iZettle E-commerce Wordpress plugin

Tillägget iZettle E-commerce förvandlar din WordPress-sida till en fullt fungerande webbshop. Du kan snabbt och enkelt lägga till köp nu-knappar och produktwidgetar på sidan. Skulle du redan ha en befintlig webbshop kan du istället bädda in hela på din WordPress-sida – och synkronisera lagret helt automatiskt. Du slipper en massa krångel och komplicerad kod, och kan komma igång med att sälja på bara några minuter.

Obs: Om du redan har en tidigare version av tillägget (som tillhandahölls av Selz) installerad, följ stegen för att få tillgång till den senaste versionen.

Så här använder du tillägget iZettle E-commerce

• Du kan installera tillägget automatiskt genom att gå till admin-panelen i WordPress, gå till Tillägg och söka efter "iZettle E-commerce". Du kan också installera det manuellt genom att ladda ner det härifrån. När tillägget är installerat aktiverar du det.
  • iZettle-symbolen ska nu vara synlig i menyn till vänster:
  • Klicka på "Settings" och därefter "Connect". Godkänn behörigheterna på följande sida för att gå vidare.
  • Nu när ditt iZettle-konto är anslutet till WordPress-tillägget kan du lägga till köp nu-knappar eller produktwidgetar till inlägg eller sidor på din hemsida med knapparna "add product" eller "add store" i textredigeraren i WordPress. Läs vidare om du vill veta hur du ska gå tillväga.

Så här lägger du till en knapp

1. Lägg till en knapp på din sida genom att klicka på "Add product" i textredigeraren i WordPress.
  2. Välj vilken produkt du vill använda i rullgardinsmenyn och klicka därefter på "options".
  3. Klicka på "type" och därefter på "button" för att lägga till en knapp på din sajt.
  4. Välj sedan åtgärd, text och stil för din knapp.
  5. Du kan anpassa knappens bredd eller låta det automatiska alternativet vara aktiverat.
  6. Välj färger och klicka på "add shortcode".
  7. Din knapp syns inte i redigeringsläget, så förhandsvisa eller publicera sidan för att visa den.

Så här lägger du till en produktwidget på din sida

En produktwidget är ett block med bild, beskrivning och pris för en produkt, samt en uppmaning, t.ex. "köp nu".

1. Lägg till en widget på din sida genom att klicka på "add product" i textredigeraren.
  2. Välj produkt i rullgardinsmenyn och klicka sedan på "options".
  3. Välj "widget" i rullgardinsmenyn.
  4. Nu väljer du åtgärd, text och stil för din widget.
  5. Du kan justera bredden eller låta det automatiska alternativet vara aktiverat.
  6. Välj färger och klicka på "add shortcode".
  7. Widgeten syns inte i redigeringsläget, så förhandsvisa eller publicera sidan för att visa den.

Så här bäddar du in din webbshop

1. Lägg till din webbshop på sidan genom att klicka på "add store" i textredigeraren.
  2. Välj färger och klicka på "add shortcode".
  3. Webbshopen syns inte i redigeringsläget, så förhandsvisa eller publicera sidan för att visa den.
  4. Obs: Du kan behöva justera din sida eller inläggsbredden i WordPress för att dina produkter ska visas korrekt.

Varukorg

Du kan också välja om du vill att varukorgen ska visas på alla sidor på din webbplats eller inte. Det här är avstängt som standard, men kan aktiveras under inställningarna för iZettle i admin-panelen i WordPress.

Felsökning

Om du vill kan du istället kopiera inbäddningskoden för en knapp eller widget och lägga till den på din WordPress-sida med hjälp av den här guiden.

Koppla bort Selz-tillägget

Om du sedan innan har en tidigare version av WordPress-tillägget, som tillhandahölls av Selz (alla versioner före oktober 2018), behöver du koppla bort det och lägga till det nya, uppdaterade iZettle E-commerce-tillägget istället.

Gör så här

1. Logga in på ditt WordPress-konto och gå till sektionen Tillägg i admin-panelen.
  2. Avaktivera Selz-tillägget och se till så att du tar bort alla tidigare inbäddade knappar och widgetar som du använt på din WordPress-sida.
  3. Sök igenom katalogen efter iZettle och installera/aktivera det nya tillägget. Nu kan du använda ditt iZettle WordPress-tillägg genom att följa stegen i början av den här artikeln.