Kom igång med Facebook-pixeln

Om du vill veta vilka av dina Facebook-annonser som bäst leder till konverteringar i din iZettle-webbshop kan vår funktion för konverteringsspårning vara till hjälp.

Gör så här för att skapa en Facebook-pixel:

1. Gå till pixelsidan i Facebook Events Manager.

2. Klicka på knappen "+ Lägg till".

3. Ange ett namn för pixeln. Man kan bara ha en pixel per annonskonto, så välj ett namn som representerar ditt företag.

4. Klicka på "Skapa".

Obs: Kom ihåg att du bara kan skapa en Facebook-pixel per annonskonto. Om du redan har en pixel kommer du inte att se "+ Lägg till"-knappen.

Kopiera nu ditt pixel-id och gå till E-commerce. I huvudmenyn klickar du på "Inställningar" > "Statistik och marknadsföring". Långt ner på sidan hittar du ett fält där du kan klistra in ditt pixel-id:

Tryck sedan på "Spara" så är du klar!