Maksulinkki

Mikä on maksulinkki ja milloin sitä käytetään?

Maksulinkkien avulla voit vastaanottaa maksuja asiakkailta, jotka eivät ole fyysisesti paikalla.

Voit jakaa linkin heille tekstiviestitse tai minkä tahansa laitteeseesi asennetun sosiaalisen median sovelluksen kautta. Tämä voi olla kätevä vaihtoehto silloin, kun haluat vahvistaa varauksen tai veloittaa maksun puhelimitse tai netin kautta tehdyistä tilauksista.

Se on myös kaikille osapuolille turvallinen maksutapa: asiakkaasi tarvitsee vain klikata kertakäyttöistä maksulinkkiä ja lisätä maksukorttinsa tiedot puhelimella tai tietokoneella.

Lataa yksityiskohtainen ohje

Mitä se maksaa?

Ainoa kulu on kustakin linkin kautta maksetusta maksusta perittävä 2,5 %:n suuruinen maksupalkkio.

Miten voin aktivoida maksulinkkiominaisuuden?

Voit aktivoida ominaisuuden valitsemalla Zettle Go ‑sovelluksen valikosta Maksulinkit ja klikkaamalla sitten aktivointipainiketta.

Kassalla valittavissa olevien maksutapojen joukkoon lisätään nyt Lähetä linkki ‑vaihtoehto.

Huom. Jos yrityksesi myy tuotteita, jotka on mainittu tällä sivulla kohdassa "Lisäkiellot koskien muita kuin korttimaksutapahtumia", et voi käyttää tätä ominaisuutta.

Miten voin lähettää maksulinkin?

Maksulinkit lähetetään Zettle Go ‑sovelluksen kautta:

1. Lisää tuotteet ostoskoriin ja valitse kassalla tarjottavista maksutavoista vaihtoehto Lähetä linkki.
  2. Lisää asiakkaan nimi (tämä auttaa pitämään kirjaa linkeistä).
  3. Valitse, miten haluat jakaa linkin: tekstiviestitse tai laitteeseen asennetun sovelluksen kautta (esim. sähköposti, Facebook Messenger tai WhatsApp).
  4. Lähetä linkki valitsemallasi tavalla.
  5. Valmista tuli!

Miten asiakkaat voivat maksaa käyttämällä maksulinkkiä?

Kun asiakas klikkaa jakamaasi linkkiä, heidän selaimeensa aukeaa maksulomake.

Asiakas täyttää lomakkeeseen maksukorttinsa tiedot ja näkee maksun yhteenvedon.

Maksuun liittyviä tietoja ovat mm. yrityksesi tiedot, myydyt tuotteet, tuotteiden hinnat ja kokonaissumma.

Miten saan tietää, kun maksu on suoritettu linkin kautta?

Lähetämme sinulle sähköpostiviestin heti, kun asiakas on maksanut tilauksensa linkin avulla. Pääset myös tarkistamaan kaikkien jakamiesi linkkien maksutilanteen valitsemalla Zettle Go ‑sovelluksen valikosta Maksulinkit.

Onko maksulinkkiominaisuus käytettävissä hotelli- ja ravintola-alalle suunnitellussa Zettle Pro ‑sovelluksessa?

Ei. Maksulinkkiominaisuus on tällä hetkellä tuettu ainoastaan Zettle Go ‑sovelluksessa.

Lähetetäänkö asiakkaille muistutuksia?

Ei, maksulinkeistä ei lähetä muistutuksia.

Mikä on yksittäisen maksutapahtuman suurin sallittu summa käytettäessä maksulinkkejä?

Zettlellä vastaanotettavien maksujen suurin sallittu summa riippuu valitusta maksutavasta. Maksulinkkejä käytettäessä maksimisumma per maksutapahtuma on 1 000 €.

Lisätietoja maksulinkin avulla suoritettavien maksujen rajoituksista on täällä.

Miten voin peruuttaa aiemmin lähettämäni maksulinkin?

Jos maksulinkkiä ei ole vielä käytetty, voit poistaa sen avaamalla linkin tiedot ja painamalla poistopainiketta (iOS) tai roskakorin kuvaketta (Android).
Jos asiakas myöhemmin klikkaa peruuttamaasi maksulinkkiä, hän saa ilmoituksen, että se ei ole enää käytettävissä.

Miten voin hyvittää maksun?

Jos asiakas on suorittanut maksun käyttämällä maksulinkkiä, voit tehdä hyvityksen avaamalla maksulinkin tiedot ja napauttamalla Hyvitä-painiketta. Huom. Hyvitys tehdään maksutapahtuman koko summasta.

Miten voin lähettää maksulinkin uudelleen?

Voit lähettää maksulinkin uudelleen valitsemalla Zettle Go ‑sovelluksen valikosta Maksulinkit ja napauttamalla sitten käyttämättömien maksulinkkien luettelosta linkkiä, jonka haluat lähettää uudelleen.

Jaa linkki napauttamalla jakamiskuvaketta. Huom. Jos lähetit linkin tekstiviestitse, sinun on lisättävä asiakkaan puhelinnumero uudelleen.