Tuotteiden hallinta ja muokkaaminen verkkomyyntiä varten

Lue lisää yleisestä tuotehallinnasta.

Tuotteiden muokkaaminen (kassasovelluksen avulla) verkkomyyntiä varten

Jos olet aiemmin myynyt tuotteita kivijalkakaupassasi iZettle Go ‑kassasovelluksen kautta, valikoimaasi kuuluvilla tuotteilla ei ole vielä kuvauksia. Jotta voit myydä samoja tuotteita verkossa, sinun on lisättävä niille osuvat tuotekuvaukset ja tyylikkäät kuvat. Siirry tätä varten tilillesi osoitteessa my.izettle.com ja valitse Tuotteet-välilehti.

Klikkaa muokattavan tuotteen nimeä, niin näyttöön avautuu tuotetietosivu, jolla voit tehdä haluamasi muutokset.

Vinkki: Jos haluat muokata vain tuotteen nimeä tai hintaa, se onnistuu nopeimmin suoraan tuoteluettelonäkymässä. Osoita muokattavaa tuotetta ja klikkaa kynäkuvaketta tuoterivin oikeassa reunassa. Tee haluamasi muutokset ja tallenna klikkaamalla valintamerkkiä.

Vinkki: Jos haluat näyttää kuvattomat tuotteet luettelossa ensin, klikkaa sarakeotsikon kamerakuvaketta.

Kun kirjoitat tuotekuvauksia, kerro myönteisellä tavalla ja ytimekkäästi, mikä tuote on kyseessä ja mihin sitä voi käyttää. Valitse muutamia sanoja, jotka auttavat asiakkaitasi ymmärtämään tuotteen tärkeimmät ominaisuudet ja helpottavat ostopäätöstä. Ei siis kannata kirjoittaa vain ”valkoinen t‑paita” vaan esimerkiksi ”valkoinen v‑aukkoinen t‑paita hengittävää puuvillaa”.

Tuotevaihtoehdot

Tuotevaihtoehtojen ansiosta asiakkaiden on helppo tehdä ostoksia verkkokaupassasi. Voit lisätä useita tuotevaihtoehtoja tuotteille, joista on valittavissa eri kokoja, värejä ja tyylejä. Lue lisää tuotevaihtoehdoista.

Jos tuotteelle on määritetty enemmän kuin kaksi valintaa, ne näkyvät asiakkaalle pudotusvalikosta.

Tuotekuvat

Paras tapa markkinoida tuotteitasi verkossa on ottaa niistä selkeitä kuvia hyvässä valaistuksessa ja yksinkertaista taustaa vasten. Muista, että laadukkailla tuotekuvilla saat tuotteesi näyttämään hyvältä ostajien silmissä. Kuvien laatu vaikuttaa suoraan myyntiisi.

Tuetut tiedostomuodot: JPEG, JPG, PNG ja GIF
Suurin sallittu tiedostokoko: 5 Mt

Näin lisäät kuvia tuotteesta

1. Klikkaa tuotesivulta Lisää kuva ja valitse lisättävät kuvat tietokoneeltasi.
  2. Vaihtoehtoisesti voit vetää ja pudottaa katkoviivalla rajattuun kohtaan tietokoneeltasi enintään 25 kuvaa.
  3. Näyttöön avautuvassa näkymässä voit vetää kuvat haluamaasi järjestykseen. Ensimmäistä kuvaa käytetään tuotteesi pikkukuvana.
  4. Klikkaa Tallenna.

Näin lisäät kuvia eri tuotevaihtoehdoista

Voit lisätä yhden kuvan kustakin vaihtoehdosta. Kuva näytetään, kun kyseinen vaihtoehto valitaan verkkokaupastasi. Seuraa näitä ohjeita:

1. Klikkaa vaihtoehdon rivillä kuvasarakkeessa näkyvää kuvaketta.
  2. Lähetä uusi kuva tai valitse haluamasi kuva aiemmin lisäämiesi tuotekuvien joukosta.
  3. Klikkaa Tallenna.

Voit myös lisätä kuvan useille vaihtoehdoille kerralla lisäämällä valinnan haluamiesi vaihtoehtojen valintaruutuihin. Klikkaa avattavaa Toiminto-valikkoa ja valitse Muokkaa kuvaa. Valitse sitten lisättävä kuva.

Mistä näen, mitkä tuotteet ovat myynnissä verkossa?

