Vianmääritys Zettle Reader 2

Käytön aloittaminen

Miten voin ottaa Zettle Reader 2:n käyttöön?
Tässä kätevässä aloitusoppaassa on kerrottu kaikki, mitä tarvitset Zettle Reader 2:n käytön aloittamiseen.

Laitteen lataaminen

Lataaminen Zettle Dock 2:lla

Lukija ei lataudu, vaikka se on telakassa. Mitä tehdä?
Varmista, että Zettle Dock 2 on kytketty oikein: liitä mukana toimitetun USB-kaapelin toinen pää Dock 2:n alaosaan ja toinen pää USB-verkkovirta-adapteriin.

Huom. Zettle Reader 2:ta voi käyttää ainoastaan Zettle Dock 2:n kanssa ja alkuperäistä Zettle Readeria ainoastaan Zettle Dockin kanssa. Jos lataus ei edelleenkään onnistu, tarkista kaapeli vaurioiden varalta ja vaihda se tarvittaessa uuteen.

Ajan myötä kontaktipinnoille kertyvä lika saattaa estää laitteen latautumisen. Puhdista Reader 2:n takaosassa tai Dock 2:ssa olevat viisi kullanväristä ympyrää varovasti pehmeällä harjalla tai liinalla ja alkoholilla. Älä käytä puhdistamiseen mitään metallista, jotta kontaktipinnat eivät vaurioidu.

Reader 2:n latausliitännän viereen syttyy latauksen merkiksi valo. Punainen = laite latautuu. Vihreä = lataus on valmis.

Lataaminen USB-kaapelilla

Lukija ei lataudu, vaikka se on kytketty USB-kaapelilla. Mitä tehdä?
Varmista, että Zettle Reader 2 on kytketty oikein: liitä USB-kaapelin toinen pää lukijaan ja toinen pää USB-verkkovirta-adapteriin tai tietokoneeseen.

Reader 2:n latausliitännän viereen syttyy latauksen merkiksi valo. Punainen = laite latautuu. Vihreä = lataus on valmis.

Voiko Zettle Reader 2:n lataamiseen käyttää alkuperäistä Zettle Dockia?
Ei. Zettle Reader 2 on yhteensopiva vain Dock 2:n kanssa. Lue lisää Dock 2:sta täältä.

Virran kytkeminen päälle/pois

Lukija ei käynnisty. Mitä tehdä?
Varmista, että lukija on ladattu. Liitä Reader 2 laturiin tai Dock 2:een ja yritä käynnistää laite uudelleen muutaman minuutin kuluttua.

Lukijassa näkyy outo viesti tai se ei reagoi. Mitä tehdä?
Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukeen.

Zettle Reader 2:n nollaamiin

Joissakin tapauksissa, kuten silloin, kun lukija näyttää virheilmoituksia (esim. "Watchdog reset" tai "BLE8XX"), suosittelemme nollaamaan Zettle Reader 2:n:

1. Pidä painettuna virtapainiketta + numeronäppäintä 9 samanaikaisesti Zettle Reader 2:ssa 5 sekunnin ajan.
  2. Zettle Reader 2:n näytölle ilmestyy odotuspyyntö ja sen jälkeen kuuluu pitkä äänimerkki.
  3. Kun viesti on kadonnut, Zettle Reader 2 on nollattu.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukeen.

Laiteparin muodostaminen

Ostin juuri uuden Zettle Reader 2:n. Miten muodostan siitä laiteparin puhelimeni tai tablettini kanssa?
Tietoja laiteparin muodostamisesta Reader 2:n kanssa saat tästä artikkelista. Ohjeet löytyvät myös käyttöohjeestamme.

Olen muodostanut laiteparin lukijasta ja laitteestani, mutta en saa yhteyttä lukijaan. Mitä tehdä?
Varmista, että Bluetooth-toiminto on otettu käyttöön laitteessasi ja että Reader 2 on sopivan kantaman (alle 15 m) päässä. Tarkista yhteyden tila Zettle-sovelluksesta valitsemalla Asetukset > Kortinlukijat tai yritä muodostaa yhteys uudelleen.

Voinko muodostaa Reader 2:sta laiteparin useamman kuin yhden laitteen kanssa?
Kyllä. Voit muodostaa Reader 2:sta laiteparin monen laitteen kanssa, mutta eri laitteita EI tule käyttää samanaikaisesti. Jos olet muodostanut Reader 2:sta laiteparin usean laitteen kanssa ja Zettle-sovellus on niissä auki yhtä aikaa, lukijan toiminnassa saattaa ilmetä häiriöitä.

Maksujen vastaanottaminen

Zettle Reader 2 on päällä, mutta maksujen vastaanottaminen ei onnistu. Mitä tehdä?
Varmista, että kortinlukija on yhdistetty laitteeseesi oikein: Valitse Zettle-sovelluksesta Asetukset > Kortinlukijat ja valitse sitten luettelosta Reader 2. Jos laitetta ei voida havaita, yhteys lukijaan on ehkä muodostettava uudelleen.

Varmista myös, että lukijan laiteohjelmisto ja Zettle-sovellus ovat ajan tasalla. Lue lisätietoja tästä artikkelista.

Ohjelmistopäivitykset

Varmista, että Zettle-sovellus ja kortinlukijan laiteohjelmisto ovat aina ajan tasalla.

Sovelluksen päivitys: lataa päivitys App Storesta tai Google Play Kaupasta.

Reader 2:n laiteohjelmiston päivitys: valitse Asetukset > Kortinlukijat, etsi päivitettävä lukija luettelosta ja napauta Päivitä kortinlukija.

Valmiustila

Reader 2 vaikuttaa sammuvan, jos sitä ei käytetä X minuuttiin eikä se ole kiinni laturissa.
Ei hätää, tämä on täysin normaalia. Reader 2 siirtyy valmiustilaan akkuvirran säästämiseksi, ja se on hetkessä taas valmiina käyttöön, kun vastaanotat seuraavan maksun. Voit herättää lukijan valmiustilasta myös painamalla virtapainiketta.

Kunnossapito

Miten voin pitää Zettle Reader 2:n hyvässä käyttökunnossa?
Käsittele lukijaa huolellisesti. Zettle Reader 2:ssa on erittäin herkkä sisäinen suojamekanismi. Jos laitteeseen kohdistuu esimerkiksi voimakas isku tai se putoaa korkealta, näyttöön saattaa tulla "Lukija on vioittunut" ‑teksti.

En aio käyttää lukijaa muutamaan kuukauteen. Täytyykö minun ottaa huomioon jotakin erityistä?
Jos käytät Reader 2:ta kausiluontoisesti etkä aio käyttää sitä muutaman seuraavan kuukauden (yli 3 kuukauden) aikana, suosittelemme vahvasti, että lataat laitteen ennen kuin siirrät sen sivuun.

En ole käyttänyt Reader 2:ta muutamaan kuukauteen, ja nyt sen näytössä lukee "Lukija on vioittunut".
Ota yhteyttä asiakastukeen.

Yleistä

Lukijan näytössä lukee "Lukija on vioittunut". Mitä tehdä?
"Lukija on vioittunut" tarkoittaa, että jokin on laukaissut laitteen sisäisen hälytysjärjestelmän. Ota yhteyttä asiakastukeen.