Så anpassar du dina produkter till onlineförsäljning

Läs mer om generell produkthantering här.

Anpassa produkter (från iZettle Go-appen) till onlineförsäljning

Har du tidigare bara har använt iZettle Go-appen för att sälja dina produkter i en fysisk butik saknar de beskrivningar. Om du vill att de ska sälja bra online behöver du anpassa dem genom lägga till lite säljande text och några snygga bilder. Börja med att logga in på my.izettle.com och gå till fliken Produkter.

Klicka på ett produktnamn för att redigera produktens information.

Tips: Om du bara ska uppdatera namn eller pris kan du snabbt göra det via fälten i produktlistan. Klicka på redigeringsikonen till höger som visas när du drar markören över en produkt. Gör din ändring och klicka sedan i markeringsrutan för att spara.

Tips: Du kan sortera dina produkter genom att trycka på bildsymbolen i tabellrubriken. Då visas alla produkter utan bilder först.

Försök att utforma dina produktbeskrivningar så att du kortfattat men positivt förklarar vad produkten är eller vad den gör. Välj några få ord som hjälper dina kunder att förstå vad som är unikt med varje produkt. Istället för att skriva "Vit t-shirt" kan du till exempel skriva "Vit t-shirt i sval bomull, med smickrande V-ringning".

Produktvarianter

Vår funktion för produktvarianter är särskilt utformad för onlineförsäljning. Du kan enkelt lägga till flera varianter av en produkt som finns i olika storlekar, färger, stilar etc. Läs mer om produktvarianter här.

Om din produkt har mer än två varianter kommer de att visas som rullgardinsmenyer i din webbshop.

Produktbilder

Det bästa sättet att marknadsföra dina produkter online är att använda tydliga, väl belysta bilder mot en ren bakgrund. Du kommer att se ett direkt samband mellan antalet försäljningar och kvaliteten på dina foton – så se till så att dina produkter ser så bra ut som möjligt!

Godkända filformat: JPEG, JPG, PNG och GIF.
Maximal filstorlek: 5 MB.

Så här lägger du till bilder till din produkt:

1. Klicka på "Ladda upp bild" på produktsidan.
  2. Dra och släpp upp till 25 bilder, eller välj från datorn.
  3. Gruppera om bilder genom att dra och släppa dem. Den första bilden kommer att användas som produktens miniatyrbild.
  4. Klicka på "Spara".

Lägg till en bild till dina varianter

Du kan lägga till en bild per variant. Den visas när varianten väljs i din webbshop. Så här lägger du till en variantbild:

1. Klicka på bildikonen på variantraden.
  2. Ladda upp en bild eller välj någon av produktbilderna.
  3. Klicka på Spara.

Du kan även lägga till en bild till flera varianter samtidigt genom att markera kryssrutorna för de varianter du vill lägga till en bild till. Klicka sedan på åtgärdsmenyn, välj Redigera bild och välj sedan den bild du vill lägga till.

Hur vet jag vilja produkter som är tillgängliga för onlineförsäljning?

När du har aktiverat iZettle E-commerce går du till my.izettle.com. På produktsidan, under fliken Produkter, kan du se alla dina befintliga produkter. De synkroniseras automatiskt från ditt iZettle-konto så att du kan sälja dem online. Genom att bocka ur "Sälj online" kan du välja bort produkter som du inte vill sälja online.

Frakt

Om du vill att fraktkostnader ska räknas ut i realtid baseras på vikt behöver du fylla i vikt för varje produkt. Om du vill erbjuda gratis frakt kryssar du i "Fri frakt".

SEO

Med hjälp av SEO (sökmotoroptimering) ser du till att dina kunder hittar dina produkter lättare när de gör en sökning på nätet. Ge din produktsida en tydlig titel och lägg till nyckelord som du tror att dina kunder skulle använda när de söker efter en produkt som din.

Lägg sedan till en metabeskrivning. En metabeskrivning är en kort och koncis beskrivning av produkten. Försök att få med nyckelord som dina kunder skulle kunna leta efter. Istället för "t-shirt" kan du t.ex. testa med "Kortärmad t-shirt i bomull".

Avsluta med att anpassa produktens URL (webbadress). Försök att få med produktens namn i adressen så att det blir lättare för dina kunder att hitta produkten.

Glöm inte att spara dina ändringar.

Måste jag använda lagerhantering för att sälja produkter online?

Vi rekommenderar att du spårar alla produkter som du vill sälja online genom att kryssa i "Lagerhantering" för varje produkt. Om du säljer både online och i fysisk butik och INTE kryssar i , kan du råka sälja en produkt online som du inte har i lager.

Du kan även hantera ditt lager på fliken "Lager" på produktsidan.

Kategorisera dina onlineprodukter

Du kan hjälpa dina kunder att lättare hitta på din webbsida genom att dela upp dina produkter i kategorier och underkategorier.

Klicka på Produktkategorier i vänsterpanelen för att komma igång. Obs: Dina befintliga mappar i iZettle Go-appen kommer inte att synkroniseras med dina onlineprodukter.

Klicka på "Ny kategori" och ge den ett namn som t.ex. "Rea", "Nyheter", "Kläder" eller "Böcker". Nu kan du organisera dina produkter genom att lägga till dem i olika kategorier. Du kan även lägga till en omslagsbild för varje kategori.

Välj sedan vilka produkter du vill lägga till i varje kategori genom att kryssa i rutan intill produktnamnet.

Du kan även lägga till underkategorier. Om du t.ex. har "Sommarkollektion" som en kategori kan underkategorierna vara "Klänningar", "Skor" och så vidare.

Du kan visa kategorier i din huvudmenyn för din webbshop. Läs mer om hur du lägger till produktkategorier med hjälp av butiksbyggaren här.

Kan jag importera produkter från en annan e-handelsplattform?

Läs mer om stöd för produktimport från andra plattformar här.