Kun olet aktivoinut iZettle E‑commercen, siirry osoitteeseen my.izettle.com ja katsele kaikkia tuotteitasi Tuotteet-sivun Tuotteet-välilehdellä. iZettle-tilisi nykyiset tuotteet synkronoidaan automaattisesti E‑commerceen, jotta voit myydä samoja tuotteita myös verkossa. Jos et kuitenkaan halua myydä jotakin tuotetta verkkokaupassa, poista valinta kyseisen tuotteen tietosivulla olevasta Verkkokauppa-ruudusta.

Toimitustiedot

Jos aiot käyttää iZettle E‑commercessa reaaliaikaisia toimitushintoja tai painon mukaan laskettavia toimitushintoja, kullekin tuotteelle on määritettävä paino. Jos tarjoat tuotteelle ilmaisen toimituksen, lisää valinta Ilmainen toimitus ‑ruutuun.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Lisää hakukoneoptimointitiedot ja auta asiakkaitasi löytämään tuotteesi helpommin, kun he tekevät hakuja verkossa. Lisää sivulle selkeä ja tehokas otsikko: mieti, mitä sanoja asiakas voisi hakea halutessaan ostaa sellaisen tuotteen, jota tarjoat.

Lisää seuraavaksi sisällön kuvaus. Sisällön kuvaus on lyhyt ja ytimekäs kuvaus tuotteesta. Sisällytä kuvaukseen tarkkoja avainsanoja, joilla asiakkaat voisivat hakea tuotettasi. Ei siis kannata kirjoittaa vain ”T-paita” vaan esimerkiksi ”Lyhythihainen t‑paita puuvillaa”.

Lisää lopuksi tuotteelle personoitu URL-osoite. Jos haluat asiakkaidesi löytävän tuotteesi helpommin, yritä sisällyttää sen nimi URL-osoitteeseen.

Tallenna tekemäsi muutokset valitsemalla Tallenna.

Tarvitseeko minun käyttää varastotilanteen seurantaa voidakseni myydä tuotteita verkossa?

Suosittelemme vahvasti seuraamaan kaikkien sellaisten tuotteidesi varastotilannetta, joita haluat myydä verkossa. Ota seuranta käyttöön lisäämällä valinta kunkin tuotteen tuotetietosivulla. Jos myyt tuotteita sekä kivijalkakaupassa että verkossa, ÄLÄ valitse Seuraa varastotilannetta ‑ruutua, sillä muuten saatat vahingossa myydä verkossa tuotteita, joita sinulla ei ole enää varastossa. Ole siis tarkkana!

Voit hallinnoida varastoasi myös Tuotteet-sivun Varasto-välilehdeltä.

Verkossa myytävien tuotteiden ryhmittely

Voit ryhmitellä tuotteitasi kätevästi tuoteryhmiin ja alatuoteryhmiin, jotta asiakkaidesi on helpompi löytää haluamansa sivustoltasi.

Aloita valitsemalla iZettle E‑commercen yleisnäkymän vasemmassa laidassa olevasta navigointipalkista Tuoteryhmät. Huom. E‑commercessa määrittämiäsi tuoteryhmiä ei synkronoida kassasovelluksessa määrittämiesi kansioiden kanssa.

Valitse Uusi tuoteryhmä ja anna ryhmälle nimi, esimerkiksi ”Ale”, ”Uutuudet”, ”Vaatteet” tai ”Kirjat”. Nyt voit järjestää tuotteitasi lisäämällä niitä eri tuoteryhmiin. Voit myös lisätä kullekin tuoteryhmälle haluamasi kansikuvan.

Valitse tuoteryhmään lisättävät tuotteet lisäämällä valinta tuotenimen vieressä olevaan ruutuun.

Halutessasi voit lisätä myös alatuoteryhmiä. Esimerkiksi "Kesämallisto”-tuoteryhmälle voisi määrittää alatuoteryhmiksi ”Mekot” ja ”Jalkineet”.

Voit luoda tuoteryhmistä kätevän valikon lisäämällä ne kauppasi yläreunassa olevaan navigointipalkkiin. Voit myös käyttää tuoteryhmiä verkkokauppasi jäsentämiseen kaupan rakennustyökalun avulla. Lue lisätietoja.

Tuotteiden tuonti toiselta verkkokauppa-alustalta

Voit tuoda iZettleen tuotteita myös muutamilta muilta verkkokauppa-alustoilta. Lue lisätietoja.