Översätt ditt tema med språkredigeraren

Med språkredigeraren i iZettle E-commerce kan du enkelt översätta text som visas i din webbshop till det språk du önskar. Du kan översätta allt från "slut i lager"-etiketter till felmeddelanden. Det är vanligt att textsträngar visas på flera olika sidor på din webbplats (t.ex. i menyer). När du uppdaterar en viss textsträng i språkredigeraren tillämpas ändringarna överallt där den specifika strängen visas i din webbshop.

Textredigeraren måste inte bara användas för översättning – du kan även använda den för att skräddarsy text (oavsett språk) oavsett var den visas. Om du tycker att det passar din butik bättre kan du t.ex. ändra "rea" till "rabatt".

Kom igång

1. I huvudmenyn för E-commerce klickar du på "Din webbshop" > "Installerade teman".

2. Se till att ditt publicerade schema är uppdaterat till den senaste versionen. Om det finns en ny uppdatering tillgänglig, klicka på "Uppdatera" innan du fortsätter till nästa steg.

3. Klicka på pilen för att fälla ut ditt aktiva tema och välj "Redigera språk".

Skräddarsy översättningarna

Från textredigeraren kan du nu göra ändringar i textsträngarna som används i din webbshop. Notera att ändringar som du gör här är specifika för ditt publicerade tema.

You can change your active language here or add a new language by clicking on 'Add language' but you can only have one active language in your store at a time. Du kan byta aktivt språk här, eller lägga till ett nytt språk genom att klicka på "Lägg till språk".

Varje tema har från början fyra översatta språk:

• svenska

• engelska

• engelska (Storbritannien)

• danska.

Du är som sagt inte begränsad till språken ovan, utan kan välja vilket aktivt språk du vill från vår lista genom att klicka på "Lägg till språk". När du har lagt till ett språk kan du börja jobba på att översätta textsträngarna. Under varje textfält står den engelska standardöversättningen som referens.

Klicka på "Spara" och gå till din webbshop för att se dina ändringar.

Det språk du sätter som aktivt i språkredigeraren påverkar även hur din valuta visas för dina kunder.

Obs: Vissa av textsträngarna används i butiksbyggaren och inte visas för kunder. Du kan inte ändra varumärkesspecifika strängar, som till exempel de relaterade till Twitter eller Pinterest