Anpassa din onlinebutik

Bygg din butik

På din sida för E-commerce klickar du på Din onlinebutik > Temabutik och installera ett tema du gillar. Efter installationen bör du automatiskt skickas vidare till butiksbyggaren. Du kan även ta dig dit genom att gå till Din onlinebutik > Anpassa i huvudmenyn.

Innehållsblock

När du bygger en onlinebutik med iZettle är den helt anpassningsbar. Varje butik består av olika innehållsblock. Dessa kan innehålla bilder, text, video, HTML, osv. Du kan lägga till så många block och vilket innehåll du vill. Detta ger dig full kontroll över hur din butik ser ut och hur du säljer. Du kan lägga till blocken på butikens hemsida och innehållssidor

Lägg till block

Det är enkelt att lägga till block. Under fliken Block väljer du Lägg till block.  En lista med block visas och du kan enkelt lägga till dessa genom att dra och släppa dem i butiken. När du släpper musknappen sparas blocket i din butik

Flytta block

Om du vill flytta ett block klickar du på det och drar det upp eller ner i blocklistan. När du släpper musknappen sparas blocket på sin nya plats

Ta bort block

Om du vill ta bort ett block klickar du på blockinställningarna och väljer Ta bort, eller klickar du helt enkelt på Ta bort-ikonen för själva blocket i butiksbyggaren

Redigera block

Om du lagt till ett textblock ser du även alternativet Redigera. Här kan du redigera texten i rutan. Välj sedan Spara i textrutans inställningar för att spara din text

Blockinställningar

Efter att du lagt till ett block i din butik kan du konfigurera det i inställningarna. För att komma åt dessa klickar du på blocket i blocklistan eller på kugghjulsikonen på blocket i butiksbyggaren.  Varje block har egna inställningar som du kan konfigurera. För textblock kan du till exempel konfigurera de här inställningarna

När du gjort dina ändringar klickar du på Spara

Sidhuvudtext

För vissa block kan du även lägga till sidhuvudtext. Aktivera funktionen genom att lägga till text som visas precis ovanför ditt uppladdade innehåll

Rutnätsblock

Rutnätsblocket är väldigt användbart eftersom det bl.a. gör att du kan ange antalet kolumner och lägga till ytterligare block inom varje kolumn, t.ex. bildblock eller textblock. På så sätt kan du skapa sektioner med horisontellt innehåll. När du har skapat ett rutnätsblock lägger du bara in det innehåll du behöver i varje kolumn

Blocken Utvald kategori och Kategorilista

Du kan också använda blocken Utvald kategori och Kategorilista för att lägga till artiklar direkt i din butik. I så fall väljer du bara vilken kategori du vill visa och antalet artiklar/kolumner.

Då visar dessa block kategorierna med tillhörande omslagsbilder.

Blocket Utvald produkt

Lägg till en utvald produkt i din butik med hjälp av blocket Utvald produkt

Textblock

Textblock används för att lägga till rich text-innehåll. Här kan du välja mellan olika formateringsalternativ: textstorlek, rubriker, listor, textjustering och länkar. Textblocket kan konfigureras precis som alla andra block

Bildblock

Med bildblock kan du visa upp dina produkter och din verksamhet. Du styr själv över bildens storlek och justering så att placeringen blir rätt

Ljudblock

Använd ljudblock för att presentera dina senaste ljud-, musik- och talinslag.

Videoblock

Använd videoblocket för att ladda upp en video eller bädda in en video från YouTube eller Vimeo. Du kan även välja en visningsbild som ska synas innan videon spelas

Banner

Du kan använda block för att administrera text och innehåll som visas i webbplatsens banner. I så fall väljer du alternativet Lägg till block och anger sedan vilket block du vill använda. Detta fungerar på samma sätt som resten av sidan