Muiden iZettle kortinlukijoiden vianmääritys

Artikkelin sisältö:

iZettle Reader
Pro Contactless -kortinlukija
Pro -kortinlukija
Lite -kortinlukija
Pro- ja Pro Contactless -kortinlukijoiden tehdasasetusten palautus

iZettle Reader​

iZettle Readerin vianmääritysohjeet löytyvät täältä

Pro Contactless ‑kortinlukija

Kortinlukija ei käynnisty

Liitä latauskaapeli kortinlukijaan ja lataa laite. Punaisen latauksen merkkivalon pitäisi syttyä sen merkiksi, että akku latautuu. Voit käyttää lukijaa myös latauksen aikana.

Latauksen merkkivalo vilkkuu punaisena

Yritä ladata laite jollakin toisella latauskaapelilla. Jos merkkivalo vilkkuu edelleen, kun olet liittänyt latauskaapelin kortinlukijaan, ota yhteyttä tukitiimiimme.

• Avaa Bluetooth-asetukset älypuhelimessasi tai tabletissasi ja varmista, että yhteys kortinlukijaan on muodostettu. Jos yhteyttä ei ole muodostettu, napauta kortinlukijan nimeä. Avaa sovellus sitten uudelleen ja odota (enintään 15 sekuntia), että laitteiden välinen yhteys muodostetaan.

• Muodosta laitepari kortinlukijan kanssa uudelleen. Avaa Bluetooth-asetukset älypuhelimessasi tai tabletissasi ja napauta kohtaa "iZettle ###". Poista kortinlukija sitten tallennetuista laitteista. Nyt voit muodostaa laiteparin (linkki laiteparin muodostamista koskevaan kohtaan) uudelleen.

Kortinlukijan ja älypuhelimen tai tabletin välinen yhteys katkeaa

Varmista, että olet ladannut kortinlukijaan uusimman ohjelmistoversion. Voit tarkistaa päivitykset sovelluksessa kohdasta "Asetukset". Asenna saatavilla olevat päivitykset.

Kortinlukijan näyttö on jumiutunut

Käynnistä kortinlukija uudelleen.

Kortinlukijan näytölle ilmestyy “System Tampered” -viesti

Kortinlukijaa tulee käsitellä varoen. Jos se altistuu iskuille, äärimmäisille lämpötila- tai kosteusmuutoksille, peukaloimisyrityksille tai vastaaville, lukijan näyttöön ilmestyy viesti “System Tampered”. Jos kortinlukijasi näytölle on ilmestynyt tämä viesti, sitä ei voi enää käyttää. Jos kortinlukijasi takuu on vielä voimassa, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Pro -kortinlukija

Aloita varmistamalla, että akku on ladattu – liitä vain mikro USB -kaapeli kortinlukijaan ja lataa se. Näytölle ilmestyvä patterin kuva näyttää, kun akku on täynnä. Kortinlukijaa voi käyttää latauksen aikana.

Pro -kortinlukija ei lataa
Näin voi käydä joskus, kun Pro -kortinlukijan akku on hyvin vähissä. Seuraa tällöin näitä ohjeita:

• Liitä  latausjohdon toinen pää kortinlukijaan, ja toinen pää latauslähteesen

• ​Sammuta kortinlukija painamalla muutaman sekunnin ajan pientä, mustaa käynnistysnappulaa kortinlukijan vasemmalla puolella.

Latauksen merkkivalon tulisi palaa punaisena, mikä tarkoittaa, että kortinlukija latautuu.

Huomioi: Jos latauksen merkkivalo vilkkuu punaisena, ota yhteyttä tukitiimiin.

• Yritä käynnistää älypuhelimesi tai taulutietokoneesi uudelleen. Yritä käynnistää myös sovellus uudelleen.

• Tarkista  myös, että laitteellesi on ladattu sovelluksen uusin versio.

• Voit myös yhdistää kortinlukijan uudelleen laitteeseesi. Mene laitteesi Bluetooth-asetuksiin ja poista kortinlukija muistissa olevista laitteista. Poistettuasi kortinlukijan voit liittää sen uudelleen näiden ohjeiden avulla.

• Kortinlukijaa tulee käsitellä varoen. Jos se altistuu iskuille, äärimmäisille lämpötila- tai kosteusmuutoksille, peukaloimisyrityksille tai vastaaville, lukijan näyttöön ilmestyy viesti “System Tampered”. Jos kortinlukijasi näytölle on ilmestynyt tämä viesti, sitä ei voi enää käyttää. Jos kortinlukijasi takuu on vielä voimassa, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Lite -kortinlukija

• Varmista, että sinulla on asennettuna sovelluksen uusin versio. iOS-laitetta varten tarvitset version 9 tai uudemman, ja Android-laitetta varten version 4.3 tai uudemman.

• Varmista, että audiokaapeli on liitetty oikein sekä kortinlukijaasi että älypuhelimeesi tai tablettiisi.

• Irrota audiokaapeli älypuhelimestasi tai tabletistasi ja liitä se sitten uudelleen.

• Varmista, ettei audiokaapeli ole viallinen.

• Jos kortinlukijan punainen merkkivalo vilkahtaa nopeasti kolme kertaa, tai jos ylläolevista neuvoista huolimatta kortinlukijan kanssa esiintyy ongelmia, ota yhteyttä tukeen osoitteessa tuki@izettle.com.​

Pro ‑kortinlukijan tai iZettle Pro Contactless ‑kortinlukijan tehdasasetusten palauttaminen

Tehdasasetukset tulisi palauttaa ainoastaan siinä tapauksessa, että kortinlukija ei vastaa komentoihin, kun sen akku on ladattu täyteen.

Ennen kortinlukijan tehdasasetusten palauttamista varmista, että olet:
1. Tarkistanut, että kortinlukijaan on päivitetty uusin ohjelmisto. Lue lisää.
2.
Käynnistänyt kortinlukijan uudelleen.

Jos iZettle Pro ‑kortinlukijassa tai iZettle Pro Contactless ‑kortinlukijassa havaitsemasi ongelmat jatkuvat edelleen, palauta tehdasasetukset. Huomaathan, että tehdasasetusten palauttamisen jälkeen kortinlukijan ohjelmisto on päivitettävä.

1. Varmista aluksi, että kortinlukijan akku on ladattu täyteen.

2. Paina virtapainikkeen vieressä olevaa koloa esimerkiksi pinnillä, paperiliittimellä tai muulla vastaavalla. Tämän jälkeen näyttöön tulee seuraavat kolme vaihtoehtoa:

1. Normaali käynnistys

2. Järjestelmän palautus

3. Täydellinen tehdasasetusten palautus

3. Valitse vaihtoehto numero 3 ja valitse sitten "Kyllä". (Vaikka kaikki edellä mainitut vaihtoehdot eivät tulisi näkyviin, voit silti käynnistää kortinlukijan tehdasasetusten palautuksen painamalla numeroa 3. Tämän jälkeen kortinlukija palautetaan kokonaan tehdasasetuksiin.

4. Muodosta kortinlukijasta uudelleen laitepari älypuhelimesi tai tablettisi kanssa.

5. Kun kortinlukijan ja älypuhelimen tai tabletin välinen yhteys on muodostettu, päivitä kortinlukijan ohjelmisto.