Ta kortbetalningar

Innehåll:
Ta betalt med Kortläsare Lite
Ta betalt med Kortläsare Pro eller Pro Contactless

Ta betalt med Kortläsare Lite

Sätt i anslutningskabeln i ljuduttaget på din smartphone eller tablet och i kortläsaren. Starta appen. Kortläsaren är redo att användas när laddningsindikatorn blinkar grönt.

1. Lägg till en produkt
- Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp.
- Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på "Ta betalt"
- Tryck på "Ta betalt" i appen.
- Sätt i eller dra kortet i kortläsaren.

3. Bekräfta transaktion
- Kunden slår in sin PIN-kod på kortläsaren, eller signerar på skärmen på din smartphone/tablet.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om en skrivare är ansluten.

Klart!

Ta betalt med Kortläsare Pro eller Pro Contactless

1. Lägg till en produkt
- Starta appen på din smrtphone eller tablet.
- Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp manuellt.

2. Tryck på ”Ta betalt”
- Tryck på ”Ta betalt” i appen.
- Sätt i eller dra kortet i kortläsaren.

För kontaktlösa betalningar:
- Håll upp kortet nära kortläsaren. Kortet måste hållas inom 5 cm från kortläsarens skärm.

3. Bekräfta betalningen
- Kunden knappar in sin PIN-kod på kortläsaren, eller signerar på skärmen på din smartphone/tablet.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress eller mobilnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en kvittoskrivare.

Klart!

Nekat kort

Om ett kort blir nekat:

Om kortet nekas kan inte betalningen genomföras. Vi rekommenderar i så fall att du låter köparen betala på ett annat sätt och att han eller hon sedan kontaktar sin bank för mer information.