Så här ansluter du ditt konto till MailChimp

Så här gör du om du använder MailChimp för att hantera dina kundrelationer och vill ansluta ditt konto till din E-commerce-butik

Så här kommer du igång

1. Logga in på ditt konto och klicka på E-commerce

2. Klicka på Appar > Appbutik

3. Gå till appen MailChimp och installera den i din butik genom att klicka på Kostnadsfritt > Installera

1. Ta fram din API-nyckel i Mailchimp och kopiera din API-nyckel från ditt MailChimp-konto

2. Klistra in din API-nyckel i ditt IZO-kontos appinställningar för MailChimp och klicka på Spara

1. Välj vilken which mailinglista du vill överföra dina kunder till. Har du redan genomfört försäljningar? Exportera tidigare uppgifter till din mailinglista genom att aktivera Export-funktionerna för befintliga kunder, ordrar eller bådadera.

2. Klicka på Spara för att börja överföra tidigare ordrar/kunder eller bara spara dina inställningar om det är första gången du konfigurerar MailChimp och du inte har upprättat några ordrar än

3. Alla kommande kunders uppgifter kommer nu automatiskt att läggas i din mailinglista varje gång en försäljning genomförs (förutsatt att kunden godkänt detta), så att de håller sig ajour med de senaste nyheterna från ditt företag

Skapa segment i MailChimp

Segment är användbara om du vill filtrera dina kontakter utifrån information som har samlats in under utcheckningen.

• För att använda segment måste du först skapa en lista på ditt konto

Komma igång med segment

1. Logga in på ditt MailChimp-konto. Gå sedan till sidan Listor och klicka på namnet på den lista du vill arbeta med

2. Klicka på Skapa ett segment

3. Ställ in rullgardinsmenyn på något i stil med Köpt produkt | är | [artikelnamn]

4. Förhandsvisa ditt segment och klicka på Spara

5. Ge ditt segment ett namn, t.ex. "Bokinköp"

6. Kryssa för rutan Autouppdatera om du vill att MailChimp ska uppdatera segmentet när nya ordrar uppfyller villkoren

7. Om du vill veta mer om exakt hur du ska gå till väga och mer komplexa alternativ, kan du läsa i MailChimps supportartikel här