Tuotteiden tuonti ja vienti

Jos muokkaat tai lisäät paljon uutta tuotetietoa Zettleen, suosittelemme, että tuot muutokset lataamalla Excel-tiedoston mallitiedostoa käyttämällä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, kun siirrät tietoa toisesta järjestelmästä tai kun olet vasta perustamassa kauppaasi.

Aloita kirjautumalla my.zettle.com-sivustolle ja siirtymällä Tuotteet. Jos sinulla on tyhjä tuotevalikoima:

Jos tuotevalikoimasi on tyhjä

1. Lataa mallitiedosto tuotteiden lisäystä varten klikkaamalla Tuo > Lataa malli.
  2. Kun olet ladannut mallitiedoston, avaa se haluamassasi ohjelmassa (esimerkiksi Excel tai Numbers).
  3. Mallitiedosto sisältää sarakkeita, joiden otsikoita ovat esimerkiksi Nimi, Hinta ja Varastotilanne.

Tyhjä mallitiedosto ilman tuotteita

Nykyisten tuotteiden vienti ja muokkaus

Jos olet jo luonut tuotteita, helpoin tapa tehdä joukkopäivityksiä on viedä tuotevalikoima .xlsx-tiedostoksi seuraavasti:

1. Siirry tuotteisiisi
  2. Klikkaa Vie, niin tiedoston latauksen pitäisi alkaa automaattisesti selaimessasi.
  3. Avaa tiedosto haluamassasi ohjelmassa (esimerkiksi Excel tai Numbers).
  4. Tee tarvittavat muutokset seuraamalla edellä olevia ohjeita osiosta Tietojen lisääminen Excel-tiedostoon.
  5. Tallenna tiedosto tietokoneellesi.
  6. Palaa my.zettle.com-sivustolle ja klikkaa Tuo
  7. Vedä tiedosto latausalueelle tai klikkaa Lataa tietokoneelta ja klikkaa Lataa.
  8. Tarkasta muutokset tai korjaa mahdolliset virheet (ohjeet löytyvät osiosta Ladattujen tietojen tarkistaminen).
  9. Paina Tuo, jos korjattavaa ei ole.

Jos tuonti onnistuu virheittä, tuotteesi tuodaan järjestelmään ja tuotevalikoimasi päivittyy.

Hyvä tietää

• Tuotteisiin lisätään ALV, jonka on oltava sama eri vaihtoehdoilla – sarakkeet on järjestelty tätä ajatellen.
  • Tuetut tiedostomuodot ovat .xls, .xlsx ja .csv. Mitä tahansa tiedostonimeä voi käyttää.
  • Tämän taulukon kautta ei voi muokata kansioita. Nykyisten kansioiden määritykset pidetään sellaisinaan tuonnin jälkeen.
  • Älä lisää tiedostoon useampia välilehtiä äläkä vaihda välilehden nimeä.
  • Yksittäisen tiedoston enimmäispituus on 2 000 riviä. Jos haluat ladata järjestelmään tätä enemmän tuotteita, tee lataus erissä. Päivässä voidaan tuoda enintään 10 000 tuotetta.
  • Kuvien lataamista ei tueta. Tuotteen tuomisella uudelleen ei ole vaikutusta aiemmin määritettyihin kuviin.

Tietojen lisääminen Excel-tiedostoon

Tärkeää: Älä poista sarakkeita tai otsikoita, muuta niiden nimiä tai vaihda niiden järjestystä, tai tuonti epäonnistuu.

Korostettuna tunnus, jota ei saa muokata

Mallitiedosto sisältää yhden otsikkorivin, jossa on useita sarakkeita. Lisää tietoja oikean otsikkosolun alapuolella oleviin tyhjiin soluihin. Voit jättää solut tyhjiksi, jos et halua lisätä tuotteeseen lisätietoja. Ainoa pakollinen sarake on tuotteen nimi, mutta suosittelemme lisäämään mahdollisimman paljon tietoa, jotta saat kaiken hyödyn irti myyntiraporteista ja Zettle-sovelluksesta.

Mallitiedosto, jossa on tuotetietoja

Sarakkeiden selitykset

• Nimi: Tuotteen nimi. Voi sisältää sekä kirjaimia että numeroita. (Pakollinen)
  • Yksikkö (muu kuin kpl): Jos myyt tuotteita kappaleittain, voit jättää tämän sarakkeen tyhjäksi. Muussa tapauksessa määritä yksikkö, esim. g (grammaa), m (metriä) tai t (tuntia). Yksikön nimessä voi olla enintään neljä kirjainta.
  • ALV: tässä sarakkeessa on valmiiksi täytettynä tilisi ALV-asetuksen mukainen arvonlisäveroprosentti. Muuta tarvittaessa tilalle kunkin tuotteen oikeaa ALV-prosenttia vastaava luku ilman prosenttimerkkiä (esim. 14).
  • Jos sinulla on tietystä tuotteesta useampia vaihtoehtoja, voit lisätä ne tuotavaan tiedostoon täyttämällä valintojen nimi- ja arvosarakkeet (esim. "Valinta 1 – Nimi" ja "Valinta 1 – Arvo"). Eri valintojen ja arvojen yhdistelmät tuottavat luettelon tuotteesta saatavilla olevista vaihtoehdoista.

Jos esimerkiksi myisit t‑paitaa, josta on saatavilla useita eri kokoja ja värejä, sinun pitäisi täyttää seuraavat tiedot:
    - Valinta 1 – Nimi: Koko
    - Valinta 1 – Arvo: S, M, L (kukin omalle rivilleen)
    - Valinta 2 – Nimi: Väri
    - Valinta 2 – Arvo: sininen, violetti, vihreä (kukin omalle rivilleen).
    Voit lisätä enintään kolme valintaa tuotetta kohden, ja yhdestä tuotteesta voi olla saatavilla enintään 100 vaihtoehtoa. Lisätietoa vaihtoehdoista löydät tuotevalikoimaa käsitteleviltä tukisivuilta.

• Hinta: Tuotteen hinta – lisää arvo numeroina tai jätä tämä kohta tyhjäksi, jos haluat määrittää hinnan kassalla.
  • Omakustannushinta: Hinta, jolla itse ostit tuotteen – lisää arvo numeroina.
  • Viivakoodi: Jos tuotteessasi on viivakoodi, voit lisätä sitä vastaavan merkkijonon (numeroita ja/tai kirjaimia) tähän sarakkeeseen. Tämän jälkeen voit skannata tuotteen Zettle Go ‑sovelluksessa.
  • Varastonimike: Vaihtoehdon varastonimike on tuotteen yksilöllinen tunnus varastotilanteen seurantaa varten. Lisää arvo numeroina ja/tai kirjaimina.
  • Varastossa: Merkitse tähän sarakkeeseen varastossa olevien tuotteiden määrä numeroin. Jos lisäät tuotteelle määrän, sen varastotilanteen seuranta otetaan automaattisesti käyttöön. Excel-tiedoston tuomisen jälkeen näet uuden varastosaldon Varasto-välilehdeltä.
  • Tuoteryhmä: tässä sarakkeessa voidaan lisätä tuote uuteen tai olemassa olevaan tuoteryhmään, käyttää suodattimia ja saada tarkempaa tietoa myyntiraporttien avulla Jos haluat luoda uuden tuoteryhmän, lisää yksilöllisellä nimellä varustettu tuoteryhmä. Huomautus: tekstin kirjainkoolla on merkitystä, joten muista kirjoittaa tuoteryhmän nimi samalla tavalla joka kerta.
  • Vaihtoehdon tunnus: Kun lisäät uusia vaihtoehtoja, jätä tämä sarake tyhjäksi (näin Zettle tunnistaa, onko vaihtoehto jo tuotevalikoimassasi). Vaihtoehdon tunnus luodaan automaattisesti.
  • Tuotetunnus: Kun lisäät uusia tuotteita, jätä tämä sarake tyhjäksi (näin Zettle tunnistaa, onko tuote jo tuotevalikoimassasi). Tuotetunnus luodaan automaattisesti.

Tärkeää: Älä poista sarakkeita tai otsikoita, älä muuta niiden nimiä äläkä vaihda niiden järjestystä, tai tuonti epäonnistuu. Älä myöskään muuta tuotetunnusta tai vaihtoehdon tunnusta, sillä näitä tietoja käytetään mahdollisten tuotevalikoimastasi jo löytyvien tuotteiden päivittämiseen.

Lataa tiedosto järjestelmään

Kun olet lisännyt kaikki tiedot taulukkoon, tallenna se joko .xlsx- (Excel) tai .csv-muodossa (universaali) ja vedä tallentamasi tiedosto latausalueelle. Voit myös valita tiedoston koneeltasi klikkaamalla "lataa tietokoneelta".

Tiedoston lataaminen voi viedä muutamia minuutteja – aika vaihtelee tiedoston koon mukaan.

Tärkeää: Voimme käsitellä enintään 2 000 rivin pituisia tiedostoja kerrallaan. Jos tiedostossasi on tätä enemmän rivejä, lataa tuotevalikoimasi 2 000 rivin erissä.

Tarkista latauksesi

Kun lataus on valmis, näet esikatselun tiedostossa havaituista muutoksista. Tässä vaiheessa saatat nähdä virheitä, jotka on korjattava. Toimi silloin seuraavasti:

1. Klikkaa "Lataa toinen tiedosto", jolloin siirryt takaisin edelliseen vaiheeseen.
  2. Avaa tiedosto tietokoneellasi ja korjaa taulukossa olevat virheet.
  3. Varmista, että käytät sarakkeissa oikeanlaisia arvoja: esimerkiksi hinnan voi määrittää ainoastaan numeroina.
  4. Tallenna tiedosto.
  5. Lataa tiedosto uudestaan järjestelmään joko vetämällä ja pudottamalla se latausalueelle tai klikkaamalla "lataa tietokoneelta".

Jos tiedostossa tai palvelimella ei ole virheitä, tiedosto ladataan järjestelmään ja näet esikatselun tiedostosi sisältämistä muutoksista.

Jos kaikki on kunnossa, klikkaa Tuo. Toiminnon suorittamiseen saattaa mennä hetki, sillä nyt tuotteet luodaan tuotevalikoimaasi. Jos tuonti onnistuu, tuotevalikoimaasi tulee näkyviin tuotteita.