Tietoja raporteista

Raporttien tulkitseminen

Raportit tekevät työstäsi helpompaa: niiden avulla saat selkeämmän kuvan siitä, miten yritykselläsi menee, ja voit viedä tarvitsemasi tiedot kirjanpitoa varten.

Monipuolisista raporttitoiminnoista on hyötyä kaikessa aina yrityksesi päivittäisten tarpeiden kartoittamisesta liiketoimintasi kuukausittaisen kasvun seurantaan – niiden ansiosta voit tehdä perusteltuja liiketoimintapäätöksiä.

Tästä artikkelista saat tietoa eri raporttityypeistä. Opit myös käyttämään niitä ja tulkitsemaan raporttien lukuja.

  • Raportit sovelluksessa
    Sovelluksesta voit tarkistaa nopeasti, miten yritykselläsi menee.
  • Raportit my.zettle.com-sivustolla
    Portaalistamme saat yksityiskohtaisia raportteja, jotka auttavat sinua optimoimaan liiketoimintaasi tulevaisuutta silmällä pitäen.
  • Raporttien yleisnäkymä my.zettle.com-sivustolla
    Yleisnäkymästä näet yhdellä silmäyksellä päivittäisen, viikoittaisen ja kuukausittaisen myyntisi.
  • Myyntitiedot my.zettle.com-sivustolla
    Portaalissamme voit myös katsella kaikkia myyntitietojasi yhdessä paikassa, jotta saat paremman kokonaiskäsityksen liiketoiminnastasi.
  • Myynti tuotteittain
    Tästä raportista saat yleiskatsauksen tuotteidesi menekkiin.
  • Myynti tuoteryhmittäin
    Tämän raportin avulla voit seurata määrittämiesi tuoteryhmien menekkiä.

Raportit sovelluksessa

Sovelluksen raporttiosiosta saat pikaisen yleiskatsauksen liiketoimintaasi.

Kun avaat raporttiosion ensimmäisen kerran, näyttöön tulee luettelo, joka sisältää edellispäivän kokonaismyynnin, myyntitapahtumien määrän sekä palautukset. Jos haluat tarkastella yhteenvetoa liiketoiminnastasi kuukausitasolla, klikkaa Kuukausi-välilehteä, niin näet luettelon viime kuukausien myynnistäsi.

Kun klikkaat jotakin tiettyä päivää tai kuukautta, näet miten yritykselläsi on mennyt kyseisenä aikana.

Myyntitiedot

Katsele my.zettle.com-sivustolla yrityksesi tärkeimpiä KPI-mittareita (myyntisumma, myyntitapahtumat, palautukset, palkkiot, keskimääräinen myynti, käteismaksut, lunastetut lahjakortit) ja klikkaa Näytä myyntiraportit ‑linkkiä, niin näet yksityiskohtaisen raportin.

Parhaiten myyvät tuotteet

Katso, mitkä tuotteet ovat olleet suosituimpia valitsemasi ajanjakson aikana, ja tarkista tuotekohtaiset myyntiluvut.

Klikkaa my.zettle.com-sivustolla Näytä myyntiraportit ‑linkkiä, niin näet raportin kaikista tuotteistasi.

Datan vienti

  • Tulosta yhteenveto myyntiraportistasi kuittitulostimellasi tai tavallisella tulostimella ottamalla raporttien tulostus käyttöön tulostinasetuksista.

  • Lataa yksityiskohtainen PDF-raportti, jonka voit lähettää kirjanpitäjällesi.

Muistettavaa: Zettle Go ‑sovellus ei tue vientiä Excel-tiedostoon. Jos haluat viedä tiedot puhelimellasi, sinun on tehtävä se my.zettle.com-portaalin kautta.

Raportit my.zettle.com-sivustolla

Raporttien yleisnäkymä

Nopea yleissilmäys myyntitietoihisi
Raporttien yleisnäkymästä voit tarkistaa yhdellä silmäyksellä päivittäisen, viikoittaisen ja kuukausittaisen myyntisi.

Näet useimmin käytetyt myyntikanavasi, yleisimmät maksutyypit ja parhaiten kaupaksi käyvät tuotteesi. Jos haluat tutkia lukuja tarkemmin, klikkaa haluamasi aiheen kohdalla "Näytä raportti" ‑linkkiä, niin pääset oikeaan kohtaan myynti- tai tuoteraportissa.

Tärkeät luvut

Raporttien yleisnäkymässä olevasta Tärkeät luvut ‑osiosta saat nopeasti yhteenvedon tärkeimmistä KPI-mittareistasi, kuten kokonaismyynnin, myyntitapahtumien määrän ja keskimääräisen myyntisuman valittuna päivänä, viikkona tai kuukautena.

Edellisten päivien/viikkojen/kuukausien myynnin yhteenveto

Tästä yhteenvedosta näet kokonaismyyntisi viimeisen 20 päivän tai edellisten viikkojen tai kuukausien ajalta. Sen perusteella voit päätellä, sujuuko myynti odotustesi mukaan. Yhteenvedosta on myös helppo havaita mahdolliset myynnissä tapahtuneet muutokset.

Myynnin ja maksujen yleiskatsaus

Myynnin yleisnäkymästä saat nopeasti yhteenvedon Zettle-tilisi myyntitapahtumista ja palautuksista valitun ajanjakson aikana. Luvut on eritelty myyntikanavittain.

Maksujen yleisnäkymästä näet erittelyn eri maksutavoista, joilla olet vastaanottanut asiakkailta maksuja Zettlellä. Samasta paikasta näet myös maksupalkkioidesi kokonaissumman.

Jos haluat perehtyä myynti- ja maksutietoihisi tarkemmin, klikkaa "Näytä raportti" ‑linkkiä, niin pääset oikeaan kohtaan Myyntitiedot-sivulla.

Myynti tunneittain

Raporttien yleisnäkymän päivänäkymässä on Myynti tunneittain ‑kaavio, josta näet myyntitietosi valitulta päivältä.

Kaavio kertoo, mihin aikaan päivästä myyntisi oli vilkkainta. Sen perusteella voit tehdä parempia liiketoimintapäätöksiä ja arvioida esimerkiksi, tarvitaanko lisää henkilökuntaa.

Parhaiten myyvät tuotteet

Parhaiten myyvät tuotteet ‑taulukosta näet kymmenen tuotetta, joiden menekki on ollut paras valittuna päivänä, viikkona tai kuukautena. Taulukko sisältää kyseisten tuotteiden nimet, vaihtoehdot, myytyjen tuotteiden määrän, palautukset ja kokonaismyynnin. Klikkaa "Näytä raportti" ‑linkkiä, niin näkyviin tulee yksityiskohtaisempia tietoja, joiden perusteella voit arvioida tuotteidesi menekkiä.

Vienti

Raporttien yleisnäkymästä voit viedä yksityiskohtaiset myynti- ja tuoteraportit. Klikkaa näkymän yläosassa olevaa Vie-painiketta ja valitse haluamasi vaihtoehto. Näitä samoja raportteja pääset katselemaan myös Myyntitiedot- ja Myynti tuotteittain ‑sivujen kautta.

Myyntitiedot

Myyntitiedoistasi saat selkeän kuvan siitä, miten yritykselläsi menee, ja voit myös tutkia tarkemmin myyntiäsi, maksutapahtumiasi ja henkilöstösi työtehoa. Helppokäyttöisen päivämäärävalitsimen avulla voit näyttää myyntitiedot tietyltä aikaväliltä ja verrata niitä edellisvuoden myyntiin.

Tärkeät luvut

Tärkeät luvut ‑osiosta saat pikaisen yleiskatsauksen yrityksesi tärkeisiin KPI-mittareihin, ja voit myös verrata lukuja edellisvuoden vastaaviin lukuihin.

  • "Myynti yhteensä" ilmaisee kokonaismyyntisi sisältäen verot.
  • "Myyntitapahtumien määrä" ilmaisee, kuinka monta yksittäistä myyntitapahtumaa olet käsitellyt.
  • "Palautusten määrä" ilmaisee, kuinka monta palautusta olet tehnyt.
  • "Keskimääräinen myyntisumma" ilmaisee yksittäisen maksutapahtuman keskimääräisen myyntisumman.

Myynti kuukausittain

Tämä kaavio näytetään, kun valitset päivämäärävälin, joka on pidempi kuin yksi kuukausi. Se näyttää myyntisi eriteltynä kuukausittain.

Myynti päivittäin

Tämä kaavio näytetään, kun valitsemasi päivämääräväli on 1–30 päivää. Sen avulla voit päätellä, minä päivinä myyntisi on kannattavinta sekä miltä eri päivät näyttävät edellisvuoden kehitykseesi verrattuna.

Myynti tunneittain

Tästä kaaviosta näet myyntitietosi tietyltä yksittäiseltä päivältä. Katso, mihin aikaan päivästä myyntisi oli vilkkainta, niin voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

Maksut ja palkkiot

Tämä on yhteenveto vastaanottamistasi maksuista, mahdollisesti myöntämistäsi hyvityksistä ja maksuihin liittyvistä palkkioista.

Ensimmäisestä taulukosta näet yhteenvedon Zettlen kautta eri tavoilla vastaanottamistasi maksuista sekä niiden kokonaissummat pois lukien palkkiot ja hyvitykset. Toisesta taulukosta näet vastaanottamasi käteismaksut ja hyvitykset.

Huom. Zettlellä vastaanotetut maksut sisältävä kaikki korttimaksut, olitpa vastaanottanut ne maksupäätteellä, maksulinkkien avulla tai Klarna-maksuina Zettle-tiliisi integroidussa verkkokaupassasi.

Lahjakortit

Tästä yhteenvedosta näet, miten monta lahjakorttia olet myynyt, palauttanut ja lunastanut ja millä summalla.

Huom. Kun lahjakortti myydään, sitä ei lasketa myynniksi. Tästä syystä sen summa sisällytetään kokonaismyyntiisi ja myyntikanavaosioon vasta, kun kortti on lunastettu.

Myynti myyntikanavittain

Myynti myyntikanavittain ‑taulukosta näet yhteenvedon ansaitsemistasi tuloista ja myöntämistäsi hyvityksistä. Taulukossa on eritelty kaikki kanavat, joita käytät myydessäsi Zettlellä.

Myyntikanavat

  • Kassajärjestelmä – myynti Zettle Go ‑sovellukseen yhdistetyllä maksupäätteellä
  • Maksulinkit – Myynti maksulinkkien avulla
  • Verkkokauppa – myynti verkkokauppaintegraation kautta
  • SDK – Myynti maksupäätteellä kumppanimme kautta

ALV

Tästä osiosta saat helposti yhteenvedon keräämistäsi arvonlisäveroista ALV-kannoittain. Näet myös alvilliset ja alvittomat myyntilukusi.

Henkilöstö

Tästä taulukosta näet yhteenvedon työntekijöidesi myyntitehosta, esimerkiksi sen, kuinka suuren kokonaismyynnin kukin työntekijä on saavuttanut ja kuinka paljon yksittäisiä myyntitapahtumia on ollut.

Myynti tuotteittain

Tästä taulukosta näet, mitkä tuotteet myyvät parhaiten ja mitä tuotteita pitäisi vielä tuoda paremmin esille.

Myynti tuotteittain-taulukosta näet yksityiskohtaisia tietoja tuotteistasi, kuten nimen, vaihtoehdot, tuoteryhmän, myytyjen tuotteiden määrän, palautukset, alennukset ja kokonaismyynnin.

Voit lajitella taulukon sarakkeet, suodattaa tiedot työntekijän ja tuoteryhmän mukaan sekä joko tulostaa raportin tai viedä datan Exceliin.

Lue lisää tuotteista ja katso ohjeet tuotteen lisäämiseen täältä.

Myynti tuoteryhmittäin

Tästä taulukosta näet, mitkä tuoteryhmät myyvät parhaiten ja mitä ryhmiä pitäisi vielä tuoda paremmin esille.

Myynti tuoteryhmittäin ‑taulukosta näet, miten hyvin määrittämiisi tuoteryhmiin kuuluvat tuotteet käyvät kaupaksi.

Voit lajitella taulukon sarakkeet, suodattaa tiedot työntekijän mukaan ja tulostaa raportin.

Lue lisää tuoteryhmien määrittämisestä klikkaamalla tästä.

Toiminnot my.zettle.com-sivustolla

Päivämäärävalitsin

 Kaikissa my.zettle.com-portaalissa olevissa raporttinäkymissä on päivämäärävalitsin. Voit joko laajentaa valitsimen näkymään kokonaan tai selata päivämääriä nopeasti klikkaamalla päivämäärän viereisiä nuolia.

Avaa päivämäärävalitsin ja valitse pikavalinnoista haluamasi vaihtoehto aina tästä päivästä edellisvuoteen tai valitse kalenterista haluamasi päivämääräväli. Kun valitset päivämäärän, näkymä latautuu uudelleen ja näkyviin tulevat kyseisen päivän tiedot.

Raporttien yleisnäkymässä on yksinkertainen päivämäärävalitsin. Sen vasemmalla puolella olevien painikkeiden avulla voit vaihdella päivä-, viikko- ja kuukausinäkymien välillä. Päivämäärän valitsimessa näkyvät valitun päivän, viikon tai kuukauden päivämäärät. Voit selata päivämääriä nopeasti nuolia klikkaamalla.

Suodatin

Voit suodattaa raporttien tiedot tietyn työntekijän ja tuoteryhmän mukaan my.zettle.com-portaalissa. Valitse haluamasi työntekijä tai tuoteryhmä avattavasta valikosta.

Datan vienti my.zettle.com-sivustolta

Voit viedä my.zettle.com-sivuston raporttien dataa eri muodoissa tai luoda tulostukseen sopivan näkymän.

Kun haluat viedä datan tiedostoon, klikkaa vientipainiketta ja valitse joko PDF- tai Excel-raportti. Jos haluat viedä kaiken datasi, valitse "Vie raakadata Exceliin".

Kun klikkaat jompaakumpaa vaihtoehtoa, raportin luonti käynnistyy. Viennin päätyttyä näytön alareunaan tulee näkyviin vahvistusviesti, joka kertoo, että viety data on ladattu laitteellesi. Jos lataus epäonnistuu jostakin syystä, valitse "Klikkaa tästä", niin lataus käynnistyy uudelleen.

Huom. Vientiin sisällytettävä data rajataan sivulla valitsemiesi suodattimien ja päivämäärävälin mukaan.

Usein kysyttyä

Miksi en näe ALV:a maksutiedoissani?

Maksut eivät ole verotettavia, eikä arvonlisäveroa siksi näytetä raporteissamme maksutasolla. Sen sijaan Myyntikanavat-osiosta näet ALV:n osuuden myyntihinnasta.

Miksi Myynti tuotteittain ‑raportissa näkyy useita samannimisiä tuotteita?

Tämä johtuu siitä, että tuotteiden myyntitiedot kootaan raportteihin useiden määritteiden perusteella: tuotetunnus, tuotteen nimi, tuotteen vaihtoehdon nimi, tuoteryhmän nimi ja ALV-%. Jos olet muuttanut mitä tahansa näistä määritteistä jonkin tuotteen kohdalla, muokkaamasi tuote näkyy raportissa uutena tuotteena.

Miksi kaikki tuotteiden määritteet eivät näy tuoteraportissa?

  • Syy saattaa olla se, että olemme alkaneet käyttää määritteitä raporteissamme vasta hiljattain eikä aiempaa dataa ole vielä saatavilla.
  • Syy saattaa olla myös se, ettei tuotevalikoimaa ole synkronoitu laitteellesi. Jos määrite on lisätty my.zettle.com-portaalin kautta, varmista, että tuotevalikoimasi on synkronoitu myös Zettle Go ‑sovelluksessa.

Oliko artikkelista hyötyä?