan aktiverat. I iZettle-Android-appen, gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar" och där kan du aktivera Swish.

Hur kan jag börja ta emot Swish-betalningar?

• Lägg produkterna i iZettle-appens varukorg eller ange ett belopp. Tryck på "Ta betalt" och välj Swish.
  • Ge kunden ditt Swish-nummer och be kunden att betala.
  • När kunden har betalat, kontrollerar du att du har fått rätt summa i Swish-appen.
  • Gå tillbaka till iZettle-appen att bekräfta att du har fått betalt.
  • Skriv ut eller skicka kvitto till kunden.
  • Nu har du registrerat Swish-betalningen i iZettle-appen.

Kan jag använda en QR-kod för Swish för att ta betalt av kunder?

Ja, om du använder en iOS eller Android-enhet.

Hur aktiverar jag QR-koder för Swish?

Om du går till menyn för Swish-inställningar i din app och väljer "Använd QR-kod". När det är dags att betala räcker det att du visar din QR-kod för kunden, som då kan läsa av den med sin telefon – så går det snabbare och effektivare.

Hur gör kunderna för att betala med en QR-kod för Swish?

Om din kund vill läsa av din QR-kod för Swish när de ska betala, behöver de bara öppna sin Swish-app och trycka på QR-kodknappen och därefter läsa av koden.

Tar iZettle betalt för de Swish-betalningar jag tar emot?

Nej. iZettle tar inte ut några transaktionsavgifter för Swish-betalningar. Mer info om transaktionsavgifter för Swish hittar du på deras webbplats.

Registrera alla dina betalningar i ditt kassaregister (i iOS-appen)

Med iZettle så kan du nu registrera både kontant-, kort- och Swish-betalningar i ett och samma kassaregister, som också följer Skatteverkets regelverk. Om du inte har ett kassaregister aktiverat så kan du aktivera kassaregisterfunktionen på my.izettle.com.

Aktivera kassaregister

Kan jag se en specifikation över min försäljning, uppdelat efter betalningsmetod, där även Swish ingår?

Ja. Swish-betalningar visas i alla iZettle-rapporter där försäljningen är uppdelad i kort-, kontant- och Swish-betalningar, som kvitton, försäljningsrapporter, X-rapport och Z-rapport.

Kan jag inaktivera Swish-betalningar?

Ja. I iZettle-appen, gå till "Inställningar" > "Betalningsinställningar" och där kan du inaktivera Swish.