Kom igång med Unifaun

Unifaun är ett transportsystem med fler än 100 speditörer att välja mellan. När du är inloggad i tjänsten kan du boka dina sändningar, skriva ut frakthandlingar, följa upp transportstatus och se analyser och statistik.

iZettle har börjat samarbeta med Unifaun för att kunna erbjuda iZettle E-commerce-kunder ett enkelt sätt att sköta frakt och expediering i Norden helt automatiskt. Om du använder iZettle E-commerce kan du nu förenkla dina transporter genom att direkt ansluta dig till PostNord med hjälp av integrationen med Unifaun.

Funktioner i Unifaun

• Skapa, köp och skriv ut fraktetiketter för dina onlinebeställningar

• Synka automatiskt nya beställningar från din webbshop i iZettle E-commerce med Unifaun

• Skicka mejlaviseringar till dina kunder

• Köp försäkring för dina paket

• Skapa returetiketter

Så här kommer du igång

1. Gå till din sida för iZettle E-commerce och tryck på Inställningar > Frakt och därefter på Etiketter och expediering.

2. För att ansluta ditt Unifaun-konto trycker du på Anslut.

3. Nu uppmanas du att ange din API-nyckel och avsändar-id för ditt Unifaun-konto.

Hur hittar jag min API-nyckel i Unifaun?

Logga in på ditt Unifaun-konto och följ dessa steg:

• Tryck på Underhåll > API-nycklar i menyn till vänster.

• Tryck på Ny API-nyckel högst upp på sidan

• Kontrollera att du har bockat för Web Service-anrop (REST) och ange 0020016920 som Developer-Id. Tryck sedan på Slutför.
  • Tryck på Sök för att se API-nyckeln du precis har skapat.

• Välj den lilla pilen intill id-numret.

• Kopiera det kombinerade id-numret och använd det som API-nyckel på Unifaun-sidan i iZettle E-commerce.

Hur hittar jag mitt avsändar-id i Unifaun?

• Gå till Underhåll > Avsändare i menyn till vänster.

• Klicka på Sök för att hitta ett tillgängligt avsändar-id.

• Kopiera avsändarens snabbsökvärde och klistra in det på Unifaun-sidan i iZettle E-commerce.

Hur ändrar jag tjänste-id?

Tjänste-id är den standardtjänst som synkas med Unifaun, t.ex. PostNord – Normal. När en etikett skrivs ut kan tjänsten ändras. Vilken tjänst du har som standard kan ändras via rullgardinsmenyn på Unifaun-sidan i iZettle E-commerce

Hur hittar jag nya beställningar i Unifaun?

I Unifaun visas nya beställningar som Lagrade utskrifter i menyn till vänster

Hur funkar det?

När en kund slutför ett köp i din iZettle-webbshop synkas orderinformationen med ditt Unifaun-konto. iZettle skickar automatiskt information om produktens namn, pris, transportkostnader och fraktsätt till Unifaun. Du (som säljare) kan nu logga in på Unifaun och administrera etikettutskrifter och orderspårning från ett enda ställe.

Du kommer att fortsätta att få aviseringar om nya beställningar som görs på din webbplats via din översikt i iZettle E-commerce och mejl, beroende på dina aviseringsinställningar. Aviseringar om spårning/sändning kan skickas till dina köpare från ditt Unifaun-konto eller via iZettle. iZettle gör ingen automatisk uppdatering av orderstatusen förrän du har markerat ordern som slutförd från ditt konto.