Aikaisempien kortinlukijamallien vianetsintä

Etsitkö Zettle Reader 2:n ohjeita?

Zettle Reader 2:n vianmääritysohjeet löytyvät täältä.

Etsitkö Zettle Terminalin ohjeita?

Zettle Terminalin vianmääritysohjeet löytyvät täältä

Zettle Reader

Miten Zettle Reader otetaan käyttöön?
Katso ohjeet Zettle Reader :n käyttöönottoon pika-asennusoppaastamme.

Laitteen lataaminen

Miksi kortinlukijani ei lataudu?
Voit aina tarkistaa sovelluksesta, latautuuko Zettle Reader. Tee näin:

• Avaa Zettle Go ‑sovelluksen valikko napauttamalla menu .
  • Valitse Asetukset > Kortinlukijat.
  • Kun Zettle Readerin lataus on käynnissä, akun tilasymbolin vieressä näkyy lataussymboli.

Jos käytät lataamiseen Dockia, siihen pitäisi syttyä vihreä merkkivalo.

Jos sovelluksessa ei näy lataussymbolia tai Dockissa latausvaloa, noudata seuraavia ohjeita:

Mahdollinen ongelma

Ratkaisu

Readerin tai Dockin kontaktipinnat ovat likaiset.

Ajan myötä kontaktipinnoille kertyvä lika saattaa estää laitteen lataamisen. Puhdista Readerin takapuolella tai Dockissa olevat kaksi kullansävyistä ympyrää varovasti pehmeällä harjalla tai liinalla ja alkoholilla. Älä käytä puhdistamiseen mitään metallista, etteivät kontaktipinnat vaurioidu.

USB-portti, pistorasia tai USB‑kaapeli on viallinen.

Kokeile toista USB-porttia tai toista USB-kaapelia.

Readerin kontaktipinnat eivät ole samassa linjassa Dockin kontaktipintojen kanssa.

Tarkista, että kontaktipinnat osuvat yhteen, ja aseta Reader uudelleen Dockiin.

Reader toimii huonosti.

Yritä käynnistää Reader uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna.

Jos olet noudattanut kaikkia edellä mainittuja ohjeita eikä Zettle Readerisi edelleenkään lataudu, ota yhteyttä tukeen niin autamme ongelman ratkaisemisessa.

Virran kytkeminen päälle/pois

Miksi Reader ei käynnisty?
Varmista, että kortinlukijasi on ladattu. Yhdistä lukija virtalähteeseen joko USB-kaapelilla tai Zettle Dockin avulla. Palauta lukijan tehdasasetukset pitämällä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Saatat joutua painamaan painiketta yli 20 sekuntia. Tämän jälkeen Readerin pitäisi käynnistyä.

Jos Reader ei edelleenkään käynnisty, ota yhteyttä tukeen, niin saat lisäohjeita.

Laiteparin muodostaminen

Lukijani näytössä lukee koko ajan teksti "Looking for" tai "Waiting for", kun yritän yhdistää sen älypuhelimeeni tai tablettiini.

• Jos Readerissa lukee "Looking for" (iOS) tai "Waiting for" (Android), se tarkoittaa, että lukijasta on jo aiemmin muodostettu laitepari joko saman laitteen tai jonkin toisen laitteen kanssa.
  • Jos älypuhelimesi tai tablettisi ei tunnista Readeria, varmista, että olet ottanut Bluetooth-yhteyden käyttöön laitteessasi. Jos Readerista ei ole aiemmin muodostettu laiteparia ja olet vasta kytkenyt sen päälle, aloita laiteparin muodostus uudelleen pitämällä OK-painiketta painettuna 3–5 sekunnin ajan. Noudata sitten laiteparin muodostusta koskevia ohjeita.
  • Jos Readerin näytössä lukee edelleen "Looking for" tai "Waiting for", siirry älypuhelimesi tai tablettisi Bluetooth-asetuksiin. Tarkista, että Zettle Reader näkyy luettelossa ja että sen tila on "Yhteydessä". Jos samanaikaisesti näyttää olevan yhdistettynä useita lukijoita, poista niistä tarpeettomat napauttamalla "i"‑kuvaketta ja valitsemalla sitten "Unohda tämä laite". Listalle pitäisi jäädä vain se Reader, johon haluat yhdistää laitteesi. Aloita laiteparin muodostuksen vaiheet uudelleen alusta.

Kun Readerin näytössä lukee "Yhdistetty", laitepari on muodostettu.

Lukijassa näkyy outo viesti tai se ei reagoi
​Käynnistä kortinlukija uudelleen pitämällä lukijan yläreunassa olevaa virtapainiketta painettuna enintään 3 sekunnin ajan. Kun laite on sammunut, käynnistä se uudelleen.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukeen.

Maksujen vastaanottaminen

Lukija ei tunnista kortteja.
Tämä ongelma ilmenee yleensä Android-laitteissa ja johtuu siitä, että lukija on valmis vastaanottamaan kortin mutta Zettle Go ‑sovellus ei. Ensinnäkin kortti tulisi asettaa lukijaan tai pyyhkäistä lukijassa vasta, kun Readerin näytössä lukee "Aseta/pyyhkäise kortti".

Jos laite ei edelleenkään pysty lukemaan asiakkaasi korttia, siirry Zettle Go ‑sovelluksessa kohtaan Asetukset > Kortinlukijat ja tarkista, onko Reader yhdistetty. Jos Reader on yhdistetty ja sen näytössä lukee "Aseta/pyyhkäise kortti", se tarkoittaa, että lukijan ja älypuhelimesi tai tablettisi välille muodostetun yhteyden laatu on hyvä ja että Readerin pitäisi voida lukea kortteja. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin annamme lisäohjeita.

Ohjelmiston päivittäminen

Varmista aina, että käytössäsi on Zettle Go ‑sovelluksen uusin versio. Lataa uusin Zettle Go ‑sovellus älypuhelimeesi tai tablettiisi seuraamalla näitä ohjeita:

1. Tarkista App Storesta tai Google Play Kaupasta, onko saatavilla päivityksiä.
  2. Jos Zettle Go ‑sovelluksesta on saatavilla uudempi versio, asenna se laitteeseesi.

Myös kortinlukijassa on oltava uusin laiteohjelmistoversio. Voit varmistaa sen seuraamalla näitä ohjeita:

• Siirry kohtaan "Kortinlukijan laiteohjelmiston päivittäminen" ja tarkista annettujen ohjeiden avulla, että kortinlukijasi laiteohjelmisto on ajan tasalla.

Mistä tiedän, onko saatavilla ohjelmistopäivitystä?
Voit tarkistaa kortinlukijasi laiteohjelmistoversion ja saatavilla olevat päivitykset valitsemalla Zettle Go ‑sovelluksesta Asetukset > Kortinlukijat ja napauttamalla sitten luettelosta omaa kortinlukijaasi.

Mistä näen, mikä laiteohjelmistoversio lukijassani on?
Tarkista kortinlukijasi laiteohjelmistoversio valitsemalla Zettle Go ‑sovelluksesta Asetukset > Kortinlukijat ja napauttamalla sitten luettelosta omaa kortinlukijaasi.

Kunnossapito

Käsittele lukijaa varoen. Zettle-kortinlukijassa on erittäin herkkä sisäinen suojamekanismi. Jos laitteeseen kohdistuu esimerkiksi voimakas isku tai se putoaa korkealta, näyttöön saattaa tulla "Reader Damaged" (Lukija on vioittunut) ‑teksti.

Lukijan näytössä lukee "Reader Damaged". Mitä tehdä?
"Reader Damaged" (Lukija on vioittunut) tarkoittaa, että jokin on laukaissut laitteen sisäisen hälytysjärjestelmän. Ota yhteyttä asiakastukeen.