Sälja på Facebook

När du ansluter din iZettle-butik till en Facebook-butik skapar Facebook en mobilanpassad del som visar dina produkter på din företagssida. Facebook-butiken kan nås från datorer, mobiltelefoner, tablets och Facebook-appen. När du lägger till produktinformation synkar iZettle den automatiskt, så att du slipper krångla med att hålla lagret uppdaterat. Du kan hantera beställningar från Facebook precis som vanligt, på din sida för E-commerce.

Såhär kommer du igång med appen

För att börja sälja dina produkter på Facebook behöver du se till att följande stämmer:
  • Du har en företagssida på Facebook. Lär dig att skapa en här.
  • Sidan är publicerad och du är administratör på företagets Facebook-konto.
  • De produkter du säljer följer Facebooks handelsriktlinjer.
  • Valutan i din butik stöds av Facebook. Läs mer här.
När du har checkat av allt ovanstående är det dags att ansluta din butik till Facebook.

Så här ansluter du din iZettle-butik till Facebook

OBS! Om du redan har en butiksflik på din företagssida på Facebook kommer produkterna där att raderas och ersättas med produkterna i din iZettle-butik. Kolla så att du är säker på att det är ok innan du går vidare.
  1. Gå till din sida för E-commerce och klicka på Facebook i den vänstra menyn.
  2. Klicka på "Anslut" så tas du vidare till Facebooks annonsavdelning.
  3. Klicka på "Nästa" och välj din företagssida i rullgardinen, eller klicka på "Skapa en sida" för att skapa en ny företagssida. Sidan du väljer här kommer också att vara den sida som representerar ditt företag vid eventuell annonsering på Facebook. Se till att du är inloggad på det Facebook-konto som hanterar din företagssida.
  4. På nästa sida väljer du Facebook-pixel. Om du inte har skapat en pixel för det här kontot kommer det att skapas en åt dig som du kan välja nu. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
  5. Nu kan du välja om du vill visa upp hela din butik eller bara skapa en katalog med produkter att marknadsföra med Facebook-annonser. Om du slår av "Sidbutik" kommer din Facebook-butik att skapas och alla produkter att synkas med katalogen, men inga samlingar/produktuppsättningar kommer att skapas.
  6. Klicka på "Avsluta" för att importera dina produkter till Facebook. Din butik och dina produkter granskas oftast av Facebook inom 24 timmar.
  7. När du lagt till dina produkter i din Facebook-butik kommer de att granskas av Facebook. Granskningsprocessen tar upp till 24 timmar, men du kommer att kunna se dina första produkter på Facebook inom 1-2 timmar. Om Facebook avvisar en produkt kan du överklaga beslutet.

Du kan skicka testtrafik till din Facebook-pixel när sidan är under uppbyggnad, och sedan skapa en annons när dina produkter godkänts.

OBS! Förhandsvisningar med video stöds inte av Facebook. Om du har iZettle-produkter där du använt det kommer videofilerna inte att visas i Facebook-butiken.

Facebookannonser och kataloger

För att kunna göra reklam för produkter ur din katalog på Facebook, Instagram, Messenger och Audience Network behöver du ett annonskonto på Facebook. Skapa ett konto nu.

Vad är en katalog?
En katalog innehåller info om alla produkter du vill marknadsföra i dina Facebook-annonser. Du kan använda en katalog med flera annonstyper och format, inklusive dynamiska annonser och  samlingsannonser.

Fördelar
  • Håll koll på alla dina produkter och använd dem sömlöst, med alla annonser samlade på en plats.
  • Skapa riktade annonser till kunder som redan visat intresse för din verksamhet med dynamiska annonser.
  • Visa upp dina produkter på mobila enheter genom samlingsannonser.

Vad är en produktuppsättning?
Ett produktuppsättning är en grupp relaterade produkter i katalogen. Genom att skapa produktuppsättningar får du större kontroll över vilka produkter i din katalog som visas i dina annonser. En katalog kan ha många olika produktuppsättningar. Läs mer om att skapa produktuppsättningar.

Kom igång med kataloger
När du lägger till produkter i din iZettle-butik, läggs de till i din existerande Facebook-katalog. Du kan gruppera dem i produktuppsättningar för att få mer kontroll över vad som visas i dina annonser, och pixeln på din sida ser till att rätt produkter visas för rätt personer. Klicka här för att komma till din produktkatalog, och kolla in den här artikeln om du vill ha hjälp på vägen. Eftersom du har lagt till produkter genom att använda Facebook-butiken kommer du inte behöva lägga till mer information eller produkter manuellt.

Uppdatera din Facebook-butik

Om du vill ändra inställningar, uppdatera din anslutning eller ta bort din Facebook-butik kickar du på "Facebook" på din sida på E-commerce.

Klicka sedan på "Uppdatera" för att ändra inställningar eller "Koppla ifrån" för att avbryta anslutningen.

Dela inlägg

Du kan även sälja på Facebook genom att använda ett delat inlägg som syns i tidslinjen.

Observera att du bara kan dela produkter automatiskt på din företagssida, inte ditt privata Facebook-konto.
Gå till Inställningar > Dela. Här väljer du Facebook, Twitter, och/eller Pinterest, och ansluter dina konton.