Ta emot dricks

Hur aktiverar jag dricksfunktionen?

Uppdatera iZettle Reader

Hur tar jag emot dricks?

Maximal dricksnivå

Tar iZettle en del av dricksen?

iZettles dricksfunktion är ett sätt för dina kunder att visa sin uppskattning när de får in notan. Funktionen kan aktiveras på två sätt:

• Lägg på dricks direkt i kortläsaren. Om kunderna vill kan de lägga till dricks direkt i läsaren när de betalar. Denna funktion fungerar bara med en iZettle Reader.

−OCH/ELLER−

• Lägg på dricks i iZettle-appen.  Din personal kan även slå in kundens dricks i vår app.

Då Skatteverket har gjort ett nytt ställningstagande gällande dricks är det viktigt att du vet hur du ska hantera och redovisa den. Det kan du läsa mer om i detalj på Skatteverkets hemsida. Dricks mottagen i iZettle Reader redovisas i dina säljrapporter från iZettle och på dina kvitton.

Hur aktiverar jag dricksfunktionen?

To activate the tipping function:

1.  I iZettle-appen, gå till Inställningar > Konfigurering> Betalningar.

2.  Välj sedan hur dricksen ska tas emot:

• Välj Aktivera dricks för att låta din personal lägga till dricks i iZettle-appen.

• Välj Aktivera dricks för iZettle Reader för att låta kunderna lägga till dricks direkt i kortläsaren. För att den här funktionen ska fungera behöver du först uppdatera din iZettle Reader.

Uppdatera iZettle Reader

Viktigt! Tänk på följande när du ska uppdatera:

• Se till att kortläsaren och din iPad är laddade.

• Håll din iPad nära kortläsaren under uppdateringen.

Såhär uppdaterar du din iZettle Reader:

1. I iZettle-appen, gå till Inställningar > Integreringar > Kortbetalning > iZettle-inställningar > Kortläsare.

2. Tryck på Uppdatera kortläsare

Om du inte uppdaterar kortläsaren kommer appen att uppmana dig att göra det första gången du ska ta emot en betalning. Tryck då på Uppdatera. Om du trycker på Hoppa över görs betalningen som vanligt, utan möjlighet att ta emot dricks.

Hur tar jag emot dricks?

När du aktiverat dricksfunktionen sker betalningen såhär:

• Lägg till produkter/artiklar i ordern och tryck på Betala. I betalningsläget trycker du på Betala med iZettle.

• Kortläsaren frågar kunden om de vill lägga till dricks. Ge kortläsaren till kunden.

• Om kunden trycker på ja får de slå in en summa och därefter sin PIN-kod.

• Betalningen genomförs och ett kvitto skrivs ut.

Maximal dricksnivå

För att förhindra misstag och ogiltiga belopp (t.ex. om kunden slår in sin PIN-kod istället för dricksbeloppet) har maxnivån för dricks satts på 35 %. Om kunden slår in mer än 35 % visar kortläsaren ett varningsmeddelande om att beloppet är för högt.

Tar iZettle en del av dricksen?

Precis som för alla kortbetalningar tar iZettle en transaktionsavgift baserad på den totala summan. Läs mer om våra priser här.