Klarna-maksujen vastaanottaminen

Zettlen käyttäjänä voit nyt ottaa vastaan Klarna-maksuja sovelluksessa ja tarjota asiakkaillesi näin joustavamman maksutavan.

Klarna In-store -maksujen vastaanottaminen

Klarna on valittavissa maksutavaksi myymälämyyntiin Zettle-sovelluksesi kautta. Kun otat ominaisuuden käyttöön, se lisätään maksuvaiheeseen normaalien maksutapojesi rinnalle.
Klarnan avulla asiakkaasi voivat maksaa 30 päivän sisällä tai pilkkoa maksut. Joustava maksutapa kannustaa kuluttamaan kerralla enemmän ja asioimaan yrityksessäsi useammin.

Oman kauppasi maksutavat:

MAKSA MYÖHEMMIN
Kokeile ensin, maksa myöhemmin. Klarnan avulla asiakkaasi voivat kokeilla ostostaan kotona ja päättää kaikessa rauhassa, haluavatko he pitää sen.

PILKO MAKSUT
Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus pilkkoa maksu pienempiin osiin, jotta he voivat ostaa haluamansa heti.

Saako teiltä Klarna-brändättyjä myymälämateriaaleja?

Jos haluat Klarnan uusimpia materiaaleja myymälääsi, voit tilata niitä Klarnan sivustolta. Huomaathan, että tässä tapauksessa lähetät tietosi Zettle by PayPalin sijaan Klarnalle. Jos haluat tutustua saatavilla olevaan materiaalivalikoimaan tarkemmin, käy Klarnan kauppiaille tarkoitetussa markkinointiosiossa täällä.

Kuinka suuri maksupalkkio Klarna-maksuista veloitetaan?

Klarnan maksutapahtumapalkkiot vaihtelevat maksutavan ja maan mukaan. Hinta koostuu vaihtuvasta palkkiosta ja maksutapahtumakohtaisesta kiinteästä hinnasta alla olevan taulukon mukaisesti (Maksut eivät sisällä arvonlisäveroa):

 

Maksa myöhemmin

Pilko maksut

%-palkkio

Kiinteä hinta

%-palkkio

Kiinteä hinta

2,79 %

0,59 €

0,99 %

0,59 €

**Tämä maksutapa ei ole käytettävissä

Tarvitsenko Klarna-tilin?

Et tarvitse. Zettle hoitaa kaikki Klarna-maksujen vastaanottamiseen ja valvontaan liittyvät velvollisuudet, joten sinä voit olla huoleti ja keskittyä maksujen vastaanottamiseen.

Voinko poistaa Klarna-maksut käytöstä?

Voit poistaa Klarnan maksutavoistasi koska tahansa Zettle-sovelluksen asetuksista.

Miten Klarnan ostajan turva toimii?

Siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että jossain myyntitapahtumassasi ilmenee ongelma, asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Klarnaan ja vedota ostajan turvaan.

Klarna-tilitykset

Jos asiakas valitsee Maksa myöhemmin -vaihtoehdon, saanko maksun heti siitä huolimatta?

Kyllä – saat koko summan samaan aikaan kuin normaalit korttimaksutilityksesi. Varmista ennen asiakkaan poistumista, että maksutapahtuma on viety loppuun.

Miten Klarna-maksut näkyvät raporteissani?

Jos käytät Zettle-sovellusta, näet Klarna-maksusi raporttitietojen alla kohdassa ”kerätyt Zettle-maksut”.

Jos käytät my.zettle.com-kirjautumista, saatat päästä tarkastelemaan Klarna-maksuja kahdella tavalla:

  • Jos käytät vanhanmallisia raportteja, Klarna-maksut näkyvät kertasuorituksena.
  • Jos käytät uudenmallisia raportteja, Klarna-maksut kirjataan joko Maksa myöhemmin- tai Pilko maksut -maksuina (tai alueen mukaan kuten alla)

Klarna-transaktiomaksuihin liittyvät ALV-laskut

Mikä on ALV-lasku?
ALV-laskua ei tarvitse maksaa, vaan se sisältää kuukauden ajalta tiedot myymäläsi Klarna-maksutapahtumistasi. ALV-laskusta näet Klarna-maksutapahtumien lukumäärän ja kokonaissumman sekä näistä tapahtumista maksamasi transaktiomaksut ja niihin liittyvän arvonlisäveron (tämä ei ole sama kuin myymiesi tuotteiden arvonlisävero).

Mihin ALV-laskua tarvitaan?
Toisin kuin muut tarjoamamme maksupalvelut, Klarna on arvonlisäverollinen palvelu, minkä vuoksi sinun on ilmoitettava veroviranomaisille Klarna-transaktiomaksujen osalta maksettavaksesi tulevan arvonlisäveron määrä – ja tätä varten saat meiltä selkeän ALV-laskun. Zettlen täytyy lähettää ALV-lasku kaikille myyjille, jotka käyttävät Klarnaa myymälässään.

Mitä laskulle pitää tehdä?
Käytä laskua apuna kirjanpidossa ja tehdessäsi ALV-ilmoituksen veroviranomaisille, jotta maksamiesi Klarna-transaktiomaksujen arvonlisäveron määrä voidaan ottaa huomioon arvonlisäverotuksessasi laskettaessa maksettavaksesi tulevien verojen määrää. Sinun ei tarvitse maksaa mitään Zettlelle, ja juuri siksi laskussa lukee "DO NOT PAY".

Miksi Zettle ei peri arvonlisäveroa Klarna-maksutavasta?
Zettle ei peri näihin transaktiomaksuihin liittyvää arvonlisäveroa, koska se ei ole enää ruotsalainen yritys. Uuden toimilupamme myötä yrityksemme on nyt luxemburgilainen, joten tässä tapauksessa Klarna on rajat ylittävä palvelu.
Zettlellä on tiedossa yrityksesi ALV-tunniste, joten meidän ei tarvitse veloittaa sinulta arvonlisäveroa. 
Voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää ALV-tunnisteesi tilisi asetuksissa, joihin pääset kirjautumalla sisään osoitteessa my.zettle.com käyttämällä tilisi kirjautumistunnuksia. 

Oliko artikkelista hyötyä?