Lagerfunktionen (pilotversion)

Det här är sidan för pilotversionen av lagerfunktionen. Vill du läsa mer om vår befintliga lagerfunktion kan du kolla in den här artikeln. Om du vill veta hur man lägger till produkter med lagerfunktionen kan du läsa vår artikel om produktbiblioteket.

Om du ska testa pilotversionen, klickar du här för att hantera lagret.

Med iZettles nya lagerhanteringsfunktion kan du:

• få en komplett överblick över dina produkter

• spåra produkter

• uppdatera antalet produkter i lager och redigera antalet SKU (stock keeping unit) direkt på lagerhanteringssidan

• se lagervärdet för varje produkt i realtid.

Med hjälp av lagerhanteringen kan du hålla koll på antalet produkter, oavsett hur många enheter du använder. När du spårar produkterna i ditt lager, får du ett meddelande i kundvagnen om de börjar ta slut. Du får överblick över dina produkter och hinner beställa nya i god tid.

Hantera ditt lager

Du behöver inte längre redigera en produkt i taget när du vill uppdatera produktantalet. Du kan bara klicka i rutan "Spåra" för att aktivera lagerhantering och klicka på antalet i fältet "I lager" för att uppdatera.

Tips:Använd TAB-tangenten för att hoppa mellan "I lager"-produkternas värden för snabbare redigering.

Glöm inte att klicka på "Spara ändringarna" eller trycka enter när du har ändrat något.

Lagerhantering (Beta)

I appen

• Öppna iZettle-appen och klicka på "Bibliotek" i sidofältet.

• Klicka på "Ändra" längst ner till vänster, och välj vilken produkt du vill hantera.

• Klicka på knappen "Lagerhantering" så att den blir grön. Glöm inte att klicka i fältet "I lager"och ange det antal som du har i lager för varje produkt. Du måste fylla i det här fältet om du vill kunna följa produktantalet. När du aktiverat den här funktionen ser du en siffra i kundvagnen intill alla produkter som det finns tre eller färre kvar av.

• Klicka på  "Spara" så är du klar!

På my.izettle.com

Om du vill spåra en produkt klickar du här och kryssar sedan i rutan med texten "Spåra" intill alla produkter som du vill hålla koll på. Fyll i det aktuella värdet för varje produkt och klicka på "Spara ändringarna".

Om du vill se alla dina spårade produkter kan du klicka på "Hela lagret". Du kan sedan filtrera på  "Produkter med lagerhantering", "Produkter utan lagerhantering" eller "Lågt lagersaldo".

SKU och streckkoder

SKU står för stock keeping unit och är en unik identifieringskod som du kan ge till dina produkter för att lättare kunna hålla koll på lagret. Om du vill ge en produkt en SKU-kod, går du till lagerhanteringssidan här och klickar i SKU-fältet intill varje produkt.

En SKU-kod kan bestå av en blandning av siffror och bokstäver, och ordningen bestämmer du själv. Du kanske exempelvis väljer:

• Gröna äpplen --- Äpp001
  • Röda äpplen --- Äpp002
  • Rosa äpplen --- Äpp003

Om dina produkter redan har en streckkod, kan du lägga in streckkoden direkt i SKU-fältet.

Om du vill använda funktionen måste du först aktivera lagerhantering.

Lagervärde

Med iZettles lagerhanteringsfunktion kan du räkna ut värdet av dina osålda varor för varje produkt. Först måste du aktivera lagerhantering, sedan lägga till pris och varunummer för varje produkt. För att se ditt totala lagervärde, går du in på produktsidan på my.izettle.com (här) och klickar på Lager.

Bra att veta

iZettles lagerhanteringsfunktion hindrar dig aldrig från att sälja. Om du har produkten på hyllan kan du sälja den med iZettle, även om det står "Slut i lager" i appen. I så fall blir lagerstatusen negativ (–1).