Tippiominaisuus

Miten Zettlen tippiominaisuus toimii?

Zettlen tippiominaisuuden ansiosta asiakkaat voivat lisätä ostostensa loppusummaan tippiä suoraan kortinlukijalla.

On tärkeää, että ymmärrät, miten voit vastaanottaa tippiä ja ilmoittaa saamasi summat veroviranomaisille paikallisten verosäädösten mukaisesti. Kaikki Zettle Readerilla vastaanottamasi tipit näkyvät myyntiraporteissasi ja kuiteissasi.

Miten voin ottaa tippiominaisuuden käyttöön?

• Jotta voit vastaanottaa tippiä, älypuhelimessasi tai tabletissasi täytyy olla asennettuna Zettle-sovelluksen uusin versio.
  • Tippien vastaanottamista varten tarvitset myös viimeisimmän laiteohjelmistoversion, joten varmista, että olet päivittänyt Zettle Readerisi. Katso kortinlukijan päivitysohjeet.
  • Kun olet tehnyt tarvittavat päivitykset, sinun on vielä aktivoitava tippiominaisuus sovelluksessa. Määritä ominaisuuden asetukset kohdassa ”Asetukset” > ”Maksuasetukset” / ”Kortti”.

Miten aloitan tippien vastaanottamisen?

1. Lisää tuotteet ostoskoriin Zettle-sovelluksessa tai syötä summa.
  2. Valitse ”Maksa” ja valitse sitten maksutavaksi kortti.
  3. Tämän jälkeen kortinlukija pyytää asiakasta syöttämään ostosten ja mahdollisen tipin yhteenlasketun summan. Anna kortinlukija asiakkaalle.
  4. Asiakas syöttää valitsemansa summan, joka siis sisältää myös tipin, ja näppäilee sitten PIN-koodinsa.
  5. Nyt voit joko tulostaa kuitin asiakkaallesi tai lähettää sen hänelle tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Usein kysyttyä

Onko tipin ENIMMÄISMÄÄRÄÄ rajoitettu?
Joskus asiakas saattaa lisätä tippiä vahingossa tai virheellisesti (esimerkiksi syöttämällä haluamansa summan sijaan PIN-koodinsa). Tämän välttämiseksi tipin enimmäismääräksi on asetettu 50% kokonaissummasta. Jos asiakas syöttää summan, joka sisältää tippiä enemmän kuin 50% ostosten kokonaissummasta, kortinlukija varoittaa liian suuresta summasta.

Ottaako Zettle osan tipistä?
Zettle veloittaa kaikista korttimaksuista maksupalkkion, joka määräytyy syötettävän kokonaissumman perusteella. Lue lisää hinnoittelustamme täältä.

Näkyykö tippieni kokonaissumma myyntiraporteissa?
Saamiesi tippien yhteenlaskettu summa näkyy kaikissa tulostetuissa raporteissa sekä lisäksi my.zettle.com-sivuston ja Zettle Go ‑sovelluksen raporteissa kohdassa ”Tipit”.

Voiko tippiominaisuuden poistaa käytöstä?
Voit poistaa tippiominaisuuden käytöstä koska tahansa kohdassa ”Asetukset” > ”Maksuasetukset” / ”Kortti”.