Ansluta en kortläsare via Bluetooth

Innehåll:
Ansluta Kortläsare Pro Contactless via Bluetooth
Ansluta Kortläsare Pro via Bluetooth
Problem med att koppla ihop kortläsare via Bluetooth

Ansluta Kortläsare Pro Contactless via Bluetooth

1. Aktivera Bluetooth på Kortläsare Pro Contactless
Första gången du startar kortläsaren kommer den automatiskt att att vara redo att anslutas till din smartphone/tablet. Vid annat tillfället:
- Tryck på Bluetooth-knappen och släpp när Bluetooth-symbolen för parkoppling visas (den blåa lampan kommer samtidigt börja blinka väldigt snabbt).

2. Aktivera Bluetooth på smartphone/tablet
- Öppna ”Inställningar” på din smartphone/tablet.
- Slå på Bluetooth.
- Tryck på ”iZettle XXX” för att ansluta kortläsaren (kan ta några sekunder innan den dyker upp).
(XXX är de tre sista siffrorna i kortläsarens serienummer, som du hittar på baksidan av kortläsaren.)

3. Bekräfta anslutning
En sexsiffrig kod kommer att dyka upp på din smartphone/tablet. Samma kod ska visas på din kortläsare.
- Bekräfta på båda enheterna för att ansluta dem.

4. Öppna appen
Öppna iZettle-appen och vänta på att enheterna ska ansluta (kan ta upp till 15 sek.). När det står ”Sätt i/dra kort” på kortäsaren, är du redo att börja ta betalt.

Läs mer om hur du genomför en betalning med Kortläsare Pro Contactless.

Ansluta Kortläsare Pro via Bluetooth

1. Slå på kortläsaren
- Slå på kortläsare genom att trycka på den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren. Det tar upp till 45 sekunder att starta upp kortläsaren.

2. Aktivera Bluetooth på Kortläsare Pro
- Håll ner OK-knappen på kortläsaren i 5 sekunder.
- Släpp knappen när Bluetooth-symbolen börjar blinka.

3. Aktivera Bluetooth på din smartphone eller tablet
- Öppna ”Inställningar” på din smartphone eller tablet.
- Slå på Bluetooth.
- Tryck på ”iZettle ###” när den dyker upp för att ansluta kortläsaren (### är de tre sista siffrorna i serienumret [S/N] som du hittar på baksidan av kortläsaren).

4. Bekräfta anslutningen på Kortläsare Pro
- Bekräfta Bluetooth-anslutningen på din kortläsare genom att trycka på OK-knappen.

5. Bekräfta anslutningen på din smartphone/tablet
- Vänta några sekunder och tryck sedan på bekräfta på din smartphone eller tablet. Det här måste göras inom 30 sekunder.

6. Öppna appen
- Öppna appen. Du kan nu börja ta betalt med din Kortläsare Pro!

Läs mer om hur du genomför en transaktion med Kortläsare Pro.

Problem med att koppla ihop kortläsare via Bluetooth

Kontrollera att du har den senaste versionen av iZettle-appen installerad.
Använder du en iPhone eller iPad (iOS)? Om du använder version iOS 11, kan det vara så att Bluetooth kopplingen mellan iZettle kortläsaren och din iPhone/iPad inte fungerar. Vi felsöker tillsammans med Apple, men vi har ingen lösning på problemet än. Vår rekommendation är att inte uppgradera till iOS 11 samt stäng av automatiska uppdateringar på din iPhone/iPad.

Kortläsaren fortsätter att säga ”Välkommen!” fast jag har iZettle-appen öppen.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle-appen och vänta i 15 sekunder.

Min smartphone eller tablet säger ”iZettle har tappat kontakten med din kortläsare”.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone eller tablet och klicka på ”iZettle ###” för att ansluta den.
- Gå tillbaka till iZettle-appen och vänta i 15 sekunder.

Kortläsaren dyker inte upp bland tillgängliga enheter i Bluetooth-inställningarna på min smartphone eller tablet.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.

Bluetooth-symbolen på kortläsaren slutar inte att blinka.
- Stäng av kortläsaren: Tryck och håll ner den lilla, svarta knappen på vänster sida av kortläsaren.
- Starta om den och följ de här stegen för att ansluta kortläsaren.