Så här anger du manuella fraktavgifter

Fraktmöjligheter med manuella avgifter:

• Skapa dynamiska fraktavgifter baserat på antal, värde och vikt

• Skapa viktbaserade fraktavgifter per produkt

• Ange avgifter för särskilda leveransalternativ, t.ex. standard, leverans dagen efter, prioriterad leverans

• Aktivera eller avaktivera leverans till vissa länder

• Erbjud gratis frakt för vissa produkter

Kom igång:

• Gå till Din sida för E-commerce och klicka på Inställningar > Frakt.

• Slå på alternativet Aktivera frakt, välj viktenhet och lägg till vilka länder du ska leverera till genom att trycka på Lägg till land (se även till att slå på reglaget för aktiverad frakt för varje tillagt land).

• På sidan för landsinställningar måste du konfigurera hur avgifterna ska beräknas för varje land som du levererar till.

• Paketanpassade avgifter: Vi kontaktar dina anslutna fraktbolag för att få uppgift om avgifterna. Finns det inga tillgängliga avgifter kommer ordern inte att behandlas. Läs vår guide om hur du konfigurerar paketanpassade avgifter.

• Paketanpassade och manuella avgifter: Vi kontaktar dina anslutna fraktbolag för att få uppgift om avgifterna. Finns det inga tillgängliga avgifter använder vi oss av de manuella avgifter som du angett för landet.

• Manuella avgifter: Vi använder oss av dina manuella avgifter för samtliga ordrar som levereras till landet.

När du har valt manuella och/eller paketanpassade avgifter kan du anpassa fraktalternativen för varje land baserat på värde, vikt och antal.

För att lägga till ett manuellt fraktalternativ för det land du konfigurerar trycker du på Lägg till tjänst.

Du kan kalla tjänsten t.ex. Expressfrakt eller Standardfrakt – och glöm inte att ange ett pris för tjänsten. När du är klar kommer dina kunder att kunna välja mellan dina olika fraktalternativ i kassan. Klicka på Spara när du är klar.

Om du inte behöver ange olika fraktalternativ för varje land kan du här också ange avgifter för resten av världen.