Felsökning iZettle Reader 2

Kom igång

Hur gör jag för att börja använda iZettle Reader 2?
För dig som vill ha hjälp med att komma igång med iZettle Reader 2 har vi tagit fram den här praktiska manualen.

Ladda batteriet

Laddning via Dock 2

Min läsare sitter i stället, men batteriet laddas inte.
Se till att iZettle Dock 2 är korrekt ansluten till usb-strömadaptern med den medföljande kabeln, både under dockningsstationen och i usb-strömadaptern.

Tänk på att iZettle Reader 2 bara kan användas med iZettle Dock 2 och att den första versionen av iZettle Reader bara kan användas med vår första iZettle Dock. Om det ändå inte fungerar, kontrollera att kabeln inte är skadad eller testa med en annan kabel.

Efterhand kan det samlas smuts som förhindrar laddning. Rengör de fem små guldfärgade ringarna som sitter på baksidan av Reader 2 och Dock 2 försiktigt med en mjuk borste eller trasa och alkohol. Använd inget av metall – det kan skada plattorna.

En laddningsindikator intill laddningsporten på din Reader 2 tänds när läsaren laddas. Rött = laddning pågår. Grönt = laddning klar.

Laddning via usb-kabel

Min läsare är ansluten med en usb-kabel men laddar inte.
Kontrollera att usb-kabeln är korrekt ansluten till din Reader 2 samt till antingen usb-strömadaptern eller din dator.

En laddningsindikator intill laddningsporten på din Reader 2 tänds när läsaren laddas. Rött = laddning pågår. Grönt = laddning klar.

Kan jag ladda min iZettle Reader 2 i en Dock 1?
Nej, iZettle Reader 2 är enbart kompatibel med Dock 2. Du kan läsa mer om Dock 2 här.

På- och avstängning

Kortläsaren startar inte. Vad kan jag göra?
Kontrollera så att den är laddad. Anslut den till en laddare eller en Dock 2 och försök igen efter några minuter.

Om problemet fortfarande inte är löst kan du kontakta vårt supportteam för att få hjälp.

Min läsare visar ett konstigt meddelande eller har hängt sig. Vad kan jag göra?
Kontakta vårt supportteam för att få hjälp.

Parkoppling

Jag har köpt en ny iZettle Reader 2. Hur parkopplar jag den med min telefon eller surfplatta?
I den här artikeln hittar du information om hur du parkopplar din Reader 2. Du kan också läsa igenom manualen.

Jag har parkopplat läsaren med min enhet men den ansluter inte. Vad ska jag göra?
Se till att enheten har Bluetooth igång och att din läsare är inom 15 meters avstånd. Öppna iZettle-appen och gå till Inställningar > Kortläsare för att se anslutningsstatus eller försöka att ansluta igen.

Går det att parkoppla en Reader 2 med flera enheter?
Du kan ansluta din Reader 2 till flera enheter, men INTE använda dem samtidigt. Om du har parkopplat flera enheter med din läsare och flera av dessa enheter har en aktiv iZettle-app igång kan det leda till störningar i läsarens funktion.

Ta betalt

Min Reader 2 är på, men jag har problem med att ta emot betalningar.
Kontrollera att kortläsaren är ansluten till din enhet. Det gör du genom att gå till Inställningar > Kortläsare i iZettle-appen. Kan du inte se kortläsaren där kan du behöva ansluta den på nytt.

Kontrollera även att programvaran är uppdaterad i både läsaren och appen. Du kan läsa mer i den här artikeln.

Programvaruuppdatering

Försök att alltid se till att din iZettle-app och kortläsare är uppdaterade.

Uppdatera appen genom att gå till App Store eller Google Play i din enhet.

Uppdatera programvaran i din Reader och gå sedan till Inställningar > Kortläsare. Hitta läsaren som ska uppdateras i listan och tryck på "Uppdatera kortläsare".

Viloläge

När min Reader 2 går på batteri verkar den stängas av efter X minuter.
Det här är helt normalt och inget att oroa sig för. Reader 2 går ner i viloläge för att spara batteri. Den aktiveras igen när du tar emot en betalning. Du kan även väcka den genom att trycka på strömknappen eller via appen.

Hantering

Behöver jag ta hand om min Reader 2 på något särskilt sätt?
Hantera din läsare varsamt! iZettle Reader 2 har en intern skyddsmekanism som är mycket känslig. Om den utsätts för kraftiga stötar eller fall från högre höjder, kan meddelandet "Reader Damaged" visas.

Jag kommer inte att använda läsaren på några månader. Behöver jag tänka på något särskilt?
Om du vet med dig att du inte kommer att använda din Reader 2 inom de närmaste månaderna (mer än 3 månader) rekommenderar vi starkt att du laddar läsaren innan du lägger undan den.

Jag har inte använt min Reader 2 på några månader och nu visar den felmeddelandet "Reader Damaged".
Kontakta vårt support för mer info.

Allmänt

Min läsare visar "Reader Damaged". Vad kan jag göra?
"Reader Damaged" betyder att något har utlöst läsarens interna larmsystem. Kontakta vår support för ytterligare hjälp.