Verkkokaupan mukauttaminen

Näin pääset käyttämään kaupan rakennustyökalua

Klikkaa E‑commercen yleisnäkymästä ”Verkkokauppa” > ”Teemakauppa” ja asenna haluamasi teema. Asennuksen jälkeen sinun pitäisi siirtyä automaattisesti kaupan rakennustyökaluun. Voit palata työkaluun myöhemmin valitsemalla navigointipalkista ”Verkkokauppa” > ”Mukautus”.

Sisältöelementit

iZettle E‑commercen kaupan rakennustyökalun avulla voit mukauttaa verkkokauppaasi mielesi mukaan. Verkkokauppa muodostuu sisältöelementeistä, jotka voivat olla esimerkiksi kuvia, tekstiä, videoita ja HTML-koodia. Voit lisätä niin monta elementtiä, kuin haluat, joten voit luoda juuri omannäköisesi verkkokaupan ja päättää itse, miten haluat myydä tuotteitasi. Sisältöelementtejä voi lisätä sekä kaupan etusivulle että sisältösivuille.

Elementtien lisääminen

Elementtien lisääminen on helppoa. Valitse ”Elementit”-välilehdeltä ”Lisää elementti”. Näkyviin tulee luettelo elementeistä, joita voit lisätä kauppaasi. Valitse haluamasi kohde, pidä hiiren oikeaa painiketta painettuna ja vedä elementti haluamaasi kohtaan. Kun vapautat painikkeen, elementti tallennetaan kauppaasi.

Elementtien siirtely

Valitse lisättyjen elementtien luettelosta kohde, jota haluat siirtää. Pidä hiiren oikeaa painiketta painettuna ja vedä elementtiä ylös- tai alaspäin elementtiluettelossa. Kun vapautat painikkeen, elementti tallennetaan uuteen kohtaan sivulla.

Elementtien poistaminen

Jos et ole tyytyväinen johonkin elementtiin, voit helposti poistaa sen joko elementin asetusten kautta tai klikkaamalla elementin kohdalla näkyvää poistokuvaketta.

Elementtien muokkaaminen

Jos lisäät tekstielementin, pääset muokkaamaan tekstiä elementin kohdalla näkyvässä muokkausruudussa. Tallenna teksti klikkaamalla ”Tallenna”.

Elementtien asetukset

Kun olet lisännyt elementin kauppaasi, voit määrittää sen asetukset hallintapaneelin kautta. Klikkaa elementissä olevaa rataskuvaketta tai valitse jokin hallintapaneelissa luetelluista elementeistä. Kunkin elementin asetukset on määritettävä erikseen. Alla ovat esimerkiksi tekstielementin asetusvaihtoehdot.

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa ”Tallenna”.

Otsikkoteksti

Joihinkin elementteihin voi lisätä valinnaisen otsikkotekstin. Ottamalla tämän ominaisuuden käyttöön voit lisätä tekstiä sivustolle aivan lähettämäsi sisällön yläpuolelle.

Taulukkoelementit

Taulukko on elementeistä monikäyttöisin, sillä voit vapaasti määrittää sarakkeiden lukumäärän ja mahdollisia lisäelementtejä kuhunkin sarakkeeseen (esim. kuvaelementtejä ja tekstiruutuja). Näin voit luoda vaakasuuntaisia sisältöosioita. Kun olet lisännyt taulukon, haluamasi sisältö on helppo lisätä kuhunkin sarakkeeseen.

"Suositeltu tuoteryhmä"- ja "Tuoteryhmäluettelo"-elementit

Voit lisätä tuotteita suoraan kauppaasi myös "Suositeltu tuoteryhmä"- ja "Tuoteryhmäluettelo"-elementtien avulla. Valitse tuoteryhmä, jonka haluat näyttää, ja määritä kullakin rivillä näytettävien kohteiden lukumäärä.

Näissä elementeissä tuoteryhmien yhteydessä näytetään niiden kansikuvat.

"Suositeltu tuote" ‑elementti

Jos haluat suositella erityisesti jotakin tiettyä tuoteta, lisää kauppaasi "Suositeltu tuote" ‑elementti.

Tekstielementit

Tekstielementtien avulla voit lisätä tekstiä RTF (Rich Text Format) ‑muodossa. Muotoile tekstiä käyttämällä eri kirjasinkokoja, otsikkotyylejä, luetteloita, tekstin tasausta ja linkkejä. Voit määrittää tekstielementin asetukset samalla tavalla kuin muillekin elementeille.

Kuvaelementit

Kuvaelementeillä tuot esiin tuotteidesi ja yrityksesi parhaat puolet. Säätämällä kokoa ja asemointia voit sijoittaa kuvan sivulle haluamaasi kohtaan.

Äänite-elementit

Äänite-elementeillä voit lisätä sivuillesi ääntä, musiikkia ja puhetta.

Videoelementit

Lisää videoelementti lähettämällä videotiedosto tai upottamalla sivustolle YouTube- tai Vimeo-video. Halutessasi voit myös valita posterikuvan, joka näytettään ennen videon toistamista.

Banneri

Sisältöelementtien avulla voit myös hallita, mitä tekstiä ja sisältöä etusivun bannerissa näytetään. Valitse "Lisää elementti" ja valitse haluamasi elementti. Määritä asetukset samalla tavalla kuin muidenkin sivun osioiden asetukset.