Lahjakorttien myyminen

Voit myydä ja lunastaa lahjakortteja Zettle-kassasovelluksessa. Kaikki myydyt lahjakortit näkyvät sovelluksen lahjakorttiluettelossa ja sivustolla my.zettle.com.

Miten voin aloittaa lahjakorttien myymisen?

Ennen kuin voit myydä lahjakortteja, sinun täytyy määrittää lahjakorttiominaisuuden asetukset joko kassasovelluksessa tai sivustolla my.zettle.com.

Seuraanäitäohjeita Zettle Go ‑sovelluksessa:

1. Valitse valikosta Lahjakortit.
  2. Napauta Jatka.
  3. Valitse, millaisia lahjakortteja haluat myydä – sähköpostitse lähetettäviä lahjakortteja, käsintehtyjä fyysisiä lahjakortteja vai valmiita skannattavia fyysisiä lahjakortteja.
  4. Valitse, luodaanko korttien koodit satunnaisesti vai luotko ne mieluummin itse.
  5. Valitse lahjakorttien voimassaoloaika ja vahvista ehdot.
  6. Klikkaa Katso, miten se toimii, jos kaipaat lisätietoa lahjakorteista. Muussa tapauksessa valitse Ohita

Sivustolla my.zettle.com

1. Kirjaudu sisään osoitteessa my.zettle.com ja valitse Tuotteet > Lahjakortit.
  2. Klikkaa Määritä lahjakortteja.
  3. Valitse, millaisia lahjakortteja haluat myydä – sähköpostitse lähetettäviä lahjakortteja, käsintehtyjä fyysisiä lahjakortteja vai valmiita skannattavia fyysisiä lahjakortteja.
  4. Valitse, luodaanko korttien koodit satunnaisesti vai luotko ne mieluummin itse.
  5. Valitse lahjakorttien voimassaoloaika ja vahvista ehdot.
  6. Klikkaa Katso, miten se toimii, jos kaipaat lisätietoa lahjakorteista. Muussa tapauksessa valitse Ohita

Lahjakorttityypit:

Lahjakortti voi olla juuri sellainen kuin itse haluat: valmis brändätty lahjakortti, onnittelukorttiin liitetty koodi, käyntikorttiin painettu koodi tai sähköpostitse lähetettävä lahjakortti. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, muista että fyysisessä kortissa olevan koodin täytyy vastata Zettle-sovellukseen lisäämääsi koodia. Voit tilata muovisia lahjakortteja Zettlen yhteistyökumppanin kautta täältä.

Kun asetukset on valittu, voit alkaa myydä ja lunastaa lahjakortteja kaikilla tiliisi yhdistetyillä laitteilla. Näet nyt Lahjakortit tuotevalikoimassasi ja kassalla yhtenä asiakkaille saatavilla olevista maksuvaihtoehdoista.

Koodien lisääminen:

Jokaiselle lahjakortille on määritettävä yksilöllinen koodi seurantaa ja lunastamista varten. Se onnistuu kolmella tavalla: voit skannata viivakoodin painetusta lahjakortista, luoda satunnaiskoodin ja kirjoittaa sen korttiin tai lisätä haluamasi oman koodin. Jos käytät fyysisiä lahjakortteja, joissa on skannattava koodi, viivakoodi täytyy määrittää korttien tilaamisen yhteydessä.

Jos haluat luoda koodit itse, varmista, että niissä on vähintään 6 kirjainta tai numeroa (esim. Kesä01 tai Syntymäpäivä124). Suosittelemme käyttämään koodeissa kahdeksaa aakkosnumeerista merkkiä, jotta samaa koodia ei tarvitse käyttää uudelleen, jos lahjakortteja menee kaupaksi suuria määriä.

Miten lahjakortti myydään?

Kun olet ottanut lahjakorttiominaisuuden käyttöön, näet Lahjakortit tuotevalikoimassasi. Napauta sitä, kun haluat lisätä lahjakortin ostoskoriin.

Jos sinulla on fyysisiä lahjakortteja, joissa on skannattava koodi, skannaa koodi, niin se lisätään automaattisesti.

Näinmyytlahjakortin Zettle Go -sovelluksesta

1. Valitse tuotevalikoimasta Lahjakortit.
  2. Lisää kortille ladattava summa. Vähimmäisarvo on 1 € ja enimmäisarvo 1 000 €.
  3. Käy tarvittavat vaiheet läpi, minkä jälkeen voit lisätä lahjakortin ostoskoriin. Voit muuttaa asetuksia valitsemalla Asetukset.
  4. Ilmoita lahjakortin voimassaoloaika asiakkaalle.
  5. Vastaanota maksu asiakkaalta.

Huom.

• Lahjakorttien kanssa samassa ostotapahtumassa ei voi myydä muita tuotteita.
  • Lahjakortteja voi myydä vain Zettle Go ‑sovelluksen kautta, ei verkkokaupassa.

Asiakas voi maksaa lahjakortin seuraavilla maksutavoilla:

• Korttimaksu
  • Käteinen
  • MobilePay
  • maksulinkit (vain iOS)

Näin myyt lahjakortteja etänä maksulinkkien avulla (Vain iOS)
Jos et ole fyysisesti samassa paikassa kuin asiakas, voit lähettää hänelle maksulinkin. Aktivoi maksulinkkiominaisuus sovelluksen asetuksista ja lähetä linkki asiakkaalle. Kun asiakas on suorittanut maksun linkillä, lahjakortti lähetetään hänelle sähköpostitse. Tämän jälkeen hän voi välittää sen lahjan saajalle. Lue lisää maksulinkeistä.

Huom.
Lahjakortteja ei voi ostaa Klarnalla.

Vanhenemispäivät

Voit muuttaa lahjakorttien voimassaoloaikaa osoitteessa my.zettle.com valitsemalla Tili ja asetukset > Lahjakorttien asetukset. Kun myyt lahjakortin, voimassaoloaika alkaa ostopäivästä ja sen enimmäiskesto on 3 vuotta.

Kun lahjakortti ostetaan maksulinkin avulla, vanhenemispäivä lasketaan siitä päivästä alkaen, kun asiakas suorittaa maksun.

Muista ilmoittaa lahjakorttia ostavalle asiakkaalle, miten kauan kortti on voimassa.

Jos haluat hyväksyä jo vanhentuneen lahjakortin, se onnistuu siten, että annat asiakkaalle alennusta ostoksesta käsittelemättä lahjakorttia. Kun lahjakortti on vanhentunut, sen summa näkyy automaattisesti tulona raporteissasi.

Miten lahjakortti lunastetaan?

Lahjakortin lunastaminen

1. Lisää tuotteet ostoskoriin tavalliseen tapaan.
  2. Napauta Kaikki maksutavat.
  3. Näkyviin tulevat kaikki aktivoimasi maksutavat.* Napauta Lahjakortti. Jos asiakas haluaa maksaa osan loppusummasta lahjakortilla ja osan käteisellä tai maksukortilla, lahjakortti on käytettävä ensin.
  4. Lisää tai skannaa lahjakortin koodi. Kortin voimassaoloaika ja saldo tarkistetaan.
  5. Kerro asiakkaalle maksutapahtuman jälkeen lahjakortille jäljelle jäävä summa.
  6. Jos lahjakortin saldo ei riitä koko ostoksen maksamiseen, veloita loppusumma jollakin toisella maksutavalla. Samassa maksutapahtumassa voi myös käyttää useita lahjakortteja.

* Jos lahjakortti ei näy valittavien maksutapojen joukossa, tarkista, että lahjakorttiominaisuus on aktivoitu sovelluksessa. Avaa Asetukset, valitse maksuasetuksista Lahjakortit ja ota lahjakortit käyttöön valitsimella.

Lahjakortin saldon tarkistaminen

Zettle Go ‑sovelluksen iOS-versiossa

• Lisää lahjakortin koodi (kaikki merkit) hakukenttään.
  • Tarkista saldo ja voimassaoloaika.

Sivustolla my.zettle.com

• Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.zettle.com.
  • Valitse Tuotteet > Lahjakortit
  • Lisää lahjakortin koodi hakukenttään.
  • Tarkista saldo ja voimassaoloaika.
  • Näet tarkemmat tiedot klikkaamalla haluamaasi riviä.

Lahjakorttien seuraaminen

Zettle Go ‑sovelluksen iOS-versiossa

Näet lahjakorttiosiossa kunkin kortin saldon, tilan sekä kortilla tehdyt ostokset. Voit myös tarvittaessa lähettää lahjakortin sähköpostitse.

Sivustolla my.zettle.com

• Myyty lahjakortti ilmestyy lahjakorttiluetteloon heti myynnin jälkeen (Tuotteet > Lahjakortit)
  • Luettelon yläpuolelta näet aktiivisten lahjakorttiesi lukumäärän (eli niiden korttien määrän, jotka olet myynyt ja joilla on vielä saldoa jäljellä) sekä niiden yhteenlasketun arvon (eli maksamattoman velkasi suuruuden).
  • Näet kunkin kortin saldon, tilan ja maksutapahtumat.

Lahjakortin tila voi olla jokin seuraavista:

• Lunastamatta – Lahjakorttia ei ole vielä käytetty.
  • Lunastettu – Lahjakortti on käytetty, ja sen saldo on 0.
  • Osittain lunastettu – Lahjakorttia on käytetty, mutta sillä on vielä saldoa jäljellä.
  • Vanhentunut – Lahjakortilla saattaa olla saldoa jäljellä, mutta sen voimassaoloaika on umpeutunut. Katso tarkemmat tiedot laajentamalla rivi.
  • Palautettu – Asiakas on palauttanut lahjakortin. Lunastettuja, osittain lunastettuja tai vanhentuneita lahjakortteja ei voi palauttaa.

Lahjakorttien tiedot kirjanpitoa varten

Raportit

Vanhentuneet lahjakortit eivät sisälly Zettlen myyntiraporttiin. Ne eivät ole tavanomaista myyntiä, koska niillä ei ole ostettu tuotteita tai palveluja.

Myyntitapahtuma näkyy myyntiraportissa vasta, kun loppuasiakas ostaa tuotteen tai palvelun lahjakortilla. Jos sinulla on vanhentuneita lahjakortteja, pyydä kirjanpitäjältäsi apua niiden raportoimiseen.

Sivustolla my.zettle.com

Klikkaa raporttiosiosta Myyntiraportti, niin näet lahjakorttien arvot lahjakortin tilan mukaan:

• Myyty
  • Lunastettu
  • Palautettu
  • Vanhentunut

Huom. Jos et ole myynyt lahjakortteja tai tehnyt niihin muutoksia valitulla ajanjaksolla, tietoja ei ole saatavilla.

Raportit sovelluksessa
Raportit-osiosta näet lunastettujen lahjakorttien lukumäärän ja yhteenlasketun arvon.

Kirjanpito

Varmista, että kirjaat lahjakortit kirjanpitojärjestelmääsi paikallisten veroviranomaisten vaatimusten mukaisesti. Pääsääntöisesti lahjakorttien myynti tulisi merkitä kirjanpidossa velaksi, kun taas vanhentuneiden lahjakorttien arvo ja lahjakorttien lunastukset merkitään tuloksi.

Verot ja lahjakortit

Useamman käyttötarkoituksen arvoseteleiksi katsottavat lahjakortit myydään arvonlisäverottomina, eli ALV veloitetaan vasta silloin, kun lahjakortilla ostetaan tuotteita, eikä silloin, kun lahjakortti myydään. Alla on lisätietoja siitä, mitä eroa on useamman käyttötarkoituksen arvoseteleillä ja yhden käyttötarkoituksen arvoseteleillä.

Yhden käyttötarkoituksen arvosetelit vs. useamman käyttötarkoituksen arvosetelit
Zettlen lahjakorttiominaisuus tukee ainoastaan useamman käyttötarkoituksen arvoseteleitä. Emme suosittele tämän ominaisuuden käyttöä, jos tarjoat yhden käyttötarkoituksen arvoseteleitä.

Mikä on yhden käyttötarkoituksen arvoseteli?
Kyseessä on yhden käyttötarkoituksen arvoseteli, jos kaikilla myytävillä tuotteilla tai palveluilla on sama ALV-kanta. Tässä tapauksessa arvonlisävero on veloitettava, kun lahjakortti myydään. Zettle ei tue yhden käyttötarkoituksen arvoseteleitä.

Mikä on useamman käyttötarkoituksen arvoseteli?
Kyseessä on useamman käyttötarkoituksen arvoseteli, jos myytävillä tuotteilla tai palveluilla on eri ALV-kantoja. Tässä tapauksessa arvonlisävero on veloitettava, kun asiakas maksaa lahjakortilla jonkin tietyn tuotteen tai palvelun.

Lahjakorttien tuominen ja vieminen

Zettle ei tällä hetkellä tue lahjakorttikoodien tuontia tai vientiä. Jos vaihdat aiemmin käyttämästäsi kassajärjestelmästä Zettle Go ‑järjestelmään, et voi tällä hetkellä siirtää Zettleen lahjakortteja, joissa on vielä jäljellä saldoa.

Alennusten myöntäminen lahjakorttien myynnin yhteydessä

Zettle ei tällä tue alennusten myöntämistä lahjakorttien myynnin yhteydessä.

Viivakoodien luominen tilausta varten

Jos haluat tilata lahjakortteja painopalvelusta, voit luoda niitä varten viivakoodit osoitteessa my.zettle.com ja viedä koodit sitten .csv-tiedostoon, jonka voit lähettää painopalveluun.