Konfigurera spårning med Facebook-pixel

Om du vill veta vilken av dina Facebookannonser som ger flest konverteringar i din iZettle-webbshop, kan vår konverteringsspårning hjälpa dig.

Så här skapar du en Facebook-pixel

1. Gå till fliken Pixlar i Ads Manager
  2. Klicka på Skapa en pixel
  3. Fyll i namn för din pixel Det finns bara en pixel per annonskonto, så välj ett namn som representerar ditt företag
  4. Kom ihåg att fylla i kryssrutan för att acceptera villkoren
  5. Klicka på Skapa

Obs!Du kan bara skapa en Facebook pixel per annonskonto. Om du redan har en, kommer du inte att se Skapa Pixel-knappen.

Du behöver fylla i ID för den pixel som du skapat i dina iZettle-inställningar. När du har kopierat Facebook pixel-ID, gå till kontrollpanelen för iZettle E-commerce och klicka på Inställningar >Analytics & Ads. För att lägga till din pixel i webbshoppen, scrolla ner till Facebookannonser:

Fyll ID för din Facebook pixel och klicka påSpara, sedan är du klar.