Importera produkter från en annan e-handelsplattform

Om du går över till iZettle E-commerce från en annan e-handelsplattform, eller om du bara vill använda ett av våra kassasystem, kan du flytta över dina produkter till iZettle. Observera att lager- och försäljningsdata inte kan importeras.

I nuläget stöder vi produktimporter från följande plattformar:

• Shopify
  • Tictail

Obs: När du gör en import flyttas produkterna över i sin nuvarande form. Om du sedan ändrar eller uppdaterar produkter i Shopify eller Tictail efter importer kommer det inte att påverka dina importerade produkter.

Du kan göra hur många importer du vill – det finns ingen övre gräns. Befintliga produkter i ditt iZettle-produktbibliotek uppdateras så att de överensstämmer med din senaste import. Eventuella ändringar som du har gjort i befintliga produkter skrivs alltså över om du gör en ny import.

Vad kommer att importeras?

Shopify

Tictail

Produktnamn

Produktbeskrivning

Pris

Varianter

Variantalternativ

Ej relevant

Bilder

SKU

Streckkod

Ej relevant

Vikt

Ej relevant

Samlingar (collections)

x

x

Säljare

x

Ej relevant

Produkttyp

x

Ej relevant

Taggar

x

Ej relevant

Lagersaldo

x

x

Prisjämförelse (compare price)

x

Ej relevant

Obs: Vi uppdaterar automatiskt importerade produkter så att de passar vårt format.

Så här importerar du produkter

Logga in på ditt iZettle-konto på my.izettle.com, gå till Produkter, klicka på Importera och välj därefter vilken e-handelsplattform du vill importera från.

Steg 1 – koppla upp dig mot din e-handelsplattform:

• Logga in på my.izettle.com och gå till Produkter.
  • Klicka på Importera och välj e-handelsleverantör.
  • Ange webbshopens adress.

Om du importerar från Shopify:
Först omdirigeras du till Shopify, där du uppmanas att logga in och ge iZettle tillgång till ditt konto.
När du väl loggat in kommer Shopify och iZettle att fortsätta vara sammanlänkade, så att det går fortare nästa gång du vill importera produkter.
Vi kan importera max åtta bilder per produkt. Om du har fler bilder kommer de inte att importeras.

Om du importerar från Tictail:
Om du importerar från Tictail måste du logga in på din webbshop och i inställningarna se till att butiken är tillgänglig offentligt.
Vi kan importera max åtta bilder per produkt. Om du har fler bilder kommer de inte att importeras.

Om du vill importera produkter från både Shopify och Tictail gör du helt enkelt två separata importer.

Steg 2 – börja importera dina produkter:

• Om du redan har ett produktbibliotek hos iZettle kommer du att tillfrågas om du vill lägga till produkter och ändringar i ditt befintliga bibliotek eller ersätta det helt och hållet.
  • Klicka på "Starta import".
  • Medan produkterna importeras kan du fortsätta använda ditt konto på my.izettle.com. Du får ett meddelande när importen är klar.
  • Skulle du ångra dig kan du avbryta eller ångra hela importen. Om du under importen har gjort egna ändringar i produkterna , kommer de ändringarna att försvinna.

Obs: När dina produkter har importerats kommer de automatiskt att anges som synliga i din iZettle-webbshop.

Felsökning

Om något går fel med en import från Shopify, kolla så att du har iZettle-appen för produktimport installerad på ditt Shopify-konto. Om du importerar från Tictail, kolla en extra gång att ditt Tictail-konto är publikt.
Om någon produkt innehåller information i ett okänt format försöker vi att lösa det automatiskt. Skulle det inte gå slutför vi importen och anger vilka produkter som inte kunde importeras